Terapia cu bere: în ce constă și la ce se folosește

Publicat: 30 septembrie 2024, 07:24 / Actualizat: 16 octombrie 2024, 12:18

Dacă vrei să-ți îmbunătățești starea de spirit, poți opta pentru terapii alternative precum baia cu bere. Dana Bratu, medic dermatolog, a fost invitata medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 2, din sezonul 7, la MediCOOL. Citește despre terapia cu bere.

Dana Bratu a discutat despre acest tip de terapie, a explicat ce beneficii poate aduce organismului și a precizat potențialele efecte adverse. Mihail Pautov a făcut o demonstrație într-o cadă cu bere foarte rece, aflată în platoul emisiunii.

Terapia cu bere

Terapia cu bere se poate face la diferite temperaturi. Băile cu bere provin din Cehia, unde acest obicei datează de mai bine de o mie. Pentru acestea oamenii se cufundă în căzi pline cu bere și în același timp beau bere din halbe.

-Care sunt beneficiile reale ale băii cu bere?
-Baia cu bere se folosește din cele mai vechi timpuri pentru că berea conține hamei și orz, două ingrediente foarte importante pentru hidratare și refacerea funcției de barieră a pielii. Spre exemplu, dacă o persoană suferă de psoriazis și se confruntă cu plăgi inflamatorii, acestea pot fi gestionate cu ajutorul proprietăților antioxidante ale ingredientelor din bere. Astfel, acele plăgi de psoriazis se vindecă mai repede.

Băile cu bere pot avea un efect antiinflamator, ceea ce poate ajuta persoanele cu afecțiuni care provoacă inflamație. De exemplu, cele care suferă de dureri articulare pot observa îmbunătățiri în urma acestui tip de terapie.

Alte aspecte ale folosirii băilor cu bere

Compușii vegetali prezenți în bere pot oferi mai multe beneficii sănătății pielii datorită ingredientelor folosite la prepararea sa, conform Woman’s World. Alcoolul are proprietăți antiseptice și poate ajuta la curățarea pielii, deși o poate deshidrata dacă îl aplici în cantități mari. Hameiul conține antioxidanți care pot combate efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Drojdia prezintă în compoziție complex de vitamine B și poate avea un rol în susținerea nivelului de umiditate al pielii.

Terapia cu bere poate avea efecte de înfrumusețare. Acestea ar putea sprijini sănătatea pielii pentru că au un efect împotriva îmbătrânirii și antirid deoarece berea conține acid ferulic, care este un antioxidant foarte puternic.

Acidul ferulic se adaugă la prepararea produselor de îngrijire a pielii. Există mai multe branduri cu produse care au ingrediente din bere, cum ar fi: săpun, loțiune de corp, cremă pentru față, chiar și cremă cu protecție solară.

De asemenea, pentru a alege o cremă cu SPF, ai nevoie ca aceasta să fie de minim 30. Cu cât SPF-ul este mai mare, cu atât asigură un nivel de protecție mai eficient împotriva radiațiilor ultraviolete B.

Totodată, se iau în considerare potențialele efecte adverse ale băilor cu bere. Se poate inhala o cantitate de vapori de alcool, ceea ce poate da o stare ușoară de euforie.

,,Persoanele care au dureri articulare se pare că se simt mult mai bine după o astfel de baie.”

– Dana Bratu, medic dermatolog

Ai aici toate edițiile sezonului 7 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Consumul în exces de alcool nu aduce beneficii sănătății organismului și nici nu este recomandat. Înainte de a apela la o astfel de terapie, în cazul în care te confrunți cu una dintre afecțiunile de mai sus, mai bine discută cu medicul care îți știe istoricul medical.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Legătura dintre stres și bolile cardiovasculare. Ce metode poți folosi pentru a-ți gestiona stările negative
Legătura dintre stres și bolile cardiovasculare. Ce metode poți folosi pentru a-ți gestiona stările negative
PARTENERI