Beneficiile consumului de merișoare uscate. Cum îți pot completa alimentația

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 8 ianuarie 2024, 06:08

Merișoarele uscate au o valoare nutrițională importantă și pot oferi numeroase proprietăți medicinale. Deseori, se folosesc pentru a trata diferite afecțiuni de sănătate și pot fi ușor incluse în orice dietă. Citește despre beneficiile consumului de merișoare uscate.

Reclamă

Merișoarele conțin o varietate de substanțe chimice anticancerigene, inclusiv micronutrienți care pot avea efecte pozitive în tratarea cancerului de sân. Totodată, consumul frecvent al acestor fructe poate preveni acneea și mătreața.

Beneficiile consumului de merișoare uscate

În general, merișoarele pot oferi numeroase substanțe nutritive, precum: vitamine, antioxidanți și fibre alimentare. Merișoarele uscate conțin aproape la fel de mulți antioxidanți și fibre alimentare precum cele proaspete. În comparație cu merișoarele proaspete, merișoarele uscate trec printr-un proces de uscare pentru a căpăta o perioadă de valabilitate mai lungă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Merișoarele uscate asigură concentrații de substanțe nutritive esențiale, precum: calciu, sodiu, proteine, fibre și alți carbohidrați, conform HealthifyMe. Acestea reprezintă forme concentrate ale fructelor.

Pot preveni creșterea nedorită în greutate

Merișoarele uscate au un conținut scăzut de calorii și pot oferi fibre alimentare care îți asigură senzație de sațietate pentru mai mult timp. Acestea pot fi servite ca simplă gustare sau pot fi incluse ușor într-o varietate de preparate culinare.

Reclamă

Pot sprijini digestia

Beneficiile consumului de merișoare uscate pot include sprijinirea digestiei datorită conținutul ridicat de fibre. Fibrele adaugă volum scaunului, ajută la menținerea mișcărilor intestinale regulate și pot preveni constipația. În plus, pot susține creșterea bacteriilor benefice în intestine și pot îmbunătăți sănătatea generală a acestora. Mai mult, enzimele naturale prezente în merisoarele uscate pot contribui la descompunerea alimentelor și la îmbunătățirea absorbției nutrienților.

De asemenea, merișoarele pot asigura unele avantaje în tratarea ulcerelor gastrice și pot sprijini sănătatea inimii. Aceste proprietăți se datorează concentrațiilor de antioxidanți.

Pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare

Merișoarele uscate pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare datorită proprietăților antiinflamatorii și antioxidante. Acești compuși pot susține diminuarea efectelor cauzate de stresul oxidativ și a inflamației în organism, doi factori majori care pot favoriza apariția bolilor cardiovasculare.

Reclamă

Pot scăderea riscului de a contracta infecții de tract urinar

Beneficiile consumului de merișoare uscate pot include scăderea riscului de a contracta infecții de tract urinar (ITU) datorită compușilor naturali. Acestea conțin anumiți antioxidanți și fitochimice care pot împiedica bacteriile, în special E. coli, să adere la pereții tractului urinar.

În plus, compușii din merișoarele uscate pot contribui la reducerea inflamației și disconfortului asociate cu ITU. Consumul regulat de merișoare uscate poate sprijini sănătatea sistemului urinar.

Pot scădea riscul de apariție a diferitelor tipuri de cancer

O dietă echilibrată poate ajuta la prevenirea cancerului. Persoanele care consumă afine uscate în mod regulat au un risc mai redus de a dezvolta o tumoare canceroasă. Nutrienții găsiți în merișoare ar putea încetini progresul cancerului în cazul pacienților unde este deja instalat și pot preveni formarea altor tipuri.

Pot îmbunătăți funcția renală

Printre beneficiile consumului de merișoare uscate se regăsește îmbunătățirea funcției renale cu ajutorul mai multor mecanisme. Acestea asigură proprietăți antioxidante care pot contribui la reducerea stresului oxidativ și a inflamației la nivelul rinichilor. Acest aspect poate proteja împotriva leziunilor renale și poate susține sănătatea renală.

Pot diminua tensiunea arterială

Extractul de afine poate avea efecte asupra creșterii tensiunii arteriale, potrivit PharmEasy. Extractele de merișor pot inhiba formarea angiotensinei, un hormon pe bază de proteine ​​care poate face ca vasele de sânge să se îngusteze. Astfel, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Pot susține sănătatea pielii

Printre beneficiile consumului de merișoare uscate se numără menținerea sănătății pielii. Au un conținut bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C și vitamina E. Acestea susțin protejarea pielii împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi și pot asigura un aspect mai tânăr. Mai mult, pot reduce inflamația și pot îmbunătăți textura pielii.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Băuturi pentru sănătatea pielii. De ce îi pot oferi mai multă strălucire
Băuturi pentru sănătatea pielii. De ce îi pot oferi mai multă strălucire
Băuturi pentru sănătatea pielii. De ce îi pot oferi mai multă strălucire
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Reclamă
PARTENERI
icon