Activități fizice pentru toamnă. Ce exerciții poți face în această perioadă

Publicat: 20 septembrie 2024, 08:52

Toamna, reducerea numărului de ore în care primești lumină solară te poate determina să petreci mai puțin timp în aer liber, în special seara sau dimineața devreme. Pentru a te menține în formă, îți poți adapta programul de exerciții în această perioadă. Citește despre activități fizice pentru toamnă.

Din cauza schimbărilor vremii, te poți simți mai puțin motivat să faci un antrenament în aer liber. Însă, poți lupta împotriva acestei tendințe, dacă îți adaptezi stilul de viață la schimbările sezoniere și optezi pentru alte moduri de a face mișcare.

Activități fizice pentru toamnă

Unele persoane se simt mai pline de energie să se antreneze în diferite momente pe parcursul zilei pentru a se adapta la vremea toamnei. Această decizie poate deveni necesară dacă vrei să-ți menții starea de sănătate și să duci un stil de viață echilibrat.

Poți depune mai mult efort fizic toamna când incluzi mai multe activități amuzante în program și alegi sporturi care se pot adapta indiferent de perioada anului, potrivit Everyday Health. În cazul în care nu știi pentru ce exerciții să optezi, poți cere sfatul unui instructor de sport.

Dansul

Dansul se poate practica indiferent de anotimp. Acesta poate echilibra nivelurile de colesterol din sânge și poate îmbunătăți forța și echilibrul. În plus, îți poate oferi o mai bună stimă de sine. Pentru a dansa, nu ai neapărată nevoie să mergi la o sală special amenajată. Poți face acest lucru acasă, în timp ce asculți melodiile preferate.

Yin Yoga

Yin Yoga este un tip de yoga, care implică menținerea pozițiilor mai mult timp, de obicei de la trei până la cinci minute, și intrarea într-o stare meditativă în aceste poziții. Aceasta asigură o senzație de relaxare și ușurare. Din acest motiv, yin yoga poate fi transformată într-o metodă de antrenament care ameliorează stresul, pe măsură ce te adaptezi la o rutină de toamnă intensă. Totodată, yoga poate contribui la susținerea sănătății emoționale.

Antrenamente de forță

Antrenamentele cu greutăți se regăsesc printre aceste activități fizice pentru toamnă. Diminuarea luminii naturale și vremea mai rece te pot împinge să cauți mai multe antrenamente ce se pot executa în interiorul casei. Lunile mai răcoroase pot fi un moment oportun pentru a adăuga antrenamente de forță în rutina ta zilnică.

Ridicarea greutăților poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sănătății cardiometabolice. Astfel, poate scădea riscul de diabet de tip 2 și boli de inimă.

Alergare în parc

Alergarea în parc este o modalitate eficientă de a-ți începe weekendul, înconjurat de energia comunității locale. Poți alerga liniștit într-un parc amenajat pe o distanță de cinci kilometri și poți alterna această activitate cu mersul pe jos, conform Independent.

Culesul fructelor

Toamna poți alege o mulțime de activități în aer liber pentru a face câțiva pași în plus, de la culesul fructelor la drumeții sau ciclism. Acest tip de activități fizice pentru toamnă pot crește activitatea generală pe parcursul zilei. Mai mult, oferă perioade scurte de efort fizic intens. De exemplu, culesul fructelor necesită întindere deasupra capului, răsuciri de trunchi și îndoiri înainte. Acestea pot fi benefice pentru menținerea mobilității.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Exerciții fizice pentru sănătatea cardiovasculară. Cum cresc ritmul cardiac în timpul efortului
Exerciții fizice pentru sănătatea cardiovasculară. Cum cresc ritmul cardiac în timpul efortului
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
PARTENERI