Reclamă
colesterol

Nutriție
| 24 octombrie 2023
Untul este sănătos? Ce conține și în ce cantități se poate consuma
Untul este bogat în calorii și grăsimi saturate, dar are și câțiva nutrienți importanți în compoziție. Află în continuare dacă untul este sănătos sau ar trebui eliminat din alimentație, ce nutrienți conține și cât de mult putem consuma.
Untul este sănătos? Ce conține și în ce cantități se poate consuma

Sănătate
| 10 octombrie 2023
Ce sunt trigliceridele. Valori normale, cauze și tratament pentru trigliceride mărite
Cea mai comună formă de grăsime din organism, trigliceridele îndeplinesc mai multe funcții esențiale pentru sănătate și sunt necesare. Când se acumulează în cantitate prea mare, ele pot crea probleme cardiovasculare și pancreatită. Află din ce cauze crește nivelul de trigliceride în sânge și cum poate fi redus.
Ce sunt trigliceridele. Valori normale, cauze și tratament pentru trigliceride mărite

Sănătate
| 13 august 2023
Ai voie să bei apă înainte de analize? Cum te pregătești pentru recoltarea de sânge
Mâncarea și băuturile pot afecta rezultatele analizelor de sânge. Valorile glicemiei, profilul lipidic, enzimele, vitaminele și mineralele pot avea valori modificate dacă nu facem un repaus alimentar. Află în continuare dacă ai voie să bei apă înainte de analize și ce alte reguli ar trebui să respecți pentru rezultate optime.
Ai voie să bei apă înainte de analize? Cum te pregătești pentru recoltarea de sânge

Sănătate
| 29 iulie 2023
Ce este profilul lipidic, când este indicat și cum se interpretează rezultatele
Profilul lipidic este un grup de teste care măsoară nivelul colesterolului și altor grăsimi din sânge. El este una dintre investigațiile de bază pentru evaluarea sănătății. Află în continuare care este utilitatea lui, ce analize include, care sunt valorile normale și când este recomandat de medici.
Ce este profilul lipidic, când este indicat și cum se interpretează rezultatele

News
| 11 iulie 2023
Sardine sau suplimente cu ulei de pește? Care aduc mai multe beneficii nutriționale
Sardinele și suplimentele cu ulei de pește sunt două surse de grăsimi sănătoase pentru inimă, dar impactul lor asupra sănătății este foarte diferit, potrivit unui studiu. Consumul de sardine și administrarea de suplimente cu ulei de pește nu aduc aceleași beneficii, susțin cercetătorii.
Sardine sau suplimente cu ulei de pește? Care aduc mai multe beneficii nutriționale

Sănătate
| 2 iulie 2023
Cum se formează colesterolul și cum să scazi în mod natural un colesterol mărit
Excesul de colesterol din sânge este, în cele mai multe cazuri, consecința unui stil de viață nesănătos, cu o alimentație dezechilibrată, obiceiuri nocive și lipsă de mișcare. Vestea bună este că schimbarea acestor obiceiuri te poate ajuta dacă ai un colesterol mărit. Iată ce ai de făcut pentru a ajunge la o valoare optimă a grăsimilor din sânge fără să spelezi la medicamente.
Cum se formează colesterolul și cum să scazi în mod natural un colesterol mărit

Nutriție
| 23 iunie 2023
4 suplimente pentru scăderea colesterolului pe care ar trebui să le eviți
Există pe piață câteva zeci de suplimente pentru scăderea colesterolului, dar cât de eficiente sunt cu adevărat și la ce riscuri ne expunem dacă recurgem la ele? Iată ce ar trebui să știi despre eficiență, despre interacțiunea cu medicamentele și efectele adverse pe care le pot avea.
4 suplimente pentru scăderea colesterolului pe care ar trebui să le eviți

Nutriție
| 21 iunie 2023
8 alimente care produc inflamație în corp și ar fi bine să le eviți
Unele alimentele pe care le consumăm contribuie la apariția inflamației cronice în organism, iar dieta modernă abundă în astfel de produse. Prin renunțarea la ele, poți preveni boli grave precum cele cardiovasculare, digestive și chiar cancerul. Iată care sunt cele mai importante 8 alimente care produc inflamație în corp.
8 alimente care produc inflamație în corp și ar fi bine să le eviți

Sănătate
| 1 iunie 2023
Cum recunoști un infarct miocardic și ce ai de făcut
Cu cât identifici mai repede simptomele unui infarct miocardic și soliciți ajutor medical de urgență, cu atât șansele tale de recuperare – sau ale persoanelor apropiate – sunt mai mari. Primele 4-6 ore de la debutul unui atac de cord reprezintă perioada cea mai critică.
Cum recunoști un infarct miocardic și ce ai de făcut

News
| 15 aprilie 2023
Dieta keto dublează riscul de infarct și atac cerebral
Dieta ketogenică sau, pe scurt, dieta keto, este foarte periculoasă pentru sănătatea cardiovasculară, semnalează un studiu recent. Persoanele care urmează această dietă sunt de două ori mai expuse pericolului de infarct și accident vascular cerebral.
Dieta keto dublează riscul de infarct și atac cerebral