Remedii naturale pentru presiunea în sinusuri. Cum poți trata acest simptom

Publicat: 7 februarie 2024, 06:41

Dacă te confrunți cu dureri și presiune n sinusuri, acestea pot avea la bază mai multe cauze și îți pot afecta desfășurarea activităților zilnice. În același timp, le poți trata acasă cu ajutorul unor metode simple, înainte de a apela la medicamentele tradiționale. Citește despre remedii naturale pentru presiunea în sinusuri.

Cea mai frecventă cauză a simptomelor neplăcute de la nivelul sinusurilor este sinuzita. Sinuzita reprezintă o infecție a sinusurilor. Aceasta cauzează o inflamație care apare în diferite spații aeriene din interiorul feței.

Remedii naturale pentru presiunea în sinusuri

Sinusurile sunt căptușite cu țesut și constrânse de structura oaselor. În cazul sinuzitei, sinusurile se înfundă și aerul nu mai poate circula la fel de bine. Această congestie a sinusurilor poate determina un mare disconfort, însoțit de dureri.

Majoritatea infecțiilor de la nivelul sinusurilor sunt provocate de infecții virale. Restul au, de obicei, drept cauză bacterii și fungi. Câteodată, o infecție bacteriană poate urma uneia virale. 

Dacă te confrunți cu dureri și presiune la nivelul sinusurilor poți apela la câteva variante naturale, care pot trata aceste simptome. În cazul în care se agravează sau nu observi o îmbunătățire în câteva zile, se recomandă să ceri sfatul unui medic pentru a primi un tratament.

Ceai cald

Ceaiul cald se regăsește printre aceste remedii naturale pentru presiunea în sinusuri. În această situație, este indicat să optezi pentru o alternativă decofeinizată. Temperatura acestuia poate ajuta la desfundarea căilor respiratorii și la eliminarea mucusului.

Ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt ar putea fi folosit ca tratament cu efecte de calmare pentru sinusurile înfundate. Totodată, uleiul esențial de eucalipt poate fi foarte înțepător și iritant pentru piele, potrivit Cleveland Clinic. Din acest motiv, este important să-l diluezi înainte de a-l folosi și să aplici doar o cantitate mică în jurul tâmplelor și lângă nas.

Duș cald

Un duș cald poate contribui la ameliorarea simptomelor de la nivelul sinusurilor. Căldura și umiditatea din apă reprezintă o combinație eficientă deoarece poate ajuta la deschiderea tuturor zonelor înfundate de la nivelul feței. Dacă nu ai timp pentru a face un duș, poți utiliza o cârpă, pe care o poți înmuia în puțină apă caldă, înainte de a o pune pe față.

Condimente

Alimentele condimentate, cum ar fi ardeii iuți sau muștarul iute, pot deschide căile nazale și pot ameliora durerile de sinusuri, conform Everyday Health. Capsaicina este un ingredient activ prezent în ardeiul iute, care poate fi eficient în ameliorarea anumitor tipuri de durere.

Spray nazal cu apă sărată

Irigarea cu apă sărată este o modalitate eficientă de a-ți curăța nasul și sinusurile. Aceasta poate ajuta la prevenirea sau ameliorarea durerii de la nivelul acestora. Din acest motiv, poți folosi un spray nazal cu apă sărată, fiind printre aceste remedii naturale pentru presiunea în sinusuri.

Exerciții de respirație profundă

Tehnicile care susțin conexiunea dintre minte și corp, cum ar fi practicile de respirație profundă și exercițiile de relaxare, pot fi foarte eficiente pentru ameliorarea durerii sinusurilor. Aceste practici se bazează pe capacitatea minții de a influența percepția durerii. Pot fi foarte utile în cazul durerii cronice sau recurente, frecvent apărute sub formă de presiune sinusală.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
PARTENERI