Un ceai cald poate avea efecte benefice asupra gâtului, atunci când acesta te doare și te înțeapă. Poate ameliora sau chiar combate o bună parte dintre simptomele tusei. Află ce ceaiuri împotriva tusei poți încerca acasă.
Înghițirea oricărui tip de lichid cald poate calma temporar senzațiile dureroase și neplăcute și poate contribui la curățarea căilor respiratorii. Unele tipuri de ceai ar putea avea efecte foarte puternice, datorită compușilor care luptă împotriva inflamației și a germenilor.
Ceaiuri împotriva tusei
Când suferi de o răceală sau de gripă, se recomandă să bei mai multe lichide, potrivit Seven Teas. Multe persoane aleg să consume ceai pentru a combate bolile. În plus, apa și alte băuturi au un rol esențial pentru recuperare.
O parte dintre ceaiuri au ingrediente care întăresc sistemul imunitar și distrug microorganismele dăunătoare, care pot cauza boli. Acestea pot fi mai eficiente în tratarea simptomelor neplăcute precum tusea.
Ceai verde
Ceaiul verde poate reduce simptomele tusei, parțial datorită compușilor săi antiinflamatori. Compușii săi antimicrobieni ar putea împiedica dezvoltarea unor bacterii și virusuri. În plus, poate reduce riscul de a contracta o infecție.
De asemenea, ceaiul verde este printre cele mai eficiente ceaiuri pentru răceală datorită proprietăților sale antioxidante. Acesta întărește imunitatea și sprijină vindecarea.
Ceai de lămâie
Aciditatea sucului de lămâie poate ajuta la curățarea mucusului din căile respiratorii, fiind printre aceste ceaiuri împotriva tusei. Pentru a-l consuma sub formă de ceai, îl poți combina cu apă fierbinte. Mai mult, asigură concentrații de vitamina C, care pot întări sistemul imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor.
Ceai de mușețel
O parte din flavonoidele prezente în florile de mușețel uscate pot avea efecte calmante. De aceea pot acționa foarte eficient atunci când le consumi noaptea pentru a adormi. Ceaiul de mușețel ajută la reducerea inflamației și a durerilor în gât. Poate fi util atunci când suferi de tuse sau răceală. În plus, asigurarea unui număr optim de ore de somn poate ameliora simptomele depresiei.
Ceai de ghimbir
Rădăcina picantă a ghimbirului poate avea proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, alături de compuși care ar putea contribui la relaxarea căilor respiratorii. Combinat cu alte ceaiuri, poate calma iritația gâtului și poate ameliora tusea.
Ceai de echinacea
Ceaiul de echinacea este unul dintre aceste ceaiuri împotriva tusei. Echinacea reprezintă un remediu popular împotriva infecțiilor respiratorii. Dacă o consumi sub formă de supliment, poate preveni instalarea simptomelor tusei și răcelii. Are calități antiinflamatoare care întăresc sistemul imunitar și reduc durata răcelii sau gripei.
Ceai de miere
Mierea este recunoscută pentru proprietățile sale de a elimina tusea, conform Greatist. Amestecarea acesteia în apă fierbinte te poate ajuta să beneficiezi de toate proprietățile sale medicinale. Are proprietăți antimicrobiene care luptă împotriva germenilor, iar textura sa lipicioasă îți poate acoperi și proteja temporar gâtul.
Ceai de cimbru
Printre aceste ceaiuri împotriva tusei se numără ceaiul de cimbru. Activitatea antimicrobiană a cimbrului ar putea ajuta la combaterea germenilor și a inflamației, care pot provoca tuse. Atunci când îl combini cu ceaiul de iederă, extractul de cimbru poate reduce tusea în cazul persoanelor cu bronșită.
Ceai din rădăcină de lemn dulce
Ceaiul din rădăcină de lemn dulce are un gust de dulceață, iar aroma sa este puțin sărată și amară. Ceaiul de lemn dulce are proprietăți antivirale și antimicrobiene. Acționează la nivel celular pentru a opri răspândirea agenților patogeni nocivi și poate distruge celulele virale.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.