Gustări cu un conținut redus de calorii. Cum îți pot completa dieta

Publicat: 3 aprilie 2024, 07:20

Pentru a te asigura că urmezi o dietă sănătoasă, este important să limitezi consumul zilnic de carbohidrați, mai ales în cazul carbohidraților rafinați. Aceștia te pot face să adaugi kilograme în plus și pot cauza o serie de probleme de sănătate. Află mai multe despre gustări cu un conținut redus de calorii.

Carbohidrații rafinați pot avea multe efecte dăunătoare asupra sănătății. Pot fi prezenți într-o varietate de produse alimentare, inclusiv în: smoothie-uri, batoane de granola sau biscuiți. Din această cauză, este important să citești etichetele nutriționale.

Gustări cu un conținut redus de calorii

Poți evita excesul de carbohidrați dacă ai grijă să-ți prepari câteva gustări simple și sănătoase, conform Prevention. Multe alimente integrale, cum ar fi fructele de pădure, legumele fără amidon și nucile pot fi alternative sănătoase la produsele ce-ți pot crea dezechilibre nutriționale.

De asemenea, este important să reții că nu se recomandă să excluzi complet carbohidrații din dietă. Însă, aceștia se consumă în cantități mult mai mici decât restul substanțelor nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcționa.

Floricele de porumb (Popcorn)

Floricelele de porumb sunt cereale intregrale și au o textură crocantă. Pot asigura numeroase beneficii pentru sănătate și au un conținut scăzut de carbohidrați. Acestea oferă senzație de sațietate pe termen lung și te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Amestesc de nuci

Amestecurile de nuci pot asigura o varietate de grăsimi sănătoase, fiind printre aceste gustări cu un conținut redus de calorii. De exemplu, migdalele conțin grăsimi și porteine benefice pentru sănătatea inimii. În general, nucile conțin concentrații importante de vitamina E, un grup de compuși antioxidanți ce pot preveni osteoporoza și cancerul.

Roșii umplute cu ton

Poți adăuga ton în interiorul a două jumătăți de roșii din care se scoate o parte din pulpă. Roșiile pot oferi o serie de nutrienți esențiali, inclusiv vitamina C și potasiu, fiind bogate în antioxidanți. Acestea pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni ale inimii și anumite cancere.

Tonul are un conținut ridicat de acizi grași omega 3 și vitamina B12. Corpul uman nu poate sintetiza vitamina B12, de aceea este nevoie să fie obținută din alimentație. Peștele se regăsește printre produsele de origine animală cele mai bogate în vitamina B12.

Brânză și mere

Printre aceste gustări cu un conținut redus de calorii se includ brânza și merele. Dacă amesteci câteva felii de mere cu puțină brânză mozzarella, obții o gustare cu un conținut foarte scăzut de carbohidrați. Acestea includ în compoziție: proteine, grăsimi și fibre, care îți pot oferi senzație de sațietate pe termen lung.

Țelină și unt de arahide

Untul de arahide are un conținut scăzut de carbohidrați. Dacă îl mănânci împreună cu câteva bucăți de țelină, poți obține un preparat simplu și foarte gustos. Țelina are un profil bogat în numeroși antioxidanți care asigură proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale.

Iaurt grecesc, castraveți și fructe de pădure

Combinația formată din iaurt grecesc, castraveți și fructe de pădure, precum căpșunile, poate îmbunătăți mai multe aspecte ale sănătății. Ingredientele prezintă concentrații reduse de carbohidrați și pot fi ușor adaptate în funcție de preferințele tale, potrivit Cooktooder. Această combinație se numără printre aceste gustări cu un conținut redus de calorii.

Brânza cottage și fructe de pădure

Poți adăuga fructe de pădure în brânza cottage pentru a obține un gust dulce și natural. Conțin concentrații scăzute de carbohidrați și te pot ajuta să te bucuri de aroma unei prăjituri cu brânză, ce-ți poate adăuga mai multe calorii în alimentație.

Avocado

Avocado reprezintă un fruct foarte hrănitor, cu o textură cremoasă. Este bogat în substanțe nutritive, precum vitaminele și fibrele, care pot aduce beneficii sănătății inimii și digestiei. În același timp, poate contribui la prevenirea pierderii densității osoase, depresiei și cancerului.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
PARTENERI