Antena

Fructe uscate bogate în vitamina B12. Cum îți pot îmbunătăți sănătatea generală

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 14 aprilie 2024, 08:24

Vitamina B12 îndeplinește un rol major pentru mai multe funcții din organismul uman, inclusiv funcționarea creierului și asigurarea unor niveluri optime de energie. Anumite alimente conțin concentrații ridicate ale acestui nutrient. Citește despre fructe uscate bogate în vitamina B12.

Reclamă

Asigurarea unui aport optim zilnic de vitamina B12 previne apariția deficiențelor și anemiei megaloblastice. Acest aport poate deveni dificil de atins pentru persoanele care urmează o dietă vegetariană. În acest caz, fructele uscate pot fi utile pentru a-ți putea completa alimentația.

Fructe uscate bogate în vitamina B12

Vitamina B12 este singura vitamina solubilă în apă, care poate fi depozitată în corpul uman. Aceasta contribuie la creșterea și dezvoltarea organismului. Poate fi obținută din mai multe alimente, mai ales din carne, însă fructele uscate pot fi la fel de utile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructele uscate sunt recunoscute pentru cantitățile ridicate de nutrienți, precum vitamina B12, și pentru gustul plăcut, care le face ușor de inclus în alimentație. Pot fi transportate și depozitate ușor, astfel că le poți lua cu tine oriunde.

Caise uscate

Caisele uscate au un gust dulce și plăcut și sunt o sursă importantă de vitamina B12. O concentrație mică poate contribui în mod semnificativ la susținerea unui aport zilnic optim, ceea ce poate menține sănătatea sistemului nervos și producerea globulelor roșii.

Reclamă

Stafide

Stafidele sunt fructe uscate bogate în vitamina B12 și asigură o serie de minerale esențiale pentru sănătatea corpului uman. Includerea stafidelor în gustări sau în cerealele pentru micul dejun poate fi o variantă pentru a-ți completa dieta, potrivit Only My Health.

Smochine uscate

Smochinele, în forma lor uscată, asigură concentrații ridicate de fibre alimentare și cantități semnificative de vitamina B12. Datorită concentrațiilor crescute de fier, pot menține sănătatea părului și pot susține sănătatea digestivă.

Nuci caju

Nucile caju conțin minerale precum: magneziu, cupru, seleniu, zinc și fier. Totodată, pot oferi concentrații ridicate de vitamina B12. Acestea pot lupta împotriva afecțiunilor cardiace, te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus și pot susține sănătatea oaselor.

Reclamă

Fistic

Fisticul se regăsește printre aceste fructe uscate bogate în vitamina B12 și oferă o sursă semnificativă de minerale vitale, precum: magneziu, potasiu, fier și zinc. În plus, poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii și poate sprijini sănătatea ochilor.

Curmale

Curmalele au un conținut ridicat de vitamina B12 și asigură surse esențiale de energie deoarece au concentrații de zaharuri naturale. În plus, conțin: polifenoli, potasiu, vitamina B6 și fibre și se caracterizează prin proprietăți antiinflamatoare, conform Medical News Today.

Prune uscate

Prunele sau prunele uscate pot îmbunătăți sănătatea digestivă și pot fi o sursă bună de: vitamina B12, fier, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, cupru, fier și mangan. Totodată, sunt bogate în potasiu, un mineral care menține sănătatea mușchilor, nervilor și inimii.

Migdale

Migdalele asigură o sursă importantă de proteine, grăsimi sănătoase și fibre și se numără printre aceste fructe uscate bogate în vitamina B12. Acestea pot îmbunătăți sănătatea inimii, pot sprijini procesul de slăbire, pot diminua inflamația în corp și pot reduce nivelurile de colesterol rău, mai precis de colesterol LDL, în organism.

Totodată, ceaiul de migdale are proprietăți antioxidante, poate scădea riscul de apariție a afecțiunilor cronice și poate susține funcția creierului.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
articol cu video
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Reclamă
PARTENERI
icon