Fructe uscate pentru sănătatea pielii. Cum îi pot îmbunătăți aspectul și funcțiile

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 27 februarie 2024, 07:10

Fructele uscate au un profil nutritiv bogat, care poate susține sănătatea pielii și îți poate asigura niveluri ridicate de energie pe parcursul zilei. Substanțele lor nutritive îți pot îmbunătăți aspectul fizic și mai multe funcții ale organismului. Citește despre fructe uscate pentru sănătatea pielii.

Reclamă

Numeroase branduri populare de îngrijire a pielii folosesc fructe uscate în prepararea produselor lor pentru a le intensifica rezultatele. Acestea adaugă extracte pentru a putea hrăni celulele țesutului cutanat prin aplicare topică.

Fructe uscate pentru sănătatea pielii

Fructele uscate au numeroase beneficii pentru sănătate și pot reduce riscul de a dezvolta mai multe afecțiuni. Acestea pot fi ușor incluse în alimentație, mai ales sub formă de gustare sau ca parte a unui desert.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul regulat de fructe uscate poate avea efecte benefice asupra sănătății și aspectului pielii, indiferent de forma în care le incluzi în alimentație. Acestea conțin antioxidanți și vitamine. Fructele sunt uscate la soare, de aceea nu își pierd: gustul, aroma sau nutrienții după ce le depozitezi.

Caise uscate

Caisele uscate conțin beta-caroten. Organismul îl transformă în vitamina A după consum și te poate proteja împotriva razelor ultraviolete provenite de la soare. În acest mod, caisele uscate pot preveni fotoîmbătrânirea și pigmentarea pielii, fiind printre aceste fructe uscate pentru sănătatea pielii. Beta-carotenul poate accelera vindecarea leziunilor de la nivelul pielii și poate contribui la estomparea petelor terne sau a pigmentării nedorite.

Reclamă

Prune uscate

Prunele uscate pot oferi strălucire pielii. Acestea au un număr mai mare de proprietăți anticancerigene decât alte produse naturale uscate. Mineralele prezente în prunele uscate, precum: mangan, fier, vitamina K și beta-caroten, pot oferi pielii un aspect ferm și neted. Printre beneficiile consumului se regăsesc: rezistența oaselor, riscul redus de a dezvolta boli coronariene și îmbunătățirea vederii, potrivit Longevity.

Fistic

Fisticul poate avea efecte benefice asupra pielii uscate și ridate, deoarece conține o varietate de substanțe grase și solidă care saturează pielea și ameliorează semnele îmbătrânirii. Aceste fructe uscate pentru sănătatea pielii oferă vitamina E, un nutrient esențial pentru celulele pielii și te protejează împotriva efectelor dăunătoare ale razelor soarelui. Astfel, consumul de fistic te poate ajuta să obții o piele strălucitoare și fermă.

Migdale

Migdalele conțin concentrații ridicate de vitamina E, un nutrient care poate întări celulele pentru a proteja pielea împotriva efectelor dăunătoare ale razelor soarelui și a semnelor provocate de procesul de îmbătrânire. În plus, vitamina E îi asigură un aspect neted.

Reclamă

Curmale uscate

Curmalele uscate asigură concentrații ridicate de vitamina C și vitamina D, care contribuie la menținerea elasticității și netezimii pielii, conform Hindustan Times. Mai mult, acestea reprezintă o sursă bună de: potasiu, magneziu, calciu, cupru și vitamina A, fiind printre aceste fructe uscate pentru sănătatea pielii.

Stafide

Stafidele conțin mai multe substanțe nutritive esențiale, inclusiv grăsimi nesaturate omega 3 și minerale, care îți pot susține pielea pentru a căpăta mai multă strălucire. Stafidele îți pot face pielea mai netedă și mai uniformă prin eliminarea toxinelor din sânge.

Smochine uscate

Smochinele au un conținut bogat în: vitamina B6, vitamina C și vitamina K. Aceste suplimente îndeplinesc un rol în echilibrarea producerii de sebum și prevenirea umidității în exces a pielii.

Smochinele sprijină producerea de colagen, care poate diminua aspectul ridurilor. Acidul L-ascorbic și agenții de prevenire a cancerului din smochine ajută la estomparea petelor nedorite și la uniformizarea nuanței pielii. În plus, pot susține sănătatea sistemului osos și pot sprijini sănătatea digestivă.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Reclamă
PARTENERI
icon