Antena

Efectele benefice ale consumului de curmale. De ce îți pot completa dieta

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 14 august 2024, 08:33

Curmalele sunt fructe populare, bogate în substanțe nutritive esențiale, care pot fi consumate într-o varietate de rețete culinare. Deoarece se cultivă în mai multe țări, se găsesc atât în formă proaspătă, cât și în formă uscată. Citește despre efectele benefice ale consumului de curmale.

Reclamă

Există o gamă largă de soiuri și sortimente de curmale, iar fiecare dintre acestea are propria sa aromă. Acestea pot fi foarte utile, dacă ai nevoie de o gustare dulce pe care o poți consuma și transporta ușor. În plus, pot fi o alternativă mai sănătoasă la dulciuri.

Efectele benefice ale consumului de curmale

Profilul nutritiv al curmalelor include: magneziu, calciu, fosfor, potasiu, beta-caroten, proteine, fibre și alți carbohidrați. Aceste fructe pot fi adăugate într-o varietate de rețete culinare, cum ar fi: prăjituri, checuri, gemuri, tarte, bomboane sau brioșe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, dacă vrei să le consumi pe termen lung, este indicat să iei în considerare conținutul bogat în zaharuri naturale și calorii. Pentru ale include într-o dietă echilibrată, poți cere sfatul unui nutriționist pentru a învăța să-ți organizezi corect mesele.

Pot îmbunătăți funcționarea creierului

Consumul de curmale poate diminua simptomele asociate cu tulburarea de anxietate și poate contribui la stimularea memoriei și a capacității de învățare. Efectele pe care consumul regulat de curmale le poate avea asupra sănătății tale neuronale pot fi variate. Pe lângă prevenirea bolilor degenerative, cum ar fi boala Alzheimer, pot ajuta și la îmbunătățirea sănătății generale a creierului.

Reclamă

Pot lupta împotriva stresului oxidativ

Printre efectele benefice ale consumului de curmale se numără conținutul bogat în antioxidanți și alți compuși vegetali benefici. Antioxidanții din compoziție pot lupta împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Aceste molecule instabile pot provoca stres oxidativ, un proces care poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni cronice sau cancer.

Oferă o sursă bună de fibre

Fibrele alimentare sunt o componentă importantă a unei diete echilibrate, potrivit Good Housekeeping. Acestea pot menține funcționarea sistemului digestiv și pot diminua riscul de a dezvolta boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer.

Pot sprijini sănătatea inimii

Datorită conținutului bogat în fibre și antioxidanți, consumul de curmale poate îmbunătăți sănătatea inimii. Curmalele conțin compuși antioxidanți precum polifenolii, care pot ameliora inflamația din organism pentru a susține sănătatea inimii. Fibrele din curmale pot sprijini un nivel sănătos de colesterol și trigliceride în sânge.

Reclamă

Pot îmbunătăți sănătatea pielii

Consumul de curmale poate aduce beneficii care pot ameliora sănătatea pielii, conform PharmEasy. Curmalele au un conținut bogat în fitohormoni. Fitohormonii lor se folosesc uneori la prepararea produselor de îngrijire a pielii.

Pot susține sănătatea oaselor

Efectele benefice ale consumului de curmale includ prezența mineralelor esențiale pentru susținerea sănătății oaselor, cum ar fi: magneziu, calciu, fosfor și cupru. Deoarece pot oferi surse bune ale acestor nutrienți, pot preveni dezvoltarea afecțiunilor osoase și pot întări sistemul osos.

Pot preveni infecțiile microbiene

Extractele din sâmburi și frunze de curmale pot avea o rezistență activă împotriva anumitor bacterii dăunătoare. Efectele benefice ale consumului de curmale pot aduce rezultate benefice împotriva microbilor precum Escherichia coli sau a celor care provoacă pneumonie. Practic, extractul etanolic de curmale poate combate diferite infecții.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
articol cu video
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Reclamă
PARTENERI
icon