Exerciții pentru sănătatea oaselor. Cum îți pot susține sistemul osos

Publicat: 4 iunie 2024, 07:29

Odată cu înaintarea în vârstă, oamenii se confruntă cu pierderi constante ale densității minerale a oaselor. Alături de adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase, este important să urmezi un antrenament constant pentru a o preveni. Citește despre exerciții pentru sănătatea oaselor.

Când depășești vârsta de 30 de ani, începi să experimentezi o reducere treptată a densității minerale osoase, ceea ce poate duce la o pierdere de aproximativ 1% în fiecare an. Totodată, dacă ești activ fizic în mod regulat, îți poți îmbunătăți sănătatea oaselor pe parcursul vieții.

Exerciții pentru sănătatea oaselor

Orice mișcare care te face să depui efort pentru a te lupta cu gravitația prin intermediul mișcărilor și ridicărilor poate fi benefică pentru sănătatea oaselor. În general, activitățile fizice pot fi eficiente pentru a susține funcționarea sistemului osos la un nivel optim.

Se pot practica mai multe tipuri de exerciții care pot aduce o serie de beneficii pentru sănătatea sistemului osos, fără a necesita o pregătire complicată. Acestea pot fi puse în aplicare ușor, fără a ridica riscuri semnificative pentru sănătate.

Genuflexiuni

Poți face genuflexiuni eficiente, fără a fi nevoie să te cobori până la nivelul podelei, potrivit Aarp. Se stă cu picioarele depărtate la lățimea șoldurilor, se îndoaie genunchii și se coboară lent corpul. Totodată, îți poți odihni mâna pe un obiect stabil dacă ai nevoie de echilibru suplimentar.

Pentru genuflexiuni, îți poți coborî corpul atât cât poți, dar nu este indicat să-ți lași fundul să ajungă sub nivelul genunchilor. În partea de jos a mișcării, se încordează mușchii feselor și se folosesc mușchii feselor și coapselor pentru a reveni la poziția inițială în picioare. Se repetă de opt până la 12 ori aceste exerciții pentru sănătatea oaselor.

Mers combinat cu ridicări de genunchi

Oasele se stimulează atunci când sunt forțate, un lucru ce nu se întâmplă în decursul unei plimbări obișnuite. Alergarea și drumeția pot fi variante utile. Dacă îți place să mergi în pas alert, ia în considerare o rutină de mers combinată cu ridicări de genunchi. În timp ce mergi, calcă apăsat pe fiecare picior de două sau trei ori la fiecare 10 pași, în timp ce-ți imaginezi că zdrobești un obiect.

Stat într-un picior

Statul într-un picior te poate ajuta să-ți menții echilibrul și sănătatea oaselor, conform Healthline. Poți apuca un obiect de mobilier stabil în apropiere, dacă ai nevoie de sprijin. După aceea, se stă pe un picior timp de un minut, dacă poți face acest lucru. Se repetă exercițiul de echilibru pentru celălalt picior.

Flotări

Poți face flotări la perete cu genunchii îndoiți sau poți încerca să le execuți pe podea deoarece acestea sunt exerciții pentru sănătatea oaselor. Se întind brațele și se depărtează mâinile la lățimea umerilor pe suprafața din fața ta. Se încordează abdomenul, apoi se îndoaie brațele, în timp ce se coboară trunchiul spre suprafață. După aceea, îți poți împinge corpul înapoi în sus. Poți efectua exercițiul de trei până la cinci ori pe săptămână. Se recomandă să faci o pauză între cele două seturi.

De asemenea, în general, exercițiile de rezistență stimulează densitatea osoasă deoarece pun o presiune mai mare asupra oaselor. Acestea includ ridicarea greutăților și antrenamentele cu benzi de rezistență.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Exerciții fizice pentru sănătatea cardiovasculară. Cum cresc ritmul cardiac în timpul efortului
Exerciții fizice pentru sănătatea cardiovasculară. Cum cresc ritmul cardiac în timpul efortului
Activitățile fizice zilnice pot aduce beneficii sănătății creierului. Un nou studiu a analizat modificările produse la nivel cognitiv
Activitățile fizice zilnice pot aduce beneficii sănătății creierului. Un nou studiu a analizat modificările produse la nivel cognitiv
PARTENERI