Legume pentru slăbit. Cum te pot ajuta aceste alimente să scapi de kilogramele în plus

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 9 ianuarie 2024, 07:54

Atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus, este important să urmezi o dietă sănătoasă. Alimentele vegetale pot fi foarte eficiente dacă vrei să gestionezi o greutate optimă și să obții forma fizică dorită. Citește despre legume pentru slăbit.

Reclamă

Multe legume sunt bogate în fibre și apă și au un conținut scăzut de calorii. Astfel, îți pot oferi senzație de sațietate pe parcursul zilei. În plus, acestea asigură substanțe esențiale, cum ar fi: compuși vegetali benefici pentru sănătate, vitamine și minerale.

Legume pentru slăbit

Nutrienții prezenți în legume pot diminua inflamația în organism și te pot proteja împotriva afecțiunilor cronice. Acestea sprijină o alimentație echilibrată și susțin sănătatea generală. Pot fi ușor adăugate în dietă sub diferite forme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai sănătoase variante pentru consumul legumelor sunt fierberea sau pregătirea la grătar. Legumele gătite la grătar pot reține mai mulți nutrienți și pot include o aromă de fum, care îți poate face preparatele mai gustoase.

Varză de Bruxelles

La fel ca multe legume crucifere, varza de Bruxelles oferă concentrații ridicate de fibre și are puține calorii. Legumele crucifere conțin substanțe fitochimice numite glucozinolați. Acești compuși pot asigura proprietăți antioxidante și antiinflamatoare care pot contribui la diminuarea riscului de a dezvolta: cancer, afecțiuni cardiace și alte boli cronice.

Reclamă

Morcovi

Morcovii sunt legume pentru slăbit deoarece au un conținut mic de calorii și asigură un gust dulce datorită zaharurilor naturali. Consumul de morcovi se asociază cu o reducere a indicelui de masă corporală și cu rate mai scăzute ale obezității.

Morcovii pot avea proprietăți antioxidante, potrivit Health. Nivelurile ridicate de beta-caroten din sânge se asociază cu un risc scăzut de a dezvolta: diabet de tip 2, cancer și mortalitate.

Ardei gras

Ardeiul gras asigură o serie de nutrienți esențiali pentru sănătate, cum ar fi vitamina C și fibre. Un aport crescut de vitamina C poate aduce îmbunătățiri pe termen scurt ale indicelui de masă corporală. Astfel, te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Reclamă

Spanac

Spanacul este o legumă cu proprietăți hidratante, cu un conținut nutritiv și un număr redus de calorii. Acesta are în compoziție: vitamina A, vitamina C, vitamina K, fibre și proteine și se numără printre aceste legume pentru slăbit. În plus, apa constituie peste 90% din substanțele, care îl alcătuiesc.

De asemenea, spanacul se regăsește printre cele mai bune legume congelate pentru sănătatea intestinală. Mai mult, poate proteja celulele organismului și poate reduce riscul de apariție a cancerului.

Sparanghel

Sparanghelul conține multe fibre și are puține calorii în compoziție. Fibrele au un rol important în procesul de slăbire, deoarece se digeră lent. Astfel, îți pot asigura senzație de sațietate mai mult timp pe parcursul zilei.

Conopidă

Conopida oferă concentrații de substanțe nutritive importante, inclusiv: vitamina C, proteine și fibre, fiind una dintre aceste legume pentru slăbit. Această legumă cruciferă este bogată în steroli/stanoli vegetali, care pot reduce nivelul de colesterol rău și pot îmbunătăți funcția endotelială, esențială pentru sănătatea inimii.

Cartofi dulci

Cartofii dulci au concentrații ridicate de: fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, conform HealthifyMe. Aceștia te pot ajuta să pierzi în greutate și-ți pot asigura senzație de sațietate mai mult timp datorită conținutului lor bogat în apă.

Varză

Varza conține concentrații ridicate de proteine și fibre. Aceasta te-ar putea ajuta să scapi pe termen lung de excesul de kilograme. Mai mult, legumele crucifere precum varza și broccoli pot diminua riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Ce este indicat să știi despre alimentele fortificate. Beneficiile pentru sănătate pe care le pot oferi
Ce este indicat să știi despre alimentele fortificate. Beneficiile pentru sănătate pe care le pot oferi
Ce este indicat să știi despre alimentele fortificate. Beneficiile pentru sănătate pe care le pot oferi
Simptomele alergiei la cafea. Cum le poți recunoaște
Simptomele alergiei la cafea. Cum le poți recunoaște
Simptomele alergiei la cafea. Cum le poți recunoaște
Alimente bogate în zinc. Rolul acestui mineral în organism
Alimente bogate în zinc. Rolul acestui mineral în organism
Alimente bogate în zinc. Rolul acestui mineral în organism
Reclamă
PARTENERI
icon