Impactul drumețiilor asupra sănătății. Ce îmbunătățiri asigură plimbările în natură

Publicat: 20 ianuarie 2024, 06:28

Drumețiile au efecte benefice asupra sănătății fizice și mintale. Acestea îți îmbunătățesc sănătatea generală și asigură o stare de bine, care se poate menține pe termen lung. Citește despre impactul drumețiilor asupra sănătății.

Alături de faptul că reprezintă o formă eficientă de exercițiu fizic, plimbările în natură asigură numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi: scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea calității somnului și reducerea simptomelor depresiei și anxietății.

Impactul drumețiilor asupra sănătății

Ori de câte ori o persoană rămâne în natură, se deplasează către un punct și își crește ritmul cardiac, se poate considera o drumeție. Dacă doar mergi pe jos, îți antrenezi mai mult partea inferioară a corpului. Dacă porți un ghiozdan în spate, îți antrenezi întregul corp.

Impactul drumețiilor variază în funcție de persoană. Cât timp ai nevoie să te plimbi în mijlocul naturii depinde de cât de activ ai fost înainte de excursie. Dacă ești sedentar, cel mai mic efort îți poate aduce o mulțime de beneficii. Însă, pe măsură ce te adaptezi și devii mai pregătit, este necesar să pui mai mult stres asupra corpului prin creșterea: duratei, intensității sau frecvenței pașilor.

Poate diminua riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace

Exercițiile fizice pot diminua riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace. Prin antrenament, circulația se îmbunătățește și inima devine mai puternică. Atunci când îți îmbunătățești capacitatea de exercițiu, rata mortalității din toate potențialele cauze scade, potrivit Cleveland Clinic.

Poate scădea tensiunea arterială

Impactul drumețiilor asupra sănătății poate contribui la scăderea tensiunii arteriale. Dacă este lăsată netrată, hipertensiunea arterială poate cauza afecțiuni de sănătate serioase, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vascular cerebrale. Poți scădea tensiunea arterială cu ajutorul exercițiilor fizice. Exercițiile fizice pot fi la fel de eficiente ca medicamentele antihipertensive.

Poate contribui la gestionarea diabetului

Medicamentele orale și medicamentele cu insulină pot contribui la tratarea diabetului. Activitatea fizică ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge și crește sensibilitatea corpului la insulină. Practic, poate avea aceleași rezultate ca insulina.

Poate îmbunătăți calitatea somnului

Impactul drumețiilor asupra sănătății includ îmbunătățirea calității somnului. Expunerea la vitamina D te poate ajuta să-ți controlezi programul de somn. Atunci când stai afară și execuți exerciții fizice îți crește temperatura corpului, așa că atunci când temperatura internă scade la normal, îți poate da senzație de somn.

Poate susține un proces de îmbătrânire sănătos

Drumețiile susțin îmbătrânirea activă prin încurajarea unui sentiment de control asupra procesului de îmbătrânire fizică și prin stimularea comunicării pentru cei care se implică în activități alături de alte persoane într-un cadru social. Acestea pot ajuta adulții aflați la o vârstă mai înaintată să aibă o stare emoțională mai bună și să păstreze contactul cu ceilalți. Astfel, poate scădea riscul de a dezvolta un sentiment de singurătate, care poate provoca declinul sănătății mintale, conform Very Well Fit.

Poate diminua simptomele de anxietate și depresie

Peisajele din natură îți pot asigura o stare de bine și pot diminua simptomele de anxietate și depresie. Anumite culori pot fi stresante, în timp ce altele pot oferi efecte de relaxare. Când te plimbi în natură, ai la dispoziție un mediu terapeutic bun deoarece te înconjoară culoarea verde.

Poate lupta împotriva obezității

Impactul drumețiilor asupra sănătății te poate sprijini să scapi de kilogramele în plus. Pentru a pierde în greutate, ai nevoie să creezi un deficit caloric. Pentru a ajunge la greutatea dorită, corpul trebuie să ardă mai multe calorii decât consumi zilnic. De asemenea, mersul pe jos ajută la reducerea grăsimii corporale și poate fi foarte benefic pentru persoanele supraponderale.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
Metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale. Cum poți obține un aspect estetic
Metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale. Cum poți obține un aspect estetic
PARTENERI