Ceaiul de migdale este o băutură de origine chineză, care îți poate sprijini sănătatea generală datorită profilului său nutritiv. Acesta îți poate oferi o gamă largă de proprietăți medicinale. Citește despre beneficiile ceaiului de migdale.
Ceaiul de migdale nu reprezintă întocmai un ceai. Acesta se prepară printr-un proces de procesare pe parcursul mai multor etape distincte pentru a strecura compușii bogați în grăsimi și nutrienți, care se găsesc în acest tip de nuci.
Beneficiile ceaiului de migdale
Migdalele au un conținut ridicat de: fibre, grăsimi mononesaturate, grăsimi polinesaturate, proteine, magneziu și vitamine. Ceaiul de migdale are o aromă specifică și îți poate îmbunătăți starea de sănătate. Acesta conține: complex de vitamine B, vitamina C, calciu, mangan, zinc și fosfor.
În general, se servește ca o băutură dulce pentru desert, rece sau caldă. De obicei, ingredientele pentru a obține acest ceai sunt: migdale, apă, miere, ghimbir și piper negru. Se poate consuma îndulcit sau neîndulcit.
Poate avea proprietăți antioxidante
În ceaiul de migdale, există o serie de antioxidanți, precum fitosterolii sau vitamina E. Acești compuși au capacitatea de a reduce efectele radicalilor liberi asupra pielii, deoarece pot încetini apariția ridurilor, a petelor asociate înaintării în vârstă și a altor tipuri de imperfecțiuni, conform Organic Facts.
Poate reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cronice
Beneficiile ceaiului de migdale includ diminuarea riscului de a dezvolta afecțiuni cronice. Antioxidanții prezenți în ceaiul de migdale pot contribui la contracararea efectelor radicalilor liberi. Aceste molecule instabile pot cauza inflamații cronice în diferite zone ale corpului. Astfel, pot provoca stres oxidativ și pot crește riscul de a dezvolta afecțiuni cronice, precum afecțiunile cardiace și artrita.
Poate sprijini sănătatea inimii
Ceaiul de migdale poate scădea tensiunea arterială și poate afecta în mod pozitiv nivelul colesterolului din sânge. Astfel, acesta poate diminua riscul de apariție a atacurilor de cord și a accidentelor vascular cerebrale.
Poate îmbunătăți funcția creierului
Printre beneficiile ceaiului de migdale se regăsește susținerea funcțiilor creierului și a sănătății mintale. Aceste proprietăți se aplică în special în cazul persoanelor aflate la o vârstă mai înaintată, deoarece sunt mai predispuse să dezvolte declin cognitiv, potrivit Healthglint.
Poate ameliora simptomele reumatismului
Consumul regulat de ceai de migdale poate fi util dacă suferi de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi reumatismul. În această situație, te poate ajuta să-ți relaxezi sistemul nervos și să-ți întărești activitatea sistemului imunitar. Prin urmare, poate atenua simptomele reumatismului.
Te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus
Ceaiul de migdale este o alternativă mai sănătoasă la cafea, care conține cofeină. De asemenea, reprezintă o variantă bună pentru persoanele care doresc să evite caloriile prezente în cafea. Practic, te poate ajuta să obții o greutate optimă.
În general, migdalele pot contribui la procesul de slăbire. Totodată, este important să limitezi consumul deoarece au un conținut caloric ridicat.
Poate asigura proprietăți detoxifiante
Beneficiile ceaiului de migdale pot ajuta la stimularea funcției hepatice și pot sprijini sănătatea rinichilor. Acesta poate stimula urinarea și poate îmbunătăți activitatea metabolică a organismului.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.