Ceaiuri împotriva refluxului gastric. De ce pot preveni indigestia și balonarea

Publicat: 19 februarie 2024, 07:12

Refluxul gastric este o afecțiune neplăcută, care îți poate afecta starea de bine dacă nu încerci s-o tratezi. De regulă, consumul de anticiade poate contribui la combaterea simptomelor, dar poți recurge la tratamente naturiste. Citește despre ceaiuri împotriva refluxului gastric pentru a o trata.

Refluxul gastric are drept cauză scurgerea acidului din stomac în esofag. Din acest motiv, te poți confrunta cu simptome, precum: arsuri la stomac, durere în gât, eructații sau regurgitare. Toate acestea te pot împinge să reduci consumul de alimentele care îți cauzează reflux gastric.

Ceaiuri împotriva refluxului gastric

Ceaiurile din plante pot ajuta la reducerea acidului din stomac și îți pot însănătoși intestinul. Cunoscute pentru reducerea balonării și a iritațiilor, există anumite ceaiuri care pot ameliora problemele gastrointestinale.

Un ceai din plante se obține din: ierburi, mirodenii sau materie vegetală fiartă cu apă fierbinte. Deseori, ceaiul din plante nu conține cofeină și poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Acest tip de ceai nu provine din planta Camellia sinensis. De aceea nu este considerat un ceai adevărat.

Ceaiurile din plante sunt bogate în: antioxidanți, elemente antimicrobiene și proprietăți antibacteriene. Pot fi o modalitate eficientă de a-ți asigura hidratarea și a-ți menține o stare de calm. Acestea te pot ajuta să ameliorezi indigestia și balonarea. De asemenea, pot avea efecte eficiente împotriva refluxului gastric.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel poate oferi: un somn de calitate, echilibru emoțional, ameliorarea ulcerului și relaxarea la nivelul mușchilor. Proprietățile alcaline și capacitatea de a induce o stare de relaxare pot ajuta, fiind printre aceste ceaiuri împotriva refluxului gastric.

De asemenea, ceaiul de mușețel stimulează secreția enzimelor digestive și poate fi eficient în tratarea indigestiei. Mușețelul ameliorează: greața, durerea și disconfortul abdominal.

Ceai de ghimbir

Din rădăcina de ghimbir se poate obține un ceai cu efecte vindecătoare. Ceaiul de ghimbir poate oferi beneficii digestive puternice. Poate ajuta la: reducerea balonării, diminuarea senzației de greață și reducerea umflăturilor prezente în sistemul digestiv. Acest lucru se datorează în general proprietăților sale antiinflamatoare și beneficiilor suplimentare ale gingerolului și shogaolului din ghimbir.

Ceai de fenicul

Ceaiul de fenicul poate fi util împotriva refluxului gastric. Acest ceai poate reduce excesul de gaze și poate contribui la atenuarea disconfortului cauzat de refluxul gastric. De asemenea, îți poate hrăni sistemul digestiv, ceea ce poate scădea riscul de a suferi erupții de reflux gastric. Feniculul are o mulțime de proprietăți antiinflamatoare care pot diminua iritația și inflamarea tractului digestiv, fiind folosit printre aceste ceaiuri împotriva refluxului gastric.

Ceai de turmeric

Ceaiul de turmeric oferă o mulțime de proprietăți vindecătoare, conform Tea Drops. Este bogat în antioxidanți și curcumină, care acționează asupra organismului. Turmericul are proprietăți antivirale și antifungice. În plus, poate ajuta la tratarea refluxului gastric. De asemenea, poate proteja stomacul de leziuni intestinale și ulcere.

Ceai de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce se asociază cu vindecarea tulburărilor de stomac. Aceasta contribuie la: reducerea durerii, diminuarea inflamației, scăderea riscului de a dezvolta ulcer și dezvoltarea mucusului din stomac, care ar putea proteja mucoasa stomacului de acid. În plus, are proprietăți sedative pentru relaxare. Rădăcina de lemn dulce conține acid glicirizic, o substanță ce poate ajuta la repararea mucoasei stomacului și la echilibrarea întregului sistem digestiv.

Ceai de busuioc sfânt

Printre aceste ceaiuri împotriva refluxului gastric, se regăsește ceaiul de busuioc sfânt (tulsi). Acesta acționează și combate problemele digestive, în special refluxul gastric. O ceașcă de ceai fierbinte tulsi reduce producția de acizi din stomac. În același timp, crește durata de viață a celulelor mucoase și a secreției de mucus. Toate acestea combat refluxul gastric. Ceaiul tulsi oferă proprietăți: antivirale, antifungice, antistres, antibacteriene și antiinflamatoare, potrivit Vahdam.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
PARTENERI