Antena

Proteina care te scapă de kilogramele în plus. Motive pentru a o include în dietă

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 25 august 2023, 06:28

Includerea proteinelor în dietă poate avea efecte benefice dacă vrei să slăbești. Consumul unei varietăți de produse poate fi o alegere benefică. Însă, există un aliment care te poate ajuta să atingi o greutate optimă. Află cum poți consuma proteina care te scapă de kilogramele în plus.

Reclamă

Proteinele sunt prezente într-o mulțime de produse foarte cunoscute: peștele, carnea de pui, produsele lactate și ouăle. Deși proteinele de origine animală reprezintă o sursă eficientă de proteine, poți opta pentru proteine de origine vegetală, obținute din leguminoase, cum sunt fasolea și mazăre.

Proteina care te scapă de kilogramele în plus

Proteinele au un rol important în procesul de slăbit. Acestea oferă senzație de sațietate pe termen lung și cresc consumul de energie. Datorită capacității de a-ți menține nivelurile de energie, acestea te împiedică să mănânci pe tot parcursul zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deseori, oamenii au tendința de a alege să consume doar carne de pui sau pudră proteică atunci când doresc să-și crească aportul de proteine. În acest caz, poți încerca să adaugi în dietă fasole, pe care o poți include la mesele tale de câteva ori pe săptămână.

Proteina reprezintă un nutrient esențial, cu un rol important în menținerea și vindecarea organismului. Fasolea este bogată în aminoacizi, elementele de bază ale proteinelor. Aceasta oferă o sursă importantă de fibre și micronutrienți, cum sunt: magneziul, potasiul și acidul folic. Are un conținut scăzut de grăsimi și nu crește nivelul colesterolului din sânge.

Reclamă

De asemenea, asigură-ți necesarul zilnic de proteine în funcție de greutate. Consumul excesiv poate fi la fel de dăunător ca deficitul.

Îți protejează sănătatea inimii

Fasolea nu crește nivelul de colesterol din sânge și conține puține grăsimi saturate, fiind proteina care te scapă de kilogramele în plus. O cană de fasole la conservă consumată zilnic poate scădea nivelurile colesterolului LDL și al colesterolului total din sânge. În plus, fasolea este bogată în potasiu, un nutrient esențial pentru controlul tensiunii arteriale.

Diminuează senzația de foame

La fel ca majoritatea proteinelor, cele prezente în fasole modifică semnalele transmise de hormonii intestinali. Astfel, reduc hormonii care stimulează apetitul și cresc numărul celor care îți oferă senzație de sațietate. De-a lungul timpului, această schimbare a nivelurilor hormonale poate ajuta la reducerea aportului general de alimente și poate contribui în cazul procesului de slăbit.

Reclamă

Poate preveni dezvoltarea ficatului gras

Ficatul gras apare atunci când se acumulează grăsimi în interiorul acestuia, potrivit Medical News Today. Poate apărea în același timp cu creșterea nivelului de colesterol din sânge, dezvoltarea obezității și a altor aspecte ale sindromului metabolic. De aceea, se recomandă scăderea nivelurilor de grăsimi din sânge. Înlocuirea proteinelor animale bogate în grăsimi, cu fasole poate fi o alegere benefică.

Oferă o combinație de proteine și fibre

Fasolea oferă o combinație de proteine și fibre, care poate susține obținerea unei greutăți optime și pot oferi senzație de sațietate pe termen lung. Practic, te împiedică să iei gustări pe parcursul zilei și te ajută să urmezi o dietă echilibrată, fiind proteina care te scapă de kilogramele în plus.

Menține masa musculară

Aportul crescut de proteine te poate ajuta să-ți menții masa musculară. O masă musculară mai mare asigură un consum de energie mai mare, chiar și atunci când te odihnești. Acest lucru înseamnă că poate sprijini o pierdere în greutate susținută, conform Eating Well.

Te ajută să economisești bani

Fasolea costă mai puțin decât produsele de origine animală. În formă de boabe uscate sau la conservă poate reduce risipa de alimente și te poate ajuta să economisești bani. Poți include ușor fasolea în: supe, paste, salate sau ca pastă pe pâine prăjită.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Reclamă
PARTENERI
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Rețete Fel De Fel
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Pentru gustări simple și delicioase din zilele călduroase de vară îți propun o rețetă de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry. Este rețeta unui aperitiv sau o gustare caldă, proaspătă și savuroasă, cu arome mediteraneene, texturi contrastante și o prezentare elegantă. Aceste frigărui combină simplitatea legumelor proaspete cu savoarea brânzei topite. Toate sunt învelite într-un format ușor de servit și spectaculos vizual. Feliile subțiri de dovlecel sunt rulate în jurul cuburilor de brânză. Poți folosi halloumi, feta sau mozzarella. Toate acestea oferă o textură moale, dar elastică, cu margini ușor rumenite. Roșiile cherry aduc explozia de prospețime, dulceață și aciditate care echilibrează totul. Preparatul poate fi servit cald sau rece și este ideal ca aperitiv, pe un platou de vară. Merge bine și ca garnitură lângă carne sau chiar ca element central într-o masă vegetariană. Tot din dovlecel mai poți prepara și rețeta de rulouri cu prosciutto crudo. Este la fel de simplă și delicioasă, dar cu altă consistență și textură. Descrierea rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry Aceste frigărui sunt o adevărată declarație de vară. Pe fiecare bețișor, se întâlnesc aromele grădinii și gusturile unei vacanțe în sudul Italiei sau în Grecia. Acolo legumele coapte și brânzeturile locale se transformă în mici festinuri simple, dar spectaculoase. Feliile de dovlecel, fine și translucide, îmbracă brânza ca o panglică verde crud. Prin coacere, capătă o textură moale, ușor elastică, cu marginile ușor rumenite, iar aroma lor vegetală devine mai intensă, ușor dulceagă, cu accente de nuci crude. În interior, brânza începe să se topească lent, devine cremoasă, caldă și sărată, oferind un contrast seducător cu finețea legumelor. Dacă alegi o brânză cu personalitate (cum e halloumi sau cașcaval afumat), adaugi o notă ușor picantă sau afumată, ce ridică întregul ansamblu. Iar roșiile cherry – coapte ușor sau doar încălzite – pocnesc între dinți cu sucul lor dulce și acrișor, aducând acea explozie de prospețime care trezește toate celelalte gusturi. Ele sunt punctele de echilibru care leagă brânza și dovlecelul într-o armonie perfectă. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry.
icon