Metode de tratament pentru problemele digestive. Dr. Mihail Pautov spune cum poți combate simptomele

Publicat: 11 iulie 2024, 07:11 / Actualizat: 11 iulie 2024, 14:33

Pentru a trata simptomele digestive atunci când pleci în vacanță este important să fii pregătit cu medicamente și remedii naturale corespunzătoare. Medicul chirurg Mihail Pautov, în podcastul său Doctorul Mihail, a vorbit despre metode de tratament pentru problemele digestive.

Te poți confrunta cu diverse simptome digestive atunci când călătorești într-un mediu nou. Acestea pot fi cauzate de mai mulți factori, mai ales de alimentația cu care sistemul digestiv nu este obișnuit.

Metode de tratament pentru problemele digestive

Problemele digestive pot apărea frecvent în vacanță din cauza schimbărilor de alimentație. Atunci corpul primește brusc o varietate de alimente. Acele alimente pot fi contaminate cu diverse substanțe pe care le întâlnești des în zonele turistice. Din acest motiv, pot provoca indigestie și reflux care pot determina arsuri stomacale, denumite științific pirozis.

Arsurile la stomac se manifestă cel mai des în centrul pieptului și, în cazurile mai severe, în gât. Acestea sunt un simptom frecvent al indigestiei, care poate cauza dureri de stomac și balonare, ceea ce-ți poate afecta desfășurarea activităților zilnice.

Medicamentele recomandate într-o astfel de situație sunt antiacidele. Antiacidele au în compoziție inhibitori de pompă de protoni. Acestea scad producția de aciditate de la nivelul stomacului, care nu mai are capacitatea optimă de a digera alimentele.

În general, antiacidele se pot cumpăra fără prescripție medicală și acţionează prin neutralizarea acidului din stomac, conform Medical News Today. Ingredientele active folosite la prepararea antiacidelor variază, însă printre cele mai frecvente în compoziție se pot regăsi: bicarbonat de sodiu, carbonat de calciu și trisilicat de magneziu.

Când suferi de probleme ale sistemului digestiv, alimentele se acumulează într-un mediu acid. Medicamentele antiacide pot ameliora acea arsură gastrică, pot preveni gastrita și pot diminua simptomele de arsură gastrică și arsură în piept. Acestea sunt metode de tratament pentru problemele digestive.

Rolul enzimelor digestive în tratarea simptomelor

Pe lângă antiacide se pot lua enzime digestive, care conțin o substanță activă denumită pancreatină. Aceste enzime au rolul de a digera proteinele prezente în preparatele pe care le consumi. În general, pot avea mai multe efecte benefice în organism.

Enzimele digestive pot fi eficiente atunci când simți că suferi de indigestie. Medicul îți poate recomanda ca după o indigestie să iei la fiecare masă câte o pastilă cu enzime digestive pentru a-ți sprijini digestia, care își revine după o perioadă grea. Acestea se iau timp de câteva zile după ce afecțiunea dispare.

Printre aceste metode de tratament pentru problemele digestive se regăsesc remediile naturale, care includ consumul frecvent de alimente în porții reduse. Deci dacă ai suferit de o indigestie, se recomandă să mănânci cantități reduse din preparate. Este de preferat să eviți alimentele picante și grase și să mesteci cu atenție mâncarea.

De asemenea, dacă te hidratezi corespunzător și consumi alimente integrale și alimente cu fibre îți poți îmbunătăți digestia. În același timp, gestionarea stărilor de stres și practicarea cu regularitate a unui sport pot fi la fel de eficiente.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Tratamentul medicamentos pentru bolile cardiovasculare. Care sunt riscurile administrării fără recomandarea medicului
Tratamentul medicamentos pentru bolile cardiovasculare. Care sunt riscurile administrării fără recomandarea medicului
PARTENERI