De ce să consumi alimente fierte. Care sunt beneficiile acestui tip de gătire

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 7 ianuarie 2024, 07:03

Fierberea reprezintă un mod de preparare sănătos, pe care îl poți pune în aplicare foarte ușor. Acest tip de gătire nu necesită costuri ridicate, oferă beneficii pentru sănătate și nu implică o bună parte din riscurile celorlalte tipuri de gătire. Citește de ce să consumi alimente fierte.

Reclamă

Alimentele fierte sunt printre cele mai bune variante atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. În special, legumele, care au un profil nutritiv bogat în substanțe nutritive și apă pot fi foarte utile deoarece conțin puține calorii.

De ce să consumi alimente fierte

De obicei, alimentele preparate prin fierbere asigură concentrații mai scăzute de grăsimi decât cele pregătite prin alte moduri de preparare. Totodată, legumele fierte păstrează cantități mai mari de fibre și pot fi mai eficiente în gestionarea greutății, conform Vivotion.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți adăuga o varietate de rețete culinare în dietă, ce pot include fierberea ca etapă în gătire. Poate fi folosită pentru a consuma: legume, fructe, cereale integrale și carne.

Pot fi ușor de digerat

Când vrei să știi de ce să consumi alimente fierte, ia în calcul că pot fi ușor de digerat și pot fi rapid asimilate de stomac. Acest lucru se întâmplă deoarece compușii complecși prezenți în acestea pot fi descompuși în forme mai simple.

Reclamă

Pot preveni aciditatea gastrică

Dacă te întrebi de ce să consumi alimente fierte, gândește-te că pot ameliora simptomele date de aciditatea gastrică. Acestea necesită mai puțin acid gastric pentru a fi digerate și pot fi mai ușor eliminate de stomac. Astfel, pot diminua riscul de a dezvolta aciditate stomacală.

Pot preveni și trata pietrele la rinichi

Fierberea poate reduce majoritatea oxalaților prezenți în mâncare. Din acest motiv, poate fi inclusă în tratamentul pietrelor la rinichi. În plus, legumele fierte pot fi folosite ca parte a unui regim ce are rolul de a preveni apariția acestei afecțiuni.

Pot trata inflamația de la nivelul stomacului

Dacă vrei să știi de ce să consumi alimente fierte, gândește-te că inflamația cauzată de Helicobacter pylori la nivelul stomacului poate fi tratată cu ajutorul unor schimbări la nivelul dietei, potrivit New Vision. Printre acestea se poate regăsi includerea acestor alimente în dietă.

Reclamă

Pot sprijini sănătatea pielii

Pentru a-ți sprijini sănătatea pielii, este important să adopți o dietă sănătoasă și să te asiguri că te hidratezi corespunzător în fiecare zi. Compușii antiinflamatori și antioxidanți prezenți în alimentele fierte pot preveni afecțiunile dermatologice. De asemenea, aceștia pot asigura multă apă.

Pot susține creșterea părului

Unii specialiști susțin că o pastă preparată din morcovi fierți poate susține creșterea părului dacă este aplicată cu regularitate la rădăcină. Aceasta poate fi lăsată să acționeze la rădăcină timp de 30 de minute, după aceea se îndepărtează cu apă caldă.

În plus, morcovii conțin vitamina A. Vitamina A se regăsește printre vitaminele care îți pot îmbunătăți sistemul imunitar. În aceste legume o poți identifica sub formă de carotenoide. În acest mod, îți poate ajuta organismul să lupte mai ușor împotriva răcelilor și gripei.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Reclamă
PARTENERI
icon