Metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale. Cum poți obține un aspect estetic

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 20 aprilie 2024, 13:05 / Actualizat: 23 aprilie 2024, 13:40

Grăsimea abdominală poate deveni foarte deranjantă deoarece afectează aspectul fizic. Aceasta poate fi înlăturată prin intermediul mai multor modalități. Alina Mîtcan, medic specialist chirurgie plastică, a fost invitata lui Carmen Brumă, tehnician nutriționist și antrenor fitness, și a medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 9, din sezonul 6, la MediCOOL. Citește despre metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale.

Reclamă

Alina Mîtcan a explicat în ce constă abdominoplastia, a menționat în ce tipuri se împarte și a precizat ce recomandări se aplică în urma acestei intervenții chirurgicale. Carmen Brumă a vorbit despre regulile de alimentație și exercițiile fizice care te pot ajuta să arzi grăsimea de pe abdomen în mod natural, în decurs  de 3 săptămâni.

Ce este abdominoplastia și ce presupune

În unele cazuri stilul de viață sănătos nu poate rezolva problemele asociate aspectului fizic. Abdomenul inestetic, denumit și șorț abdominal, poate fi corectat cu ajutorul intervenției chirurgicale numite abdominoplastie. Aceasta se referă la îndepărtarea excesului de piele și grăsime, care apare la nivelul abdomenului după ce o persoană scapă sau încearcă să scape de kilogramele în plus prin: dietă, sport și exerciții fizice intense.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

,,Abdominoplastia înseamnă înlăturarea șorțului abdominal, acel exces de piele care apare după pierderea în greutate provocată de operații de stomac precum gastric sleeve sau bypass gastric, pierderea în greutate a minim 40-60 de kilograme și sarcină.”

– Alina Mîtcan, medic specialist chirurgie plastică

Diastaza abdominală este o depărtare a mușchilor drepți abdominali, care apare în timpul sarcinii și se poate corecta prin sport. Dacă exercițiile fizice regulate nu dau rezultate, se recurge la abdominoplastie.

Reclamă

În cazul persoanelor nemulțumite de micile depozite localizate de grăsimi care nu dispar prin sport, se poate interveni cu lipoaspirație, care se realizează prin intermediul unor canule și durează 3 ore. Totuși, prin lipoaspirație nu se poate modela exact cum îți dorești abdomenul.

De multe ori, oamenii consideră mult mai ușoară intervenția chirurgicală decât activitatea fizică intensă. Însă, când se trezesc din operație, resimt anumite dureri, disconfort, și trebuie să aibă foarte mare grijă la efortul fizic în perioada postoperatorie.

,,Trebuie să reținem că abdominoplastia nu te face să slăbești. Abdominoplastia înlătură excesul de piele care apare după ce slăbești.”

– Alina Mîtcan, medic specialist chirurgie plastică
Reclamă

,,Nici exercițiile fizice nu te fac să slăbești. Măsurile alimentare te ajută să dai jos kilogramele, iar prin exerciții, tonifiem musculatura astfel încât ea să fie vizibilă.”

– Carmen Brumă, tehnician nutriționist și antrenor fitness

Înainte de intervenția de abdominoplastie, persoanelor interesate li se recomandă să mențină o activitate fizică intensă pentru a ajunge la greutatea pe care o țintesc, ca după aceea medicul chirurg estetician să se ocupe de partea inestetică a abdomenului.

Abdominoplastia se împarte în mai multe tipuri, fiind printre aceste metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale. Dacă se combină cu lipoaspirație, se numește lipoabdominoplastie. Se poate face o abdominoplastie la 360 ° pentru a se corecta partea posterioară, în cazul persoanelor care au pierdut foarte multe kilograme. În plus, există mini-abdominoplastie, acea operație de abdominoplastie mai simplă prin care doar se înlătură șorțul abdominal și se întăresc mușchii drepți abdominali.

3 reguli de alimentație pentru eliminarea grăsimii abdominale

Poți obține rezultate vizibile la nivelul abdomenului în 2-3 săptămâni dacă ești foarte disciplinat. Poți adopta 3 reguli de alimentație și 3 tipuri de abdomene pe care să le faci în fiecare zi timp de 3 săptămâni pentru a arde grăsimea de pe abdomen. Pentru început, abdomenul poate fi influențat în mod pozitiv cu ajutorul a 3 reguli de alimentație.

Regula 1: Fă repaus alimentar timp de 4 ore între mese. Arderea grăsimilor se inițiază în organism în momentul în care nu mai există insulină secretată după masă. Dacă iei gustări pe parcursul zilei, nu vei putea slăbi. Păstrează același interval între ultima masă și momentul în care adormi.

Regula 2: Prioritizează aportul de proteine și fibre. Este indicat să consumi zilnic minimum 1,2 grame de fibre și proteine per kilogram în funcție de greutatea corporală și minimum 30-35 de grame de fibre zilnic.

Regula 3: Mestecă fiecare gură de mâncare de cel puțin 32 de ori. Astfel, vei avea o digestie mult mai bună, deoarece acest proces începe în gură sub acțiunea enzimelor salivare. Vei simți senzație de sațietate mult mai repede pentru că te vei opri odată ce vei obosi mestecând. Sfatul face parte din aceste metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale.

3 exerciții fizice pentru eliminarea grăsimii abdominale

Este important să execuți constant un set de exerciții fizice, chiar dacă faci aceste activități într-un ritm lent. Poți adopta 3 exerciții care se aplică în două circuite. Fiecare exercițiu se execută timp de 50 de secunde cu 10 secunde pauză. Pentru acestea se pot folosi o bandă și un prosop.

Pentru primul exercițiu ai nevoie de 50 de secunde. Se pune o bandă în jurul coapselor și se ține în fiecare mână câte o greutate de 1,5 kilograme. Se ridică picioarele și se depărtează pâncă când banda este sub presiune. Atunci, ai deja partea inferioară a abdomenului contractată. Din poziția aceasta, se ridică omoplații de pe sol. Te întorci pe o parte a corpului și se controlează mișcarea pentru a evita o executare bruscă.

În cazul diastazei abdominale după naștere, se poate face un exercițiu cu două sticle de apă. Se ridică puțin capul de pe sol, se ridică fesierul și se atinge ușor cu călcâiele podeaua.

Al treilea exercițiu lucrează transversul abdominal și mușchii oblici. Se întoarce corpul pe o parte și se ridică brațul pe laterală timp de 50 de secunde cu 10 secunde de pauză.

Metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale

Un surgé durează mai puțin de 50 de secunde. Acesta este un tip de fir continuu în care nu se face nod la fiecare trecere de fir. Atunci, operația se coase dintr-o parte în partea opusă. Atunci când se face acest surgé, persoanei operate i se interzice să depună efort fizic intens. Recuperarea în urma acestor intervenții durează aproximativ o lună, timp în care nu se execută niciun exercțiu la nivelul abdomenului.

,,Nu faceți abdomene dacă ați avut o operație de diastază cu un surgé.”

– Mihail Pautov, medic chirurg

Mersul în parc este foarte eficient după aceste intervenții extensive. De asemenea, se recomandă hidratarea pentru a evita complicațiile care sunt destul de grave.

,,Este atât de important să aducem acel abdomen la normal prin metode tradiționale, prin sport, prin stil de viață. Dar când nu reușim și rămâne acel șorț abdominal pe care nu-l mai putem elimina printr-un stil de viață sănătos, avem aceste metode medicale de chirurgie estetică și de chirurgie plastică, care ne pot ajuta să scăpăm complet de acel șort abdominal.”

– Mihail Pautov, medic chirurg

Ai aici toate edițiile sezonului 6 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele folosirii bicicletei eliptice. Cât de eficient este acest aparat de fitness
Efectele folosirii bicicletei eliptice. Cât de eficient este acest aparat de fitness
Efectele folosirii bicicletei eliptice. Cât de eficient este acest aparat de fitness
Alimente care pot întări imunitatea toamna. Pot reduce riscul de a te confrunta cu răceli
Alimente care pot întări imunitatea toamna. Pot reduce riscul de a te confrunta cu răceli
Alimente care pot întări imunitatea toamna. Pot reduce riscul de a te confrunta cu răceli
Efectele antrenamentelor cu greutăți asupra sănătății. Ce îmbunătățiri pot aduce organismului
Efectele antrenamentelor cu greutăți asupra sănătății. Ce îmbunătățiri pot aduce organismului
Efectele antrenamentelor cu greutăți asupra sănătății. Ce îmbunătățiri pot aduce organismului
Reclamă
PARTENERI
icon