Includerea proteinelor în dietă poate avea efecte benefice dacă vrei să slăbești. Consumul unei varietăți de produse poate fi o alegere benefică. Însă, există un aliment care te poate ajuta să atingi o greutate optimă. Află cum poți consuma proteina care te scapă de kilogramele în plus.
Proteinele sunt prezente într-o mulțime de produse foarte cunoscute: peștele, carnea de pui, produsele lactate și ouăle. Deși proteinele de origine animală reprezintă o sursă eficientă de proteine, poți opta pentru proteine de origine vegetală, obținute din leguminoase, cum sunt fasolea și mazăre.
Proteina care te scapă de kilogramele în plus
Proteinele au un rol important în procesul de slăbit. Acestea oferă senzație de sațietate pe termen lung și cresc consumul de energie. Datorită capacității de a-ți menține nivelurile de energie, acestea te împiedică să mănânci pe tot parcursul zilei.
Deseori, oamenii au tendința de a alege să consume doar carne de pui sau pudră proteică atunci când doresc să-și crească aportul de proteine. În acest caz, poți încerca să adaugi în dietă fasole, pe care o poți include la mesele tale de câteva ori pe săptămână.
Proteina reprezintă un nutrient esențial, cu un rol important în menținerea și vindecarea organismului. Fasolea este bogată în aminoacizi, elementele de bază ale proteinelor. Aceasta oferă o sursă importantă de fibre și micronutrienți, cum sunt: magneziul, potasiul și acidul folic. Are un conținut scăzut de grăsimi și nu crește nivelul colesterolului din sânge.
De asemenea, asigură-ți necesarul zilnic de proteine în funcție de greutate. Consumul excesiv poate fi la fel de dăunător ca deficitul.
Îți protejează sănătatea inimii
Fasolea nu crește nivelul de colesterol din sânge și conține puține grăsimi saturate, fiind proteina care te scapă de kilogramele în plus. O cană de fasole la conservă consumată zilnic poate scădea nivelurile colesterolului LDL și al colesterolului total din sânge. În plus, fasolea este bogată în potasiu, un nutrient esențial pentru controlul tensiunii arteriale.
Diminuează senzația de foame
La fel ca majoritatea proteinelor, cele prezente în fasole modifică semnalele transmise de hormonii intestinali. Astfel, reduc hormonii care stimulează apetitul și cresc numărul celor care îți oferă senzație de sațietate. De-a lungul timpului, această schimbare a nivelurilor hormonale poate ajuta la reducerea aportului general de alimente și poate contribui în cazul procesului de slăbit.
Poate preveni dezvoltarea ficatului gras
Ficatul gras apare atunci când se acumulează grăsimi în interiorul acestuia, potrivit Medical News Today. Poate apărea în același timp cu creșterea nivelului de colesterol din sânge, dezvoltarea obezității și a altor aspecte ale sindromului metabolic. De aceea, se recomandă scăderea nivelurilor de grăsimi din sânge. Înlocuirea proteinelor animale bogate în grăsimi, cu fasole poate fi o alegere benefică.
Oferă o combinație de proteine și fibre
Fasolea oferă o combinație de proteine și fibre, care poate susține obținerea unei greutăți optime și pot oferi senzație de sațietate pe termen lung. Practic, te împiedică să iei gustări pe parcursul zilei și te ajută să urmezi o dietă echilibrată, fiind proteina care te scapă de kilogramele în plus.
Menține masa musculară
Aportul crescut de proteine te poate ajuta să-ți menții masa musculară. O masă musculară mai mare asigură un consum de energie mai mare, chiar și atunci când te odihnești. Acest lucru înseamnă că poate sprijini o pierdere în greutate susținută, conform Eating Well.
Te ajută să economisești bani
Fasolea costă mai puțin decât produsele de origine animală. În formă de boabe uscate sau la conservă poate reduce risipa de alimente și te poate ajuta să economisești bani. Poți include ușor fasolea în: supe, paste, salate sau ca pastă pe pâine prăjită.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.