Cum poți arde 10% din grăsime prin mers. În ce mod te ajută această activitate simplă

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 19 noiembrie 2023, 06:37

O activitatea simplă precum mersul poate fi un exercițiu cardiovascular eficient pentru slăbit. Acesta reprezintă o activitate cu impact redus, care vizează persoanele ce practică toate tipurile de fitness cu risc minim de rănire. Citește cum poți arde 10% din grăsime prin mers.

Reclamă

Mersul este un exercițiu ușor accesibil. Se poate include fără efort în rutina zilnică, deoarece nu necesită un echipament complicat sau o pregătire anume. În plus, mersul pe jos poate fi o modalitate foarte eficientă de ardere a caloriilor, care exercită o influență semnificativă și benefică în cazul pierderii constante în greutate.

Cum poți arde 10% din grăsime prin mers

O singură plimbare poate părea că oferă rezultate mult prea reduse, conform Boxrox. Însă, impactul acumulat în timp poate creea un deficit caloric considerabil. Acest aspect reprezintă un factor esențial în eliminarea kilogramelor în plus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, mersul pe jos stimulează metabolismul și sprijină capacitatea organismului de a arde grăsimi. Astfel, devine o variantă eficientă și ușoară pentru obținerea și menținerea unei greutăți corporale optime.

În plus, mersul pe jos poate oferi beneficii aspectelor mentale. Acesta asigură menținerea bunăstării spirituale deoarece acționează prin calmarea stresului, fiind un stimulent al dispoziției. În acest mod, oferă un avantaj psihologic dacă vrei să păstrezi obiceiul de a face călătorii pentru fitness. Mersul pe jos poate stimula motivația necesară pentru a urma un program zilnic.

Reclamă

Dacă te întrebi cum poți arde 10% din grăsime prin mers, ia în considerare cadența ritmică a mersului. Aceasta îl face o activitate durabilă. Astfel, îți poate aduce o stare de fericire continuă dacă îl practici pe termen lung. Deseori, se recomandă în tehnicile holistice pentru gestionarea unei greutăți optime. Mersul pe jos asigură armonie părților corporale și mentale ale unui stil de viață sănătos.

O modalitate bună de a arde mai multe calorii cu ajutorul pașilor este să mergi în sus pe o formă de relief. Eventual, poți folosi banda de alergare și poți schimba înclinația pentru a arde mai multe calorii pe pas. Acest lucru este foarte eficient, potrivit Medium.

De ce este bine să integrezi mersul pe jos într-un stil de viață sănătos

Când vrei să știi cum poți arde 10% din grăsime prin mers, ia în calcul combinația dintre: mers pe jos, alimentație echilibrată și antrenament de rezistență. Aceasta poate favoriza îmbunătățirea rezultatelor unei diete de slăbit. Nutriția se concentrează pe stabilirea unui deficit caloric, completat de o alimentație bogată în proteine. În același timp, antrenamentul de rezistență modelează și fortifică masa musculară.

Reclamă

Specialiștii recomandă folosirea și analizarea datelor recente stocate de aplicațiile de pe telefoanele mobile sau de pe trackerul de fitness pentru a stabili numărul de pași de bază. Cu ajutorul acestora, poți formula obiective pragmatice de numărare a pașilor și le poți crește treptat în raport cu aspirațiile tale.

Dacă te întrebi cum poți arde 10% din grăsime prin mers, gândește-te că exactitatea are un rol de bază în stabilirea obiectivelor. De aceea este indicat să-ți programezi plimbările zilnice și să utilizezi tehnologia pentru a fi sigur că-ți urmezi planul în detaliu și faci alegeri cu responsabilitate.

De asemenea, poți adopta mersul silențios deoarece poate fi considerat o formă de meditație. Dacă alegi să nu asculți media sau să nu comunici cu prietenii și familia când mergi în natură, ai șanse semnificativ mai mari de a te conecta cu propriul corp și a te calma la nivel mental.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
articol cu video
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
articol cu video
Simptomele inflamației acute. Ce rol are în organism
Simptomele inflamației acute. Ce rol are în organism
Simptomele inflamației acute. Ce rol are în organism
Reclamă
PARTENERI
icon