Crampele stomacale îți pot cauza o stare neplăcută și îți pot afecta desfășurarea activităților zilnice. O modalitate eficientă și simplă pentru a atenua simptomele poate fi să bei o cană cu ceai. Află ce ceaiuri împotriva crampelor stomacale poți încerca.
Ceaiurile pot calma stomacul și pot ameliora simptomele dureroase. În plus, o bună parte dintre acestea au arome dulci sau florale, care te pot face să te simți mai bine și să uiți că le consumi pentru proprietățile lor medicinale.
Ceaiuri împotriva crampelor stomacale
Multe ceaiuri calmează simptomele precum: greață, durere și exces de gaze. Pot trata afecțiuni cronice precum refluxul gastric și gastrita cronică. Astfel, pot contribui la ameliorarea crampelor stomacale.
Este important să reții că ceaiurile nu pot înlocui tratamentele medicale dacă suferi de boli grave, însă te pot ajuta să te simți mai bine. De asemenea, parfumul și gustul lor plăcut te ajută să-ți menții organismul hidratat corespunzător, potrivit Artful Tea.
Ceai verde
Consumul regulat de ceai verde reprezinta una dintre cele mai bune metode de a preveni tulburările gastrointestinale. Catechinele din ceaiul verde se absorb ușor în intestine, pot accelera reducerea depozitelor de grăsime și pot crește metabolismul. De aceea pot trata o serie de probleme digestive. Printre catechine, se numără galatul de epigalocatechină, care ajută la reducerea inflamației și ameliorarea simptomelor durerii.
Ceai negru
Ceaiul negru poate ajuta la ameliorarea crampelor stomacale și a diareei datorită prezenței taninurilor, care au un efect astringent asupra mucoasei intestinelor. Diareea apare atunci când mucoasa intestinală este inflamată. Ceaiul negru diminuează această inflamație, fiind printre aceste ceaiuri împotriva crampelor stomacale.
În același timp, se recomandă să eviți să bei ceai neagru în exces. Acesta poate cauza efecte secundare și interacțiuni nedorite cu anumite medicamente și suplimente.
Ceai de mușețel
Ceaiul de mușețel se prepară din mugurii florilor de mușețel. Acesta are efecte liniștitoare și reprezintă unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva durerilor abdominale. Ceaiul de mușețel oferă proprietăți carminative, care contribuie la reducerea senzațiilor de gaze și balonare, care pot cauza dureri de stomac. Reduce gazele abdominale și ameliorează senzațiile de durere cauzate de crampele stomacale.
Ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir se folosește ca remediu natural împotriva greței și problemelor digestive, fiind printre aceste ceaiuri împotriva crampelor stomacale. Oferă o varietate de beneficii pentru sănătate și compuși cu proprietăți de vindecare pentru a atenua durerile de stomac.
Ceai de izmă bună
Izma bună face parte din familia mentei și se utilizează în medicina alternativă. Frunzele ajută la atenuarea durerii asociate cu crampele menstruale și greața. În plus, poate inhiba receptorii durerii prezenți în colon, care cauzează dureri severe la nivelul mușchilor stomacului.
Ceai de busuioc sfânt
Ceaiul de busuioc sfânt se prepară din planta Ocimum tenuflorum și poartă denumirea de ceai tulsi. Are capacitatea de a scădea aciditatea din stomac și de a crește și extinde durata de viață a celulelor mucoasei, acestea fiind celule de suprafață care căptușesc tractul digestiv și îl protejează de boli. În plus, frunzele acestuia pot reduce prezența ulcerelor gastrice.
Ceai de lemn dulce
Ceaiul de lemn dulce se numără printre aceste ceaiuri împotriva crampelor stomacale. Acesta are o aromă puternică și se obține din rădăcina de lemn dulce, conform Sencha Tea Bar. Provine din Europa și Asia și face parte din planta cunoscută științific sub numele de Glycyrrihiza glabra. De asemenea, poate ajuta la repararea și regenerarea mucoasei stomacului.
Rădăcina de lemn dulce poate inhiba creșterea bacteriei Helicobacter pylori, care poate provoca ulcer peptic. Proprietățile antiinflamatoare ale ceaiului de lemn dulce ajută la calmarea și atenuarea durerii intestinale. Compușii săi chimici contribuie la reconstruirea mucoasei stomacului și sprijină sănătatea intestinală.
Ceai de fenicul
Ceaiul de fenicul se prepară din semințele de fenicul ale plantei Foeniculum vulgare. Semințele de fenicul și ceaiul de fenicul pot ajuta la stimularea fluxului de suc gastric și la reducerea durerii. Acesta poate diminua: gazele, balonarea, durerile de stomac și afecțiunile digestive cronice.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.