Surse de proteine slabe de origine animală. Cum pot completa o dietă echilibrată

Publicat: 4 septembrie 2024, 08:58

Proteinele îți oferă senzație de sațietate pe parcursul zilei, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus sau să-ți dezvolți masa musculară. Proteinele slabe de origine animală te pot ajuta să-ți completezi dieta. Citește despre surse de proteine slabe de origine animală.

Chiar dacă proteinele sunt cei mai sățioși macronutrienți, nu au aceeași structură. Dacă vrei să alegi corect alimentele care conțin proteine, este important să iei în considerare mai multe aspecte înainte de a lua această decizie.

Surse de proteine slabe de origine animală

Proteinele slabe sunt alimente cu proteine care conțin mai puține calorii decât alte surse tradiționale. În această categorie, pot intra atât cele vegetale, cât și cele animale.

Atunci când alegi proteine ​​de origine animală, ai nevoie să analizezi mai mulți factori. Printre acestea se pot regăsi: modul în care a fost obținută proteina, din ce parte a animalului a fost selectată bucata și care este dimensiunea adecvată a porției pentru un aport nutritiv sănătos.

Carne din piept de pui

Cea mai slabă bucată de carne de pui este pieptul dezosat și fără piele, potrivit Livestrong. Consumul acestui aliment poate întări sănătatea oaselor, poate diminua apetitul și poate îmbunătăți calitatea somnului deoarece conține melatonină și serotonină.

Carne de somon

Carnea de somon se numără printre aceste surse de proteine slabe de origine animală. Profilul nutritiv al acestui aliment include: vitamina B1 (tiamină), vitamina B3 (niacină), vitamina B5 (acid pantotenic), vitamina B6, vitamina B12, fosfor, seleniu și grăsimi.

Consumul constant al cărnii de somon poate diminua riscul de boli cardiace, poate combate stresul oxidativ și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Carne de vită

Carnea de vită are în compoziție o cantitate mare de proteine slabe de origine animală. Includerea sa în alimentație poate contribui la menținerea masei musculare, poate îmbunătăți performanța exercițiilor fizice și poate preveni anemia.

Carne din piept de curcan

Carnea din piept de curcan poate asigura cantități semnificative de proteine slabe. Consumul de carne din piept de curcan poate contribui la gestionarea diaberului deoarece are un indice glicemic scăzut. Astfel, nu poate cauza creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge, ca alimentele bogate în carbohidrați și zaharuri.

Carne de ton

Carnea de ton conține acizi grași omega-3, care pot sprijini sănătatea inimii, conform Everyday Health. În același timp, este important să iei în considerare că anumite tipuri de ton tind să aibă în compoziție mai mult mercur decât alte tipuri de carne de pește.

Ouă

Ouăle se regăsesc printre aceste surse de proteine slabe de origine animală. Gălbenușul este locul în care se localizează majoritatea vitaminelor și mineralelor. Albușul conține jumătate din proteine, în timp ce gălbenușul conține cealaltă jumătate.

Mușchi de porc

Cele mai slabe bucăți de porc provin din coapsă și din anumite părți ale pulpei. Profilul nutritiv al acestuia include: vitamina B1 (tiamină), vitamina B3 (niacină), vitamina B6, vitamina B12, zinc și seleniu. Acesta poate întări sistemul imunitar și poate contribui la menținerea masei musculare.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
PARTENERI