Beneficiile laptelui de susan. Efectele conținutului său nutritiv asupra organismului

Publicat: 6 iunie 2024, 08:05

Laptele de susan este un tip de lapte vegetal, care poate fi util pentru diversificarea alimentației și pentru a înlocui laptele de vacă. Conținutul său nutritiv poate ajuta persoanele cu alergii la produse lactate și intoleranță la lactoză. Citește despre beneficiile laptelui de susan.

Laptele de susan nu conține lactoză și nici urme de alune, astfel că poate fi hrănitor și benefic pentru persoanele care suferă de alergii. Gustul și textura sa se pot folosi pentru a-l transforma într-un înlocuitor bun pentru laptele de origine animală.

Beneficiile laptelui de susan

Pe lângă faptul că se caracterizează printr-o aromă ușor dulce și o textură puțin cremoasă, laptele de susan are o serie de proprietăți nutriționale. Acestea îl fac o alegere inspirată pentru persoanele care caută o alternativă, care nu conține lactoză, potrivit Health Digest.

Semințele de susan sunt una dintre cele mai importante surse de calciu de origine vegetală. Totodată, asigură concentrații ridicate de: proteine, fibre, potasiu, zinc, seleniu și vitamina D. De asemenea, are un conținut ridicat de cupru. Cuprul este benefic în special pentru persoanele cu poliartrită reumatoidă, deoarece acest mineral are un rol esențial pentru combaterea inflamației.

Poate susține sănătatea oaselor

Beneficiile laptelui de susan pot include susținerea sănătății oaselor. Laptele din semințe de susan este o sursă bună de calciu, un mineral esențial pentru menținerea sănătății oaselor. Calciul are un rol esențial pentru dezvoltarea oaselor, în special în timpul copilăriei și adolescenței. În același timp, poate îndeplini un rol semnificativ în prevenirea unor afecțiuni cronice precum osteoporoza.

Poate sprijini sănătatea digestivă

Conținutul ridicat de fibre din laptele din semințe de susan poate susține o digestie adecvată și poate sprijini sănătatea sistemului digestiv, conform Casa de Sante. Fibrele îndeplinesc un rol esențial pentru menținerea mișcărilor intestinale regulate, prevenirea constipației și susținerea sănătății microbiomului intestinal.

Poate îmbunătăți sănătatea pielii

Pe lângă beneficiile sale interne pentru sănătate, laptele din semințe de susan poate îmbunătăți sănătatea pielii. Conținutul de vitamina E din semințele de susan este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. Acestea pot proteja pielea împotriva daunelor oxidative cauzate de radicalii liberi. Astfel, pot combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ, un proces care poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor cronice și poate accelera procesul de îmbătrânire.

Beneficiile laptelui de susan pot îmbunătăți sănătatea pielii. Vitamina E este un antioxidant puternic care poate neutraliza compușii nocivi care contribuie la îmbătrânirea prematură. În plus, poate întârzia instalarea afecțiunilor dermatologice, cum ar fi acneea, ridurile și deshidratarea pielii.

Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Laptele din semințe de susan prezintă potențialul de a stimula sănătatea inimii. Grăsimile sănătoase din semințele de susan, cum ar fi grăsimile mononesaturate și polinesaturate, pot contribui la scăderea nivelului de colesterol. Mai mult, pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Aceste grăsimi pot avea un impact pozitiv asupra profilurilor lipidelor din sânge. Din acest motiv, poate susține un echilibru sănătos al colesterolului în organism. În general, semințele de susan conțin un ulei bogat în grăsimi, iar compoziția acestora asigură sesamină și sesamolin.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus în fiecare zi. Schimbările pe care le poate produce în organism
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus în fiecare zi. Schimbările pe care le poate produce în organism
Cum poți obține silueta dorită pentru vară. Sfaturi pentru post intermitent, masaj cu bambus și antrenamente HIIT
Cum poți obține silueta dorită pentru vară. Sfaturi pentru post intermitent, masaj cu bambus și antrenamente HIIT
Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi. Cum acționează în organism
Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi. Cum acționează în organism
PARTENERI