Tot ce trebuie să știi despre coregasm: ce este și când apare

Publicat: 4 martie 2023, 12:53

Episodul 4 din sezonul 4 MediCOOL aduce în centrul atenției un subiect mai puțin discutat și considerat tabu de cele mai multe ori. Află tot ce trebuie să știi despre coregasm. Doctorul Mihai Pautov a oferit cele mai bune explicații în ceea ce privește acest termen de natură erotică.

Deși mulți cunosc definiția orgasmului, puțini sunt cei care știu ce este un coregasm și când apare el. Așadar, doctorul Mihai Pautov a vorbit în episodul 4 din dezonul 4 MediCOOL despre acest termen cunoscut în lumea medicinei.

Specialistul a oferit informații despre legătura dintre orgasm și coregasm printr-o definiție clară. Acest termen este folosit rar de oameni, motiv pentru care nu se vorbește des despre el sau este înțeles complet greșit. Iată ce înseamnă coregasmul și când apare el, de fapt.

Tot ce trebuie să știi despre coregasm: când apare

Coregasmul este un tip de orgasm care este indus de exercițiile fizice, potrivit medicilor. Înainte de a înțelege ce înseamnă acest termen și când apare, trebuie să cunoaști anatomia orgasmului.

Doctorul Mihai Pautov a explicat faptul că acest timp de orgasm, care nu are legătură cu stimularea sexuală, apare în timpul sportului. În momentul în care faci exerciții fizice intense timp de 30 – 45 de minute, activități ce implică mușchii pelvieni, aceștia din urmă obosesc și încep să tremure. Prin tremurul respectiv poți stimula coregasmul.  

Nu întotdeauna exercițiile fizice reușesc să declanșeze coregasmul. Totul este diferit de la o persoană la alta, iar organismul reacționează în diverse moduri.

El există și este descris medical. Mihail Pautov, medic specialist chirurgie generală

Deși unele persoane nu reușesc să ajungă la acest tip de orgasm prin intermediul sportului, gazda emisiunii asigură că acest termen există și este menționat în toate manualele de specialitate.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Care sunt exercițiile ce pot declanșa coregasmul

Pentru a ajunge la un coregasm trebuie să apelezi la exercițiile fizice potrivite. Carmen Brumă susține că există câteva tipuri de antrenamente care ajută la îmbunătățirea vieții sexuale și la apariția coregasmului. Nu uita să te hidratezi corespunzător pe durata antrenamentelor.

Exercițiile care pot stimula acest tip de orgasm prin antrenarea mușchilor pelvieni sunt următoarele:

  • Exercițiile Kegel;
  • Exercițiile HIIT (High Intensity Interval Training);
  • Exercițiile de forță.

Toate aceste antrenamente trebuie realizate într-un mod lent și controlat ca rezultatele să dea roade. Prin intermediul exercițiilor poți avea parte de coregasm. Ele pot ajuta de asemenea la îmbunătățirea activității sexuale.

Atunci când timpul este limitat și nu poți ajunge în sala de sport, exercițiile de acest gen pot fi realizate și în intimitatea casei. De asemenea, este foarte important să încordezi mușchii pelvieni atunci când le faci.

În cele din urmă, aceste antrenamente au o mulțime de beneficii asupra organismului, chiar dacă nu ajungi să atingi coregasmul. În plus, specialiștii recomandă să faci cât mai des sport pentru a avea un stil de viață sănătos.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Exerciții fizice pentru sănătatea cardiovasculară. Cum cresc ritmul cardiac în timpul efortului
Exerciții fizice pentru sănătatea cardiovasculară. Cum cresc ritmul cardiac în timpul efortului
Activitățile fizice zilnice pot aduce beneficii sănătății creierului. Un nou studiu a analizat modificările produse la nivel cognitiv
Activitățile fizice zilnice pot aduce beneficii sănătății creierului. Un nou studiu a analizat modificările produse la nivel cognitiv
PARTENERI