Specialiștii au explicat ce trebuie să mâncăm pentru un creier sănătos în episodul 6 din sezonul 4 MediCOOL. Doctorul Mihail Pautov și Carmen Brumă au prezentat alimentele pe care trebuie să le evităm pentru a ne menține un stil de viață echilibrat.
Creierul uman este un organ complex, motiv pentru care a fost studiat în amănunt de-a lungul anilor de specialiști. Pentru că ne dorim să avem o memorie bună și să ne menținem mintea sănătoasă, specialiștii din platoul MediCOOL au scos la iveală toate secretele despre aceste subiecte de interes comun.
Este foarte important să știm că alimentația și exercițiile fizice au un rol considerabil în dezvoltarea creierului nostru. Așadar, există produse de care trebuie să ne ferim și produse pe care ar trebui să le consumăm zilnic pentru a ne menține organismul sănătos.
În platoul emisiunii MediCOOL a fost prezent și Alecsandru Dunaev. Actorul a fost întrebat despre cum reușește să țină minte sute de pagini, iar răspunsul său nu a întârziat să apară.
Asta este o întrebare care mi se pune foarte des, deși este cea mai mică problemă. Trebuie să îți asumi o situație, un background al unui personaj fictiv despre care nu știi nimic, dar pe care trebuie să ți-l asumi cu totul. Partea de text rămâne ultima. Asta vine de la sine, după ce îți asumi tot ce înseamnă personajul. Mă afectează orice grad de oboseală în plus.
– Alecsandru Dunaev
Care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm pentru un creier sănătos
Carmen Bruma, tehnician nutriționist și antrenor de fitness, a prezentat în episodul 6 din sezonul 4 MediCOOL alimentele pe care trebuie să le evităm pentru a avea un creier sănătos. Iată care sunt acestea, potrivit specialiștilor.
Este recomandat să evităm pe cât de mult posibil alcoolul. Creierului uman nu-i face bine combinația dintre alcool și zahăr. Așadar, ar fi bine să ne ferim de cocktail-uri și de toate produsele cu aceste ingrediente periculoase pentru sănătatea noastră.
Un lucru pe care foarte puțini îl știu despre alcool este faptul că acesta reduce dimensiunea creierului.
Siropul de glucoză-fructoză este un alt „inamic” al acestui organ. Este nociv deoarece îngrașă, atacă ficatul, scade percepția sațietății și capacitatea de a simți plăcerea. Așadar, acesta afectează și memoria.
Potrivit studiilor, deshidratarea afectează înt-o mare măsură memoria și capacitatea de concentrare.
Ce trebuie să mâncăm pentru un creier sănătos
Pentru a avea un creier sănătos este important să acordăm o mare atenție alimentației noastre. Există câteva produse care au o mulțime de beneficii pentru sănătatea acestui organ.
Carmen Brumă a declarat că trebuie să consumăm ouă dacă ne dorim un creier sănătos. Acestea au o mulțime de vitamine și minerale, dar și colină. Acest compus esențial se află în gălbenușul oului și are rolul de a stimula memoria de scurtă durată.
Afinele se numără printre alimentele pe care trebuie să le consumăm. Ele ne ajută să ne concentrăm, influențează pozitiv memoria de scurtă și de lungă durată, dar stimulează și aceea zonă a creierului care se ocupă de învățare.
Sardinele sunt o sursă foarte bună de Omega-3, motiv pentru care ajută la sănătatea creierul nostru.
Doctorul Mihail Pautov a oferit și câteva sfaturi utile. Gazda emisiunii MediCOOL a declarat că cele trei alimente benefice nu trebuie consumate în același timp pentru că influențează apariția unor tulburări gastrointestinale.
Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.