Antena

Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 17 noiembrie 2024, 08:28

Cafeaua este o băutură foarte populară, care se găsește într-o mare varietate de sortimente. Adăugarea scorțișoarei în compoziția sa îi poate îmbunătăți gustul și conținutul. Află ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară.

Reclamă

Atât cafeaua, cât și scorțișoara pot sprijini în special sănătatea microbiomului intestinal, alături de multe funcții ale organismului. Consumate în cantități moderate au capacitatea de a oferi numeroase efecte medicinale sănătății.

Beneficiile pe care le are cafeaua cu scorțișoară

Cafeaua este printre cele mai bune surse de antioxidanți, conform Well+Good. Aceasta prezintă un conținut bogat în polifenoli, compuși vegetali cu proprietăți antioxidante puternice. Aceștia pot avea un rol în combaterea inflamației și prevenirea afecțiunilor cronice și a cancerului. În același timp, polifenolii pot acționa ca prebiotice, ceea ce înseamnă că pot influența microbiomul intestinal. Când adaugi scorțișoară în cafea, nivelurile de polifenoli cresc în mod semnificativ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă te întrebi ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară, gândește-te că ambele ingrediente prezintă concentrații ridicate de fibre. Cafeaua prezintă fibre solubile, care se dizolvă complet. În același timp, fibrele solubile sunt considerate prebiotice, mai exact fibre fermentabile care hrănesc bacteriile intestinale bune.

Scorțișoara are un profil nutritiv bogat în substanțe nutritive esențiale, precum: vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fier, mangan, potasiu, fosfor și zinc, potrivit BetterMe. Aceasta te poate ajuta să gestionezi nivelurile de zahăr din sânge, poate ameliora simptomele provocate de răcelile obișnuite și poate reduce inflamația în organism.

Reclamă

În același timp, scorțișoara poate susține lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, poate proteja sănătatea creierului, poate echilibra tensiunea arterială, poate reduce riscul de cancer și poate regla nivelurile de glucoză și insulină din sânge.

De asemenea, scorțișoara poate diminua șansele de a dezvolta boli cardiace. Aceasta poate reduce nivelurile de: colesterol total, trigliceride, zahăr din sânge și colesterolul LDL denumit și colesterol rău pentru persoanele care suferă de boli metabolice.

Dacă vrei să afli ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară, reține că ambele ingrediente pot accelera metabolismul, ceea ce poate ajuta la arderea celulelor de grăsime într-un ritm mai rapid. Aceasta se datorează substanțelor chimice cofeină și cinamaldehidă.

Reclamă

Totodată, amestecarea scorțișoarei în cafeaua neagră te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Această combinație poate diminua apetitul și te poate ajuta să ai niveluri mai ridicate de energie pentru a face exerciții fizice în mod regulat.

Pentru cine este contraindicat consumul de scorțișoară

Chiar dacă poate oferi o serie de efecte pozitive sănătății, scorțișoara poate avea unele efecte adverse. În general, persoanelor care suferă de alergie la scorțișoară li se recomandă să evite complet contactul cu acest condiment deoarece poate provoca forme foarte severe, care pot pune viața în pericol.

Având în vedere lipsa de cercetări cu privire la siguranța consumului acesteia, copiii, femeile însărcinate și femeile care alăptează ar trebui să evite să mănânce scorțișoară.

Suplimentele cu scorțișoară pot interacționa cu nivelurile de zahăr din sânge, conform WebMD. Totodată, dacă urmezi un tratament, se recomandă să ceri sfatul medicului înainte de a începe să consumi suplimente de scorțișoară. Acestea ar putea interacționa cu medicamente precum: antibioticele, medicamentele antidiabetice, anticoagulante, medicamentele pentru inimă.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Reclamă
PARTENERI
icon