Electroliții sunt minerale care poartă o sarcină electrică și îndeplinesc un rol esențial în menținerea multor funcții ale organismului. Din acest motiv, este important să-ți asiguri aportul zilnic. Citește despre alimente bogate în electroliți.
Printre electroliții vitali se regăsesc: sodiu, potasiu, calciu și magneziu. Aceste substanțe contribuie la reglarea funcției nervoase și musculare, echilibrează nivelul pH-ului din corp, hidratează organismul și ajută la vindecarea țesuturilor deteriorate.
Alimente bogate în electroliți
Hidratarea constantă și consumul de alimente care au în compoziție concentrații ridicate de electroliți ajută la atingerea unui aport optim. Acestea pot asigura surse importante de minerale și săruri, cu un rol în sprijinirea sănătății generale a organismului.
Deși multe dintre aceste alimente au în compoziție electroliți, o parte nu vor oferi toți electroliții esențiali în cantități adecvate pentru funcționarea corpului la un nivel optim. Dacă te confrunți cu această problemă, este de preferat să ceri sfatul unui medic.
Lapte
Laptele de origine animală se regăsește printre aceste alimente bogate în electroliți. Laptele de vacă are un conținut ridicat de calciu, potasiu și magneziu. Aceste minerale îndeplinesc un rol major în menținerea hidratării, a funcției musculare și a sănătății oaselor.
Căpșuni
Căpșunile se caracterizează printr-un conținut bogat de antioxidanți și electroliți naturali, potrivit Health. Acestea prezintă concentrații ridicate de potasiu, un mineral esențial care ajută la susținerea echilibrului fluidelor și a funcției inimii.
Portocale
Portocalele oferă o sursă bună de electroliți naturali, mai ales de potasiu și calciu. Aceste fructe citrice prezintă un conținut ridicat de vitamina C și electroliți, de aceea pot fi foarte eficiente pentru susținerea sănătății generale a organismului și a unui nivel de hidratare optimă.
Fistic
Fisticul este o sursă bună de electroliți naturali, în special potasiu și magneziu. Consumul de fistic poate contribui la menținerea sănătății inimii, poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și poate susține transmiterea semnalului nervos.
Pepene roșu
Pepenele roșu se numără printre aceste alimente bogate în electroliți. Format preponderent din apă, conține mult potasiu și magneziu, alături de o cantitate mică de sodiu. Acești electroliți susțin hidratarea, mențin funcționarea mușchilor și sprijină echilibrarea fluidelor corporale.
Ovăz
Ovăzul este o cereală integrală și are un conținut ridicat de electroliți, care include: potasiu, magneziu și fosfor, conform Real Simple. Acesta asigură senzație de sațietate, ceea ce te poate ajuta să iei mai rar gustări și să consumi cantități mai reduse de alimente.
Iaurt
Iaurtul este bogat în electroliți deoarece oferă o sursă bună de calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Fosforul funcționează împreună cu calciul pentru a susține sănătatea oaselor și a contribui la producerea unui nivel optim de energie.
Cartofi dulci
Cartofii dulci sunt alimente bogate în electroliți. Aceștia se caracterizează printr-un conținut bogat în potasiu, un electrolit responsabil de reglarea funcției inimii și a tensiunii arteriale. În plus, au în compoziție foarte mult magneziu, care ajută la funcționarea musculară și nervoasă, controlul nivelurilor glicemiei și echilibrarea tensiunii arteriale. Cartofii dulci pot susține sănătatea intestinală și pot sprijini sănătatea ochilor și vederea.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.