Reclamă
zahăr

News
| 29 noiembrie 2023
Bubble tea, băutura populară printre copii și adolescenți, poate provoca dependență și depresie
Ceaiurile cu lapte, inclusiv băutura bubble tea îndrăgită de tinerii din întreaga lume, pot să provoace dependență, anxietate și depresie la adolescenți, semnalează un studiu recent. Află ce conține bubble tea și de ce este considerată un pericol pentru sănătate.
Bubble tea, băutura populară printre copii și adolescenți, poate provoca dependență și depresie

Nutriție
| 22 noiembrie 2023
10 trucuri care te scapă de pofta de dulce. Cum să reduci zahărul din alimentație
Zahărul poate da dependență la fel ca drogurile, iar renunțarea la el nu este ușoară, dar nici imposibilă. Există câteva strategii prin care poți stăpâni dorința constantă de a consuma alimente dulci. Află cele mai eficiente trucuri care te scapă de pofta de dulce.
10 trucuri care te scapă de pofta de dulce. Cum să reduci zahărul din alimentație

Nutriție
| 7 noiembrie 2023
Zahărul brun vs. zahărul alb: care sunt diferențele
Zahărul este prezent în majoritatea dulciurilor și a produselor de pe piață. Din cauza efectelor dăunătoare asupra sănătății pe care îl poate avea consumul pe termen lung, multe persoane consideră că zahărul brun poate fi mai sănătos decât zahărul alb. Zahărul brun vs. zahărul alb: care sunt diferențele.
Zahărul brun vs. zahărul alb: care sunt diferențele

Nutriție
| 15 octombrie 2023
Ce este zahărul din mesteacăn sau xilitolul. Beneficii și contraindicații
Zahărul din mesteacăn, cunoscut și sub numele de xilitol, este unul dintre cei mai populari înlocuitori ai zahărului de masă. El seamănă la aspect și la gust cu zahărul, iar studiile arată că ar avea și unele efecte benefice pentru sănătate. Află care sunt acestea, dar și ce contraindicații are xilitolul.
Ce este zahărul din mesteacăn sau xilitolul. Beneficii și contraindicații

Nutriție
| 1 octombrie 2023
Îndulcitorul din stevia sau „zahărul de stevia”. Ce este și ce beneficii are
Stevia a câștigat popularitate ca alternativă sănătoasă la zahăr. Îndulcitorul din stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul alb, dar are zero calorii și nu crește glicemia. Totuși, stevia nu este lipsită de contraindicații și efecte adverse.
Îndulcitorul din stevia sau „zahărul de stevia”. Ce este și ce beneficii are

Nutriție
| 26 septembrie 2023
Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse
Îndulcitorul eritritol are un gust aproape la fel de dulce ca zahărul obișnuit, dar cu avantajul că nu aduce calorii în organism și nici nu afectează nivelul glicemiei. Deși pare alternativa ideală la zahărul de masă, studiile susțin că acest îndulcitor nu este complet inofensiv pentru sănătate.
Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse

Nutriție
| 2 august 2023
Cu ce putem înlocui zahărul? Care sunt cei mai buni îndulcitori
Anunțul recent al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la riscurile aspartamului a readus în discuție alternativele sănătoase la zahărul rafinat. Putem alege dintr-o listă lungă de îndulcitori naturali și artificiali, dar sunt ei mai buni decât zahărul? Află ce opțiuni ai pentru îndulcirea alimentelor și băuturilor.
Cu ce putem înlocui zahărul? Care sunt cei mai buni îndulcitori

Nutriție
| 14 iulie 2023
7 alimente care scad imunitatea. Ce să eviți ca să te menții sănătos
Alimentația joacă un rol esențial în susținerea imunității. Așa cum unele alimente ajută la întărirea mecanismelor de apărare a organismului, altele pot avea efectul contrar. Află care sunt cele mai nocive alimente care scad imunitatea.
7 alimente care scad imunitatea. Ce să eviți ca să te menții sănătos

News
| 27 iunie 2023
Zahărul în exces are 45 de efecte nocive asupra sănătății
Există cel puțin 45 de motive pentru care ar trebui să eviți zahărul în exces din alimentație, potrivit unui studiu. Specialiștii OMS recomandă limitarea consumului de zaharuri libere la cel mult șase lingurițe pe zi.
Zahărul în exces are 45 de efecte nocive asupra sănătății

Nutriție
| 25 iunie 2023
Fructele uscate în diabet: cât de indicate sunt și ce spun specialiștii despre ele
De obicei, persoanele cu diabet evită fructele uscate din cauza conținutului crescut de zaharuri, care pot deregla nivelul glicemiei. Cu toate acestea, nutriționiștii nu contraindică fructele uscate în diabet. Ele pot fi incluse în dietă, dar în anumite condiții.
Fructele uscate în diabet: cât de indicate sunt și ce spun specialiștii despre ele

Nutriție
| 21 iunie 2023
8 alimente care produc inflamație în corp și ar fi bine să le eviți
Unele alimentele pe care le consumăm contribuie la apariția inflamației cronice în organism, iar dieta modernă abundă în astfel de produse. Prin renunțarea la ele, poți preveni boli grave precum cele cardiovasculare, digestive și chiar cancerul. Iată care sunt cele mai importante 8 alimente care produc inflamație în corp.
8 alimente care produc inflamație în corp și ar fi bine să le eviți

Nutriție
| 19 iunie 2023
Pofta de dulce: de ce apare și cum poți scăpa de ea
Sunt multe motive pentru care simțim des nevoia să mâncăm ceva dulce. Uneori, poate fi modul în care corpul ne spune că are nevoie de energie. Alteori, pofta de dulce semnalează fluctuații hormonale sau carențe nutriționale. Oricare ar fi cauza, ar trebui să evităm dulciurile în exces și există soluții pentru a reuși.
Pofta de dulce: de ce apare și cum poți scăpa de ea

News
| 2 mai 2023
Zaharurile adăugate, un pericol pentru inimă
Zahărul de masă, siropurile și îndulcitorii adăugați în alimente și băuturi procesate sunt la fel de periculoase pentru inimă precum grăsimile saturate, semnalează un nou studiu. Pentru a ne proteja de bolile cardiovasculare, medicii ne recomandă să evităm zaharurile adăugate. Sau, cel puțin, să limităm consumul lor.
Zaharurile adăugate, un pericol pentru inimă