Cafeaua de păpădie este o băutură cu o aromă asemănătoare cafelei obișnuite. Aceasta se obține din rădăcini de păpădie, nu conține cofeină și poate fi preparată ușor acasă. Citește despre beneficiile cafelei de păpădie.
Cafeaua de păpădie are un gust ușor mai dulce decât cafeaua normală și mai puțin amar. Uneori se combină cu alte plante, cum ar fi: sfecla de zahăr, secara sau orzul, care pot oferi alternative cu o aromă plăcută la băuturile care includ cofeină.
Beneficiile cafelei de păpădie
Cafeaua de păpădie este o sursă importantă de substanțe nutritive, precum: vitamina A, complex de vitamine B, vitamina C, vitamina D, calciu, potasiu, zinc și fier. Rădăcina sa prăjită oferă antioxidanți și probiotice, conform Organic Facts.
Cafeaua de păpădie se întrebuințează sub formă de: rădăcini întregi, bucăți de plantă, pudră sau tinctură. Acestea pot fi hidratate în apă fierbinte pentru consum. O poți cumpăra pregătită din magazin sau o poți prepara singur acasă.
Are proprietăți diuretice
Păpădia se folosește frecvent ca diuretic. Creșterea volumului de urină poate îndeplini un rol eficient în tratarea: umflăturilor ușoare, problemelor hepatice, nivelului excesiv de toxine în organism și problemelor menstruale.
Poate avea efecte anticancerigene
Beneficiile cafelei de păpădie pot include efecte anticancerigene. Extractul de rădăcină de păpădie, care se utilizează la prepararea cafelei de păpădie ar putea lupta împotriva cancerului de sân. În plus, poate încetini dezvoltarea celulelor canceroase în: ficat, colon și stomac.
Poate sprijini sănătatea digestivă
Cafeaua de păpădie are efecte laxative ușoare, de aceea ar putea fi folosită pentru a combate durerile de stomac și constipația. Poate sprijini sănătatea intestinală deoarece asigură proprietăți probiotice. Consumul cafelei de păpădie sau al extractelor din rădăcină pot fi eficiente pentru curățarea colonului. De asemenea, poate stimula producerea bilei și poate sprijini funcția ficatului.
Are proprietăți antioxidante
Cafeaua de păpădie are proprietăți antioxidante. Antioxidanții pot lupta împotriva efectelor dăunătoare ale moleculelor instabile numite radicali liberi. Radicalii liberi pot produce stres oxidativ, un proces care poate încetini procesul de îmbătrânire și poate preveni instalarea afecțiunilor cronice.
Poate îmbunătăți sănătatea sistemului circulator
Beneficiile cafelei de păpădie pot include îmbunătățirea sănătății sistemului circulator. Rădăcinile de păpădie conțin potasiu, un mineral esențial în reglarea tensiunii arteriale și a funcției rinichilor. Cafeaua de păpădie poate stimula circulația sângelui, poate sprijini sănătatea generală a organismului și poate avea un rol în oxigenarea de care corpul are nevoie pentru a funcționa. Poate fi utilă pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută sau în timpul menstruației.
Nu conține cofeină
Cafeaua de păpădie poate fi consumată în orice moment al zilei deoarece nu conține cofeină. Astfel, poate fi un înlocuitor bun pentru persoanele care au sensibilitate crescută la această substanță sau care preferă să consume mai multă cafea, potrivit Self.
Poate sprijini sănătatea ficatului
Rădăcinile de păpădie folosite în prepararea cafelei pot diminua grăsimea depozitată în ficat, fiind printre beneficiile cafelei de păpădie. Astfel poate susține sănătatea ficatului. Mai mult, compușii prezenți în acestea pot proteja ficatul de efectele dăunătoare ale stresului oxidativ.
Te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus
Compușii prezenți în rădăcinile de păpădie pot diminua absorbția grăsimilor. Acidul clorogenic prezent în acestea poate scădea greutatea corporală. Compuși săi benefici ar putea contribui la reglarea metabolismului carbohidraților.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.