Ceaiuri pentru sistemul digestiv. Ce schimbări pot produce în organism

Publicat: 16 aprilie 2024, 08:06

Se pot folosi o varietate de ceaiuri pentru a ameliora simptomele neplăcute din organismul uman. În același timp, acestea pot preveni îmbolnăvirea și pot sprijini o digestie mai bună. Citește despre ceaiuri pentru pentru sistemul digestiv.

Consumul de ceai se folosește în mod tradițional pentru ameliorarea și tratarea mai multor afecțiuni și boli digestive. Mai multe ceaiuri din plante pot ajuta la atenuarea simptomelor, precum: senzație de greață, constipație și indigestie. Din fericire, marea majoritate a acestora sunt disponibile pe scară largă și se pot prepara cu ușurință într-un timp scurt.

Ceaiuri pentru sistemul digestiv

Se pot găsi o varietate de ceaiuri care te pot ajuta să menții sănătatea sistemului digestiv și să previi potențiale afecțiuni și boli. Pregătirea acestora necesită puține ingrediente și pot fi obținute prin metode simple de preparare.

În timp ce ceaiurile din plante sunt în general considerate sigure pentru persoanele cu o stare de sănătate bună, se recomandă să fii precaut atunci când adaugi un nou tip de ceai în alimentație. Din acest motiv, poate fi mai sigur să consumi cantități reduse la început.

Unele plante pot interacționa cu medicamentele, iar o parte dintre ceaiuri pot provoca reacții adverse neplăcute, dacă le consumi în exces. Printre acestea se pot regăsi simptome, precum: diaree, senzație de greață sau vărsături.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul, denumit științific Zingiber officinale, este o plantă cu flori originară din Asia. Rizomul său, mai precis partea subterană a tulpinii, se folosește ca mirodenie în întreaga lume. Ceaiul de ghimbir poate regla motilitatea gastrointestinală generală, ca aceasta să nu devină prea activă sau prea puțin activă.

Compușii din ghimbir, cunoscuți sub numele de gingeroli și shogaoli, pot ajuta la stimularea contracțiilor stomacului și a eliminării resturilor de mâncare. Astfel, condimentul poate ameliora: senzația de greață, crampele stomacale, balonarea, gazele sau indigestia.

Ceai de izmă bună

Izma bună este o plantă medicinală, care face parte din familia Mentha piperita. Ceaiul de izmă bună se regăsește printre aceste ceaiuri pentru sănătatea digestiei. Se caracterizează printr-o aromă răcoritoare și capacitatea de a calma disconfortul abdominal. Mentolul, un compus din mentă, poate ameliora afecțiunile digestive.

Uleiul de mentă se poate folosi pentru a atenua sindromul de colon iritabil, o afecțiune inflamatorie care afectează intestinul gros, potrivit Healthline. Aceasta poate provoca simptome, cum ar fi: dureri de stomac, balonare și gaze intestinale.

Ceai de fenicul

Feniculul este o plantă cu flori populară, denumită științific Foeniculum vulgare. Acesta se caracterizează printr-un gust asemănător cu cel al lemnului dulce și poate fi consumat crud sau gătit. Ceaiul de fenicul poate ajuta la tratarea ulcerelor stomacale și poate contribui la ameliorarea constipației și la îmbunătățirea mișcărilor intestinale. Totodată, se regăsește printre aceste ceaiuri pentru sănătatea digestiei și poate avea efecte laxative.

Ceai de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce poate fi eficientă pentru vindecarea tusei și poate preveni ulcerul la stomac. Lemnul dulce crește producția unui compus care poate proteja stomacul împotriva efectelor dăunătoare ale unor cantități mari de acid. De asemenea, este bogat în flavonoide care pot lupta împotriva bacteriilor care pot provoca ulcere, conform Tea Drops.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
PARTENERI