Remedii naturale împotriva diareei. Cum poți scăpa rapid de simptome

Publicat: 10 august 2023, 06:51

De obicei, diareea are la bază consumul de alimente alterate sau o infecție. Dacă se manifestă pe termen lung, poate fi cauzată de o afecțiune cronică, cum ar fi boala Crohn. În orice caz, te poate face să te simți jenat și tensionat, de teama de a nu întâmpina un episod neplăcut. Află ce remedii naturale împotriva diareei poți folosi.

Diareea se manifestă prin scaune apoase și slabe, care apar de minimum 3 ori pe zi. Dacă nu experimentezi simptome severe, o poți trata cu succes acasă. Există o mulțime de tratamente naturiste pe care le poți încerca.

Remedii naturale împotriva diareei

Diareea este foarte frecventă. Apare la majoritatea oamenilor de câteva ori pe an. În cele mai multe cazuri, cauza este necunoscută și dispare de la sine după câteva zile. Uneori, diareea poate fi cauzată de bacterii, conform Cleveland Clinic.

De asemenea, cere cât poți de repede sfatul unui medic dacă te confrunți cu unele simptome mai severe: semne de deshidratare, durere severă în abdomen și în rect, febră de minim 39 °C, scaune cu sânge sau puroi, scaune negre și diaree pentru o durată mai mare de trei zile.

Urmează o dietă BRAT

Dieta BRAT se recomandă în cazul problemelor digestive. Consumarea anumitor alimente și digerarea nutrienților acestora, te poate ajuta să absorbi mai bine apa și să te menții hidratată. Multe cazuri de diaree sunt însoțite de greață și vărsături, ceea ce te poate face să eviți mâncarea.

Dieta BRAT este o dietă alimentară ușoară recomandată adulților și copiilor. Aceasta include: banane, orez, sos de mere și pâine prăjită. În plus, este o idee bună să eviți majoritatea produselor lactate, deoarece acestea îți pot agrava diareea sau pot provoca gaze și balonare. Ferește-te de alimentele grase sau picante și de alcool.

Bea ceai

Ceaiurile pot fi printre principalele remedii naturale împotriva diareei. Combinarea extractului de floare de mușețel, smirnă (o rășină de copac) și cărbune de cafea ar putea ajuta la tratarea diareei acute. Pe de altă parte, ceaiul din iarbă de lămâie poate ajuta la tratarea afecțiunilor stomacale deoarece îți poate calma intestinele. Nu are întotdeauna efecte în cazul diareei, dar îți poate ameliora crampele, potrivit Health.

Bea multe lichide

Unul dintre pașii esențiali în tratarea diareei este înlocuirea lichidelor. Adulții cu diaree ar trebui să bea: apă, sucuri de fructe, băuturi pentru sport, suc fără cofeină și bulion sărat. Hidratarea are un rol semnificativ deoarece diareea poate crește riscul de apariție a deshidratării.

Evită exercițiile fizice

Evitarea exercițiilor fizice poate fi unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva diareei. Antrenamentele, în special cele obositoare, te-ar putea deshidrata mai mult. Totuși, diareea alergătorului se poate întâmpla numai dacă alergi pe distanțe foarte mari. Înainte de alergare, dacă ești predispus să dezvolți diareea alergătorului, este indicat să eviți alimentele bogate în fibre, care produc gaze, cum ar fi fasolea și fructele, și să bei multe lichide.

Consumă ghimbir

Ghimbirul este folosit în mod obișnuit în alimente, ceaiuri și suplimente pentru a atenua: răul de mișcare, starea de greață cauzată de sarcină și greața după intervențiile chirurgicale sau chimioterapie. Totuși, în cazuri foarte rare poate cauza alte probleme intestinale sau diaree. De aceea, se recomandă să ceri sfatul medicului dacă urmezi un tratament cu diluanți de sânge sau vrei să-l oferi unei femei însărcinate.

Ia în considerare suplimentele

Suplimentele pot fi remedii naturale împotriva diareei. Probioticele reprezintă bacterii vii disponibile pe scară largă în suplimente fără prescripție medicală, care pot ajuta la tratarea diferitelor afecțiuni, inclusiv a diareei. Acestea îi pot reduce simptomele într-o singură zi.

Lactobacillus acidophilus reprezintă un probiotic care se găsește în: intestinul uman, gură, vagin și în anumite alimente. Este cunoscut ca fiind o bacterie bună. Îl poți consuma din: iaurt, sucuri, băuturi din soia, miso și unele murături. Unii oameni consideră că pot scăpa de simptomele diareei dacă iau enzime digestive sau pulbere de glutamină. De asemenea, poți consuma și alte alimente probiotice: chefir, oțet de mere, brânzeturi, lapte bătut, kombucha sau kimchi.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Tratamentul medicamentos pentru bolile cardiovasculare. Care sunt riscurile administrării fără recomandarea medicului
Tratamentul medicamentos pentru bolile cardiovasculare. Care sunt riscurile administrării fără recomandarea medicului
PARTENERI