Obiceiurile sănătoase te pot încuraja să slăbești în mod eficient. O dietă echilibrată și câteva exerciții fizice susținute cu regularitate, te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Află cum poți arde calorii mai repede.
Dacă îți dorești de multă vreme să atingi o anumită greutate ideală, probabil încă încerci să găsești metode eficiente de slăbit. Din fericire, există destule variante pe care le poți încerca.
Cum poți arde calorii mai repede
Arderea grăsimilor poate fi o adevărată provocare. Fie că o faci în încercarea de a-ți îmbunătăți starea de sănătate sau de a obține aspectul dorit, arderea grăsimilor și tonifierea mușchilor ar putea necesita schimbări atât în rutina de exerciții fizice, cât și în dietă, conform Holland and Barrette.
Poate fi dificil să găsești o metodă de slăbit, care să te avantajeze. În acest caz, este indicat să ții cont de: nevoile tale corporale, descoperirea unei activități care îți place și alegerea unei diete ce poate avea suficient impact pozitiv asupra sănătății tale.
Practică antrenamente de forță pentru a-ți întări mușchii
Când faci sport, îți folosești mușchii. Acest lucru ajută la creșterea masei musculare. Țesutul muscular arde mai multe calorii, chiar și atunci când ești în repaus. Exercițiile aerobice și antrenamentele de forță reprezintă cele mai eficiente moduri de a crește metabolismul și de a arde mai multe calorii.
Fă exerciții pentru a arde calorii
Dacă te întrebi cum poți arde calorii mai repede, asigură-te ca faci exerciții fizice cu regularitate. Cu cât durata exercițiului este mai lungă și exercițiul este mai intens, cu atât vei arde mai multe calorii. O simplă plimbare rapidă poate fi eficientă. De asemenea, rata metabolică poate fi crescută cu ajutorul unor exerciții aerobice timp de cel puțin 24 de ore.
Lipsa de exerciții fizice poate favoriza apariția grăsimii de pe abdomen. Te îngrași când consumi mai multe calorii decât arzi. De aceea este important să faci mișcare.
Consumă lactate cu un conținut scăzut de grăsimi
Se poate ca organismul să absoarbă mai puține calorii la o masă atunci când consumi calciu din produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi. Consumul mai multor alimente bogate în calciu ar putea fi legat de acumularea unor cantități mai mici de grăsime în zona abdominală.
Mănâncă mai puțin și mai frecvent
Mulți experți cred că poate fi mai eficient să mănânci mai puțin și mai des decât să mănânci una sau două mese foarte mari pe zi. Astfel, de fiecare dacă când consumi alimente, stomacul arde calorii pentru că începe să digere și să absoarbă nutrienți.
Bea ceai verde cofeinizat sau ceai negru
Dacă vrei să afli cum poți arde calorii mai repede, amintește-ți să bei ceai cofeinizat sau ceai negru. Acestea nu conțin calorii, potrivit Nourish by WebMD. Cofeina este un stimulent. Poate provoca modificări metabolice în organism, care pot încuraja arderea mai multor calorii. În plus, dacă bei ceai când iei masa, acesta te poate ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus. Extractul de ceai poate interfera cu absorbția carbohidraților de către organism atunci când îl consumi la aceeași masă.
Nu sări peste micul dejun
Când oamenii sar peste micul dejun, tind să mănânce mai multe calorii până la sfârșitul zilei. De asemenea, acest obicei nesănătos ar putea fi asociat cu un indice de masa corporală mai mare. De aceea este important să iei micul dejun în fiecare dimineață.
Dormi mai mult
Dacă te mai întrebi cum poți arde calorii mai repede, încearcă să dormi mai mult. Somnul ajută corpul să funcționeze mai bine. Persoanele care dorm în mod constant mai puțin de șase ore pe zi au rate metabolice mai scăzute, șanse mai mari de a dezvolta boli cronice și rate mai mari de creștere în greutate, conform The Healthy.
Hidratează-te
Hidratarea este un obicei important pentru a-ți menține intestinele și rinichii sănătoși. De asemenea, te poate ajuta să diferențiezi senzația de sete față de cea de foame. Atunci când consumi suficientă apă, arzi mai multe calorii.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.