Ceaiul de rodie are un conținut ridicat în substanțe nutritive. Acesta poate fi ușor adăugat într-o dietă echilibrată. Citește despre proprietățile medicinale ale ceaiului de rodie.
Printre substanțele esențiale prezente în compoziția ceaiului de rodie se regăsesc: vitamina C, vitamina D, potasiu și calciu. Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea unui ritm cardiac constant, în timp ce vitamina C poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta cancer. Vitamina D poate avea un rol în menținerea unui nivel optim de calciu din sânge, care poate întări oasele.
Proprietățile medicinale ale ceaiului de rodie
Ceaiul de rodie poate îmbunătăți mai multe aspecte ale sănătății organismului, dacă îl incluzi constant în alimentație. Se prepară foarte ușor și necesită puține ingrediente pentru a-l pregăti. În general, nu ridică mari potențiale efecte adverse asupra corpului uman.
Ceaiul de rodie se caracterizează printr-o serie de proprietăți benefice pentru sănătate, care pot fi: antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante. Atât timp cât nu ești alergic la rodie, dacă nu-l consumi în cantități ridicate nu provoacă simptome digestive neplăcute.
Pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară
Ceaiul de rodie ar putea stimula sănătatea cardiovasculară, deoarece poate opri colesterolul să contribuie la acumularea plăcii de aterom în artere. Pe măsură ce placa se acumulează în artere, aceasta poate restricționa fluxul de sânge și poate crește riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral. De asemenea, sucul de rodie poate sprijini sănătatea inimii datorită compușilor săi polifenolici.
Ar putea preveni cancerul
Proprietățile medicinale ale ceaiului de rodie ar putea scădea șansele de apariție a cancerului. Flavonoidele prezente în compoziția sa ar putea preveni dezvoltarea cancerului și ar putea distruge celulele canceroase deja existente. Aceasta se datorează proprietăților sale antioxidante, care pot combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ.
Pot combate stresul oxidativ
Atât sucul de rodie, cât și ceaiul conțin antioxidanți numiți flavonoide, compuși naturali, de origine vegetală. Conțin flavonoide numite antocianine și antoxantine. Beneficiile ceaiului de rodie vin din concetrațiile ridicate de antioxidanți. Ceaiul de rodie are o capacitate antioxidantă mai mare decât ceaiul verde sau ceaiul negru, conform Livestrong.
Pot îmbunătăți sănătatea pielii
Proprietățile medicinale ale ceaiului de rodie pot avea efecte benefice asupra pielii. Vitamina C, antioxidanții și proprietățile antiinflamatorii ale cojilor de rodie sunt recunoscute deoarece pot ajuta la îmbunătățirea sănătății acestui organ. De asemenea, acestea pot hidrata pielea și pot restabili echilibrul pH-ului.
Pot îmbunătăți sănătatea intestinală
Cojile de rodie conțin taninuri, care pot ajuta la reducerea inflamației de la nivelul intestinelor și pot îmbunătăți digestia și metabolismul. Acești factori contribuie în continuare la susținerea sănătății generale a sistemului digestiv, potrivit NDTV Food.
Pot proteja sănătatea dentară
Proprietățile medicinale ale ceaiului de rodie pot sprijini sănătatea dinților. Cojile de rodie au efecte împotriva cariilor și pot ajuta la prevenirea mai multor probleme dentare, inclusiv ulcere bucale, carii sau placă dentară. Practic, ceaiul de rodie poate îmbunătăți sănătatea orală dacă îl consumi pe termen lung.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.