Badminton-ul poate fi practicat de persoane de toate vârstele și nivelurile de pregătire fizică. Acesta te poate ajuta să te menții în formă și poate îmbunătăți mai multe funcții ale organismului. Află cât de benefic este să joci badminton.
Dacă joci frecvent badminton, acest obicei îți poate sprijini atât aspectele sănătății fizice, cât și mintale. Pentru a-l putea include în rutină, ai nevoie de un spațiu deschis, unde poți alerga, cum ar fi un parc, un teren de sport sau o curte.
Cât de benefic este să joci badminton
Pentru a juca badminton, ai nevoie de câteva obiecte pentru a-ți organiza un echipament, cum ar fi: palete de badminton, fluturași de badminton și un fileu. Marea majoritate a seturilor din comerț conțin toate lucrurile de care ai nevoie.
Badminton-ul poate dezvolta abilitățile sportive și poate reduce riscul de a te confrunta cu o serie de probleme de sănătate. Dacă ești începător, poate fi util să ceri sfatul unui instructor de sport pentru a învăța cu exactitate regulile și a reduce riscul de accidentare.
De asemenea, indiferent de scop, alergarea te poate ajuta să trăiești mai mult și te poate sprijini să consumi multă energie într-un timp scurt.
Poate mări densitatea osoasă
În timpul unui joc de badminton, stabilești schimbări rapide de direcție și faci sărituri. În plus, ai tendința să-ți folosești întregul corp. Aceste tipuri de mișcări acționează asupra oaselor tale deoarece le pot stimula creșterea și le pot întări. Ca rezultat, în timp aceasta poate duce la o creștere a densității și rezistenței osoase.
Jucătorii de badminton au o densitate osoasă mai mare în coapse, brațe, coloana vertebrală lombară și gambe în comparație cu jucătorii altor sporturi.
Poate susține funcțiile cognitive
Dacă te întrebi cât de benefic este să joci badminton, ia în calcul că practicarea sa poate susține funcțiile cognitive. Oamenii care îl practică regulat pot observa îmbunătățiri în luarea deciziilor, menținerea atenției și susținerea memoriei de lucru, potrivit Health. Acesta poate aduce beneficii pentru funcția executivă a adulților cu dizabilități intelectuale ușoare.
Poate îmbunătăți sănătatea sistemului cardiovascular
Badminton-ul este o activitatea fizică cu mișcări rapide, de aceea îți poate face inima să depună efort suplimentar. Astfel, poate îmbunătăți sănătatea sistemului cardiovascular, poate crește rezistența la efort și poate susține fluxul sanguin. În plus, poate mări aportul de oxigen din sânge.
Poate crește nivelurile de colesterol bun
Îți poți reduce riscul de a dezvolta boli de inimă atunci când crești nivelul lipoproteinelor de înaltă densitate, denumite și colesterol HDL sau colesterol bun. Când vrei să afli cât de benefic este să joci badminton ia în calcul că practicarea sa în mod regulat te poate face să obții niveluri mai ridicate de colesterol HDL.
Poate accelera rata metabolismului
Transpirația indusă de efort și arderea caloriilor poate crește rata metabolismului, conform The Health Site. Astfel, badminton-ul poate ajuta la gestionarea unei greutăți optime și poate contribui la menținerea unei condiții fizice bune.
Poate ameliora stările de stres și anxietate
Aproape orice tip de exercițiu poate acționa ca un calmant natural împotriva stresului. Badminton-ul te poate ajuta să te relaxezi, poate susține eliberarea de endorfine, substanțele chimice naturale destinate pentru a menține starea de bine, și poate ameliora stările de stres.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.