Dacă dorești să consumi mai frecvent brânză și să-ți gestionezi colesterolul, există variante cu conținut scăzut de grăsimi. Acestea pot fi adăugate în diete echilibrate, care pot preveni dezechilibrele. Citește despre tipuri de brânză pe care le poți consuma dacă ai colesterol ridicat.
Factorii asociați stilului de viață, cum ar fi alimentația, lipsa de activitate fizică și factorii genetici, ocupă un rol major în reglarea nivelurilor de colesterol. Se întâmplă mai ales în ce privește consumul de alimente bogate în grăsimi saturate, cum ar fi brânza.
Tipuri de brânză pe care le poți consuma dacă ai colesterol ridicat
Unele tipuri de brânză sunt bogate în grăsimi saturate, de aceea pot fi surse de colesterol alimentar. Din acest motiv, alegerea unor sortimente cu conținut redus de grăsimi poate fi utilă pentru gestionarea unor niveluri echilibrate.
Dacă vrei să afli mai multe despre organizarea unei alimentații sănătoase, poți cere sfatul unui medic sau al unui nutriționist. Astfel, poți afla mai multe informații.
Brânză cottage
Brânza cottage poate fi benefică pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece este bogată în proteine și are un profil nutritiv scăzut în grăsimi. Mulți specialiștii recomandă consumul de brânză cottage preparată prin culturi de bacterii benefice și active pentru a menține sănătatea microbiomului intestinal. Unele cercetări sugerează că poate influența în bine sănătatea inimii.
De asemenea, există sortimente de brânză cottage care nu conțin sare. De obicei, aceasta se caracterizează prin concentrații crescute de sodiu. În aceste condiții, este indicat să citești eticheta pentru a alege sortimentele pe ale căror ambalaje se specifică clar că nu s-au folosit sare sau sodiu în timpul preparării lor.
Brânză Ricotta
Brânza Ricotta poate oferi o sursă bună de calciu, fosfor, zinc, seleniu, proteine, vitamina A, vitamina B2 (riboflavină), vitamina B3 (niacină) și vitamina B12. Mai mult, are concentrații reduse de lactoză, de aceea poate fi utilă pentru persoanele cu intoleranță acest tip de zahăr.
Brânză elvețiană
Brânza elvețiană prezintă în compoziție niveluri scăzute de colesterol și grăsimi saturate, potrivit HealthCentral. Consumul său poate scădea tensiunea arterială, poate sprijini dezvoltarea masei musculare și poate ajuta la menținerea sănătății oaselor.
Brânză feta
Brânza feta se regăsește printre aceste tipuri de brânză pe care le poți consuma dacă ai colesterol ridicat. Aceasta prezintă în compoziție: carbohidrați, calciu și proteine. În plus, are conținut redus de grăsimi și poate ajuta la susținerea sănătății oaselor.
Brânză cheddar fără grăsimi (degresată)
Brânză cheddar fără grăsimi poate fi eficientă pentru adoptarea unei diete care urmărește diminuarea consumului de colesterol. Aceasta poate asigura: calciu, vitamina A, vitamina K și proteine și poate sprijini sănătatea dinților.
Brânză filată
Brânza filată poate utilă dacă vrei să-ți porționezi cantitatea de brânză pe care o consumi zilnic, conform Eat This, Not That. Datorită proteinelor din compoziție poate sprijini dezvoltarea masei musculare și poate ajuta la vindecarea țesuturilor musculare.
Mozzarella parțial degresată
Mozzarella prezintă un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. Aceasta include proteine, care pot ajuta la dezvoltarea masei musculare. În același timp, conține calciu și vitamina D, care ocupă un rol major în menținerea sănătății oaselor.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.