Beneficiile laptelui de orez. De ce poate fi avantajos acest substitut

Publicat: 27 noiembrie 2023, 07:41

Laptele de orez poate fi o alegere avantajoasă pentru: persoanele cu intoleranță la lactoză, vegetarieni sau vegani. Acesta poate înlocui laptele obișnuit și are un conținut bogat în substanțe nutritive importante. Citește despre beneficiile laptelui de orez.

Laptele de orez este un tip de lapte vegetal care se prepară din orez fiert, amidon și sirop de orez brun. Aroma sa neîndulcită nu se evidențiază de alte tipuri de produse vegetale, așa că o parte dintre producători îl îndulcesc pentru a obține un gust asemănător cu cel al laptelui de vacă.

Beneficiile laptelui de orez

Consumul laptelui de orez reprezintă o modalitate eficientă de a-ți îmbunătăți aportul de vitamine și minerale, fără a acumula multe grăsimi și calorii. Acest tip de lapte nu are colesterol, iar majoritatea sortimentelor sale sunt fortificate cu minerale.

Producătorii adaugă deseori în laptele de orez substanțe nutritive, precum: vitamina A, vitamine B, vitamina D, calciu și fier. În plus, poate fi inclus ca ingredient la prepararea a numeroase rețete culinare, inclusiv: supă cremă de legume, shake-uri, sosuri albe, budincă de orez sau smoothie-uri.

Poate preveni afecțiunile cronice

Diferiții antioxidanți prezenți în orez pot contribui la întărirea sistemului imunitar, potrivit Organic Facts. Astfel, pot ajuta organismul să reziste efectelor cauzate de stresul oxidativ și inflamație, care pot provoca afecțiuni cronice.

Poate sprijini sănătatea pielii

Beneficiile laptelui de orez poate include sprijinirea sănătății dermatologice. Mulți antioxidanți și acizi prezenți în laptele de orez pot sprijini sănătatea pielii, inclusiv acidul para-aminobenzoic. Acesta se asociază cu protejarea pielii de razele dăunătoare ale soarelui și cu reducerea aspectului ridurilor și petelor pigmentare.

Poate îmbunătăți sănătatea oaselor

Datorită fortificării majorității tipurilor de lapte derivat din orez, conține o varietate de minerale, inclusive: calciu, vitamina D, fier și magneziu. Acestea pot ajuta la scăderea riscului de a dezvolta osteoporoză pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Poate susține sănătatea cardiovasculară

Există mulți nutrienți benefici pentru sănătatea inimii în tărâțele de orez, iar acești nutrienți sunt, de asemenea, conținute în laptele de orez. Grăsimea nesaturată provine din uleiul de tărâțe de orez, care îți poate reduce colesterolul din sânge, fiind printre beneficiile laptelui de orez.

Niacina și vitamina B6 sunt, de asemenea, eficiente în acest scop. Laptele de orez este o sursă excelentă de magneziu, care ajută la controlul tensiunii arteriale. Fierul și cuprul vă măresc producția de globule roșii, oferindu-vă o oxigenare și vitalitate mai bune, conform Fitday.

Poate contribui la gestionarea unei greutăți optime

Laptele de orez te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus datorită conținutului său mai scăzut în calorii spre deosebire de laptele de vacă integral. Poate fi folosit ca înlocuitor pentru produsele cu mai multe calorii. Astfel, poate ajuta oamenii să obțină sau să păstreze o greutate optimă.

Poate sprijini digestia

Printre beneficiile laptelui de orez poate fi inclusă îmbunătățirea digestiei. Din cauza lipsei de lactoză din această alternativă de lapte, sistemul digestiv îl poarte suporta mult mai ușor. În plus, laptele de orez poate susține îmbunătățirea mediului bacterian din intestine deoarece protejează împotriva infecțiilor și indigestiei.

Totodată, orezul alb are concentrații de acid fitic, o substanță ce poate oferi efecte antioxidante. Acest tip de acid poate îngreuna absorbția nutrienților în organism.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
PARTENERI