Cele mai bune legume congelate pentru sănătatea intestinală. Ce beneficii pot oferi

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 6 noiembrie 2023, 08:29

Păstarea alimentelor congelate poate fi o modalitate eficientă de a-ți asigura aportul zilnic de nutrienți pe parcursul perioadei reci a anului. Fără a avea costuri ridicate, poți consuma oricând produsele vegetale de care ai nevoie. Citește care sunt cele mai bune legume congelate pentru sănătatea intestinală.

Reclamă

Legumele congelate pot avea un conținut nutritiv la fel de bogat ca legumele proaspăt culese, dacă le depozitezi corespunzător. De asemenea, congelarea produselor te poate ajuta să eviți risipa de resurse de hrană și bani.

Cele mai bune legume congelate pentru sănătatea intestinală

Legumele congelate sunt mai ieftine, potrivit Clean Plates. În plus, conținutul lor de vitamine poate fi mai mare decât cel al legumelor proaspete, deoarece producătorii le congelează când ating maturitatea maximă. Astfel, își păstrează toți nutrienții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, dacă vrei să gătești legume congelate cel mai bine este să le prepari cu ajutorul cuptorului cu microunde sau la abur. Aceste modalități de gătit protejează și păstrează vitaminele solubile în apă, deoarece legumele nu intră în contact cu apa de gătit așa cum se întâmplă atunci când le fierbi.

În general, metodele de gătire prin căldură uscată, precum prăjirea, sotarea și coacerea pot salva mai mulți nutrienți decât fierberea.

Reclamă

Fasole verde

Fasolea verde reprezintă o sursă importantă de: fibre, acid folic, vitamina C, vitamina A, zinc, magneziu și calciu. De asemenea, poate asigura un aport ridicat de fibre insolubile care ajută la susținerea regularității mișcărilor intestinale.

Orez din conopidă

Conopida reprezintă una dintre cele mai bune legume congelate pentru sănătatea intestinală. Orezul din conopidă se obține din tăierea măruntă a conopidei, ce ia o formă asemănătoare cu cea a orezului. Acesta oferă colină, un nutrient esențial pentru funcționarea sistemului nervos central. În plus, poate fi o sursă semnificativă de fibre și conține puține calorii.

Mazăre

Mazărea își poate păstra conținutul ridicat de fibre și proteine când o congelezi. Acesta îți poate oferi senzație de sațietate pe termen lung. Când mazărea este congelată în momentul maxim al coacerii, își conservă nutrienții. Mazărea asigură substanțe nutritive, precum: potasiu, fibre și vitamina C. Conține puține calorii. În plus, printre compușii vegetali prezenți în compoziția acesteia se regăsesc zeaxantina și luteina, două substanțe recunoscute pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatoare.

Reclamă

Edamame

Edamamele sunt boabe de soia imature și pot fi folosite ca surse importante de proteine vegetale. În plus, au în compoziție izoflavone, substanțe ce pot avea proprietăți antiinflamatoare. De asemenea, conțin concentrații mari de vitamina K.

Spanac

Spanacul este una dintre cele mai bune legume congelate pentru sănătatea intestinală și o sursă importantă de nutrienți, inclusiv de: potasiu, calciu, proteine vegetale vitamina C și alți compuși. Acești compuși, cum ar fi: luteina, quercetina și kaempferolul, au proprietăți antioxidante, pot proteja celulele corpului și pot diminua riscul de a dezvolta cancer.

Broccoli

Broccoli este o legumă cruciferă, bogată în fibre, conform Eating Well. Aceasta conține concentrații ridicate de substanțe fitochimice, care pot lupta împotriva cancerului. De asemenea, are numeroase vitamine și minerale, precum: potasiu, mangam, vitamina C și folat (vitamina B9).

Legume rădăcinoase

Legumele rădăcinoase reprezintă cele mai bune legume congelate pentru sănătatea intestinală. Zonele albastre sunt zonele lumii cu populații ce trăiesc mai mult decât durata medie de viață, datorită stilului lor de viață sănătos. Majoritatea oamenilor care trăiesc în zonele albastre obțin majoritatea caloriilor din: cereale integrale, leguminoase și legume rădăcinoase.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
Reclamă
PARTENERI
icon