Chiar dacă nu este foarte popular, sucul de pere are o compoziție foarte bogată în nutrienți esențiali, care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății organismului. Citește despre proprietățile medicinale ale sucului de pere.
Sucul de pere se prepară prin stoarcerea fructelor și extragerea unei cantități cât mai mari suc, fără a se combina cu pulpa. Acesta se caracterizează printr-un conținut bogat în: vitamina C, potasiu, cupru, vitamina K, complex de vitamine B, antociani, flavonoli, fosfor, magneziu, calciu, fier, diverși compuși polifenolici și antioxidanți.
Proprietățile medicinale ale sucului de pere
Sucul de pere se poate prepara foarte rapid cu ajutorul unui storcător și poate fi inclus rapid într-o alimentație echilibrată. Gustul perelor este destul de dulce și simplu, ceea ce îl face foarte ușor de combinat cu alte arome în diferite rețete.
Totuși, este important să iei în considerare și potențialele riscuri pentru sănătatea ale consumului excesiv de suc de pere. Acesta poate provoca: afecțiuni digestive, boli ale ficatului sau pietre la rinichi. De obicei, efectele consumului în exces apar destul de rar, dar se recomandă să bei cantități moderate.
Poate ameliora inflamația
În cantități moderate, proprietățile medicinale ale sucului de pere pot ajuta la reducerea inflamației de la nivelul țesuturilor, articulațiilor și mușchilor. Acest suc se poate consuma înainte și după un antrenament la sală, deoarece poate avea un rol în regenerarea și relaxarea mușchilor.
Poate crește circulația sângelui
Deficitul de fier din organism poate determina senzație de slăbiciune, încetinire a funcțiilor cognitive, stare de oboseală și tulburări digestive. Aceste simptome de anemie pot fi evitate dacă bei suc de pere. Băutura are în compoziție concentrații ridicate de fier. Acestea pot ajuta la creșterea producției de globule roșii în organism, potrivit Organic Facts.
Poate întări sistemul imunitar
Proprietățile medicinale ale sucului de pere pot ajuta imunitatea. Sucul de pere conține compuși antioxidanți diferiți, care pot stimula sistemul imunitar. Datorită conținutului bogat în substanțe nutritive precum flavonoli, catechine, epicatechine, beta-caroten, quercetină și vitamina C, sucul de pere poate neutraliza rapid radicalii liberi înainte ca aceștia să poată cauza mutații.
Sucul de pere poate susține sistemul imunitar. Băutura poate diminua nivelul de stres și inflamația în întregul corp și poate contribui la prevenirea afecțiunilor cronice.
Are proprietăți antioxidante
Sucurile de pere prezintă niveluri mai ridicate de aciditate, un gust mai amar și mai multă activitate antioxidantă decât sucurile de mere, care au o aromă mai dulce și o culoare mai intensă, conform Science Direct. Sucul de pere poate crește capacitatea cognitivă, ar putea preveni cancerul și poate susține vindecarea rănilor și repararea țesuturilor.
Poate preveni osteoporoza
Proprietățile medicinale ale sucului de pere pot susține sistemul imunitar. Sucul de pere conține o varietate minerale, inclusiv: calciu, fosfor, magneziu și fier. Acestea îndeplinesc un rol major în creșterea densității minerale osoase în organism. Consumul regulat al acestui suc bogat în nutrienți poate fi util pentru a preveni dezvoltarea osteoporozei și a menține rezistența oaselor pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.