Reclamă
colesterol
News
| 8 noiembrie 2024
Eliminarea unui singur aliment din dietă poate reduce colesterolul și tensiunea arterială. Ce spun oamenii de știință despre această schimbare în alimentație
Eliminarea unui singur aliment din dietă poate reduce colesterolul și tensiunea arterială. În cadrul unui studiu recent, oamenii de știință au analizat diferite modificări în alimentație pentru a vedea cum pot influența sănătatea inimii.
Eliminarea unui singur aliment din dietă poate reduce colesterolul și tensiunea arterială. Ce spun oamenii de știință despre această schimbare în alimentație
Nutriție
| 30 august 2024
Efectele consumului de struguri asupra colesterolului. Cum te pot ajuta aceste fructe
Strugurii sunt printre cele mai consumate fructe de pe planetă deoarece pot fi folosiți la prepararea unei varietăți de rețete culinare. Alături de numeroasele utilizări în bucătăria tradițională, pot scădea colesterolul din sânge. Citește despre efectele consumului de struguri asupra colesterolului.
Efectele consumului de struguri asupra colesterolului. Cum te pot ajuta aceste fructe
News
| 24 iulie 2024
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Consumul de usturoi sub diverse forme ar putea fi util în gestionarea bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2, două probleme majore de sănătate la nivel global. Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia, potrivit unei ample analize.
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Nutriție
| 5 iulie 2024
5 suplimente pentru sindromul metabolic pe care ar trebui să le eviți
Pentru că afectează un număr tot mai mare de oameni, sindromul metabolic a devenit o problemă majoră de sănătate publică. Există numeroase remedii naturale care promit o rezolvare rapidă, însă unele se dovedesc ineficiente sau pot avea efecte adverse periculoase. Află ce suplimente pentru sindromul metabolic sunt contraindicate de nutriționiști.
5 suplimente pentru sindromul metabolic pe care ar trebui să le eviți
MediCOOL
| 18 mai 2024
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Controversele medicale sunt subiecte care nu se vor epuiza niciodată. Părerile sunt împărțite în ceea ce privește recomandările specialiștilor, mai ales dacă acestea nu sunt în concordanță cu principiile noastre de viață. Medicului Mihail Pautov a abordat în ediția MediCOOL din data de 18 mai 2024 controversele cu privire la câte ouă poți mânca pe săptămână.
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Sănătate
| 5 mai 2024
Ceaiuri pentru gestionarea colesterolului. Cum pot regla nivelurile acestei substanțe
Colesterolul este esențial pentru funcționarea și sănătatea organismului, însă anumite dezechilibre ale acestei substanțe pot crește riscul de a dezvolta diferite afecțiuni. Citește despre ceaiuri pentru gestionarea colesterolului.
Ceaiuri pentru gestionarea colesterolului. Cum pot regla nivelurile acestei substanțe
Nutriție
| 4 mai 2024
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
Multă vreme, ouăle au fost considerate periculoase pentru sănătatea inimii din cauza conținutului crescut de colesterol. Cu toate acestea, cercetările mai recente susțin că acestea nu au un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol din sânge. Află câte ouă poți mânca pe zi în perioada sărbătorilor.
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
MediCOOL
| 9 martie 2024
Efectele colesterolului asupra inimii. Cum se măsoară corect tensiunea arterială
Nivelurile ridicate de colesterol au un impact asupra sănătății sistemului cardiovascular. Ștefan Busnatu, medic cardiolog, a fost invitatul medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 2, din sezonul 6, MediCOOL. Citește despre efectele colesterolului asupra inimii.
Efectele colesterolului asupra inimii. Cum se măsoară corect tensiunea arterială
MediCOOL
| 8 martie 2024
Legătura dintre colesterolul crescut și boala Alzheimer. Cum poți preveni dezvoltarea acestei afecțiuni
Dezvoltarea bolii Alzheimer poate fi favorizată de o serie de factori, care se pot asocia în mare măsură cu alimentația. Alexandru Pahonțu, medic neurochirurg, a fost invitatul medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 2, din sezonul 6, MediCOOL. Citește despre legătura dintre colesterolul crescut și boala Alzheimer.
Legătura dintre colesterolul crescut și boala Alzheimer. Cum poți preveni dezvoltarea acestei afecțiuni
MediCOOL
| 7 martie 2024
Ce sunt statinele. Când se aplică această terapie împotriva grăsimilor
Statinele se folosesc ca un tip de terapie împotriva grăsimilor. Acestea stârnesc frecvent controverse în ce privește administrarea. Ștefan Busnatu, medic cardiolog, a fost invitatul lui Mihail Pautov, medic chirurg, în episodul 2, din sezonul 6, MediCOOL. Citește ce sunt statinele.
Ce sunt statinele. Când se aplică această terapie împotriva grăsimilor
MediCOOL
| 6 martie 2024
Modificările colesterolului în sarcină. Cum influențează dieta dezvoltarea fătului
Multe persoane se întreabă dacă creșterea aportului de alimente consumate pe parcursul sarcinii poate avea efecte asupra organismului și a fătului. Silviu Iștoc, medic ginecolog, a fost invitatul medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 2, din sezonul 6, MediCOOL. Citește despre modificările colesterolului în sarcină.
Modificările colesterolului în sarcină. Cum influențează dieta dezvoltarea fătului
MediCOOL
| 5 martie 2024
Alimente care scad colesterolul din sânge. Ce rol are alimentația
Poți reduce nivelurile de colesterol din sânge în mod natural cu ajutorul alimentației și exercițiilor fizice. Samuel le Torriellec, chef și co-host Hello Chef, a fost invitatul lui Carmen Brumă, tehnician nutriționist și antrenor fitness, și al doctorului Mihail Pautov, în episodul 2, din sezonul 6, MediCOOL. Citește despre alimente care scad colesterolul din sânge.
Alimente care scad colesterolul din sânge. Ce rol are alimentația
MediCOOL
| 4 martie 2024
Cum poți evita acumularea colesterolului rău. Impactul stilului de viață asupra organismului
Obiceiurile zilnice pot avea un impact semnificativ asupra nivelurilor de colesterol, mai ales a colesterolului LDL. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, a fost invitata medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 2, din sezonul 6, MediCOOL. Află cum poți evita acumularea colesterolului rău.
Cum poți evita acumularea colesterolului rău. Impactul stilului de viață asupra organismului
MediCOOL
| 2 martie 2024
Ce este colesterolul. Funcțiile pe care le îndeplinește în organism
Colesterolul este o substanță necesară pentru funcționarea optimă a organismului. Acesta se regăsește sub mai multe tipuri, circulă în sânge și îndeplinește mai multe funcții. Doctorul Mihail Pautov a vorbit despre rolul colesterolului în organism în episodul 2, din sezonul 6, MediCOOL. Află ce este colesterolul.
Ce este colesterolul. Funcțiile pe care le îndeplinește în organism
Nutriție
| 10 februarie 2024
Cele mai dăunătoare alimente pentru colesterol. Ce este indicat să eviți în dietă
Anumite alimente pot avea un impact foarte negativ asupra nivelurilor de colesterol din organism. Consumul constant al acestora îți poate cauza o serie efecte adverse. Citește despre cele mai dăunătoare alimente pentru colesterol.
Cele mai dăunătoare alimente pentru colesterol. Ce este indicat să eviți în dietă
Nutriție
| 6 februarie 2024
Alimente care cresc colesterolul. Cum poți preveni acest dezechilibru în organism
Colesterolul ridicat reprezintă o problemă frecvent întâlnită. Aproape jumătate dintre oameni se confruntă pe parcursul vieții cu aceasta, iar printre principalele sale cauze sunt dezechilibrele în dietă. Citește despre alimente care cresc colesterolul.
Alimente care cresc colesterolul. Cum poți preveni acest dezechilibru în organism
Nutriție
| 9 ianuarie 2024
Cât de mult crește cafeaua colesterolul. Ce impact are această băutură în organism
Cafeaua este printre cele mai frecvent consumate băuturi dimineața. Alături de gustul său specific și mirosul plăcut pe care îl emană, aceasta poate avea un impact semnificativ asupra sănătății. Află cât de mult crește cafeaua colesterolul.
Cât de mult crește cafeaua colesterolul. Ce impact are această băutură în organism
Nutriție
| 24 octombrie 2023
Untul este sănătos? Ce conține și în ce cantități se poate consuma
Untul este bogat în calorii și grăsimi saturate, dar are și câțiva nutrienți importanți în compoziție. Află în continuare dacă untul este sănătos sau ar trebui eliminat din alimentație, ce nutrienți conține și cât de mult putem consuma.
Untul este sănătos? Ce conține și în ce cantități se poate consuma
Sănătate
| 10 octombrie 2023
Ce sunt trigliceridele. Valori normale, cauze și tratament pentru trigliceride mărite
Cea mai comună formă de grăsime din organism, trigliceridele îndeplinesc mai multe funcții esențiale pentru sănătate și sunt necesare. Când se acumulează în cantitate prea mare, ele pot crea probleme cardiovasculare și pancreatită. Află din ce cauze crește nivelul de trigliceride în sânge și cum poate fi redus.
Ce sunt trigliceridele. Valori normale, cauze și tratament pentru trigliceride mărite
Sănătate
| 13 august 2023
Ai voie să bei apă înainte de analize? Cum te pregătești pentru recoltarea de sânge
Mâncarea și băuturile pot afecta rezultatele analizelor de sânge. Valorile glicemiei, profilul lipidic, enzimele, vitaminele și mineralele pot avea valori modificate dacă nu facem un repaus alimentar. Află în continuare dacă ai voie să bei apă înainte de analize și ce alte reguli ar trebui să respecți pentru rezultate optime.
Ai voie să bei apă înainte de analize? Cum te pregătești pentru recoltarea de sânge
Sănătate
| 29 iulie 2023
Ce este profilul lipidic, când este indicat și cum se interpretează rezultatele
Profilul lipidic este un grup de teste care măsoară nivelul colesterolului și altor grăsimi din sânge. El este una dintre investigațiile de bază pentru evaluarea sănătății. Află în continuare care este utilitatea lui, ce analize include, care sunt valorile normale și când este recomandat de medici.
Ce este profilul lipidic, când este indicat și cum se interpretează rezultatele
News
| 11 iulie 2023
Sardine sau suplimente cu ulei de pește? Care aduc mai multe beneficii nutriționale
Sardinele și suplimentele cu ulei de pește sunt două surse de grăsimi sănătoase pentru inimă, dar impactul lor asupra sănătății este foarte diferit, potrivit unui studiu. Consumul de sardine și administrarea de suplimente cu ulei de pește nu aduc aceleași beneficii, susțin cercetătorii.
Sardine sau suplimente cu ulei de pește? Care aduc mai multe beneficii nutriționale
Sănătate
| 2 iulie 2023
Cum se formează colesterolul și cum să scazi în mod natural un colesterol mărit
Excesul de colesterol din sânge este, în cele mai multe cazuri, consecința unui stil de viață nesănătos, cu o alimentație dezechilibrată, obiceiuri nocive și lipsă de mișcare. Vestea bună este că schimbarea acestor obiceiuri te poate ajuta dacă ai un colesterol mărit. Iată ce ai de făcut pentru a ajunge la o valoare optimă a grăsimilor din sânge fără să spelezi la medicamente.
Cum se formează colesterolul și cum să scazi în mod natural un colesterol mărit
Nutriție
| 23 iunie 2023
4 suplimente pentru scăderea colesterolului pe care ar trebui să le eviți
Există pe piață câteva zeci de suplimente pentru scăderea colesterolului, dar cât de eficiente sunt cu adevărat și la ce riscuri ne expunem dacă recurgem la ele? Iată ce ar trebui să știi despre eficiență, despre interacțiunea cu medicamentele și efectele adverse pe care le pot avea.
4 suplimente pentru scăderea colesterolului pe care ar trebui să le eviți
Nutriție
| 21 iunie 2023
8 alimente care produc inflamație în corp și ar fi bine să le eviți
Unele alimentele pe care le consumăm contribuie la apariția inflamației cronice în organism, iar dieta modernă abundă în astfel de produse. Prin renunțarea la ele, poți preveni boli grave precum cele cardiovasculare, digestive și chiar cancerul. Iată care sunt cele mai importante 8 alimente care produc inflamație în corp.
8 alimente care produc inflamație în corp și ar fi bine să le eviți
Sănătate
| 1 iunie 2023
Cum recunoști un infarct miocardic și ce ai de făcut
Cu cât identifici mai repede simptomele unui infarct miocardic și soliciți ajutor medical de urgență, cu atât șansele tale de recuperare – sau ale persoanelor apropiate – sunt mai mari. Primele 4-6 ore de la debutul unui atac de cord reprezintă perioada cea mai critică.
Cum recunoști un infarct miocardic și ce ai de făcut
News
| 15 aprilie 2023
Dieta keto dublează riscul de infarct și atac cerebral
Dieta ketogenică sau, pe scurt, dieta keto, este foarte periculoasă pentru sănătatea cardiovasculară, semnalează un studiu recent. Persoanele care urmează această dietă sunt de două ori mai expuse pericolului de infarct și accident vascular cerebral.
Dieta keto dublează riscul de infarct și atac cerebral