Metode de îngrijire a pielii toamna. Ce poți adăuga în rutina zilnică

Publicat: 13 septembrie 2024, 07:39

Pielea este influențată de schimbările de vreme sezoniere și de variațiile condițiilor climatice. Aceasta se regăsește printre cele mai expuse organe la mediu, astfel că majoritatea factorilor din exterior o influențează. Citește despre metode de îngrijire a pielii toamna.

Umiditatea ocupă cel mai important rol pentru sănătatea pielii. Aceasta contribuie la menținerea netezimii și hidratării. Schimbările sezoniere și lipsa de umiditate din aer afectează pielea și o pot face să se deshidrateze.

Metode de îngrijire a pielii toamna

Pielea prezintă o sensibilitate ridicată la factorii de mediu, de aceea poate dezvolta unele simptome toamna dacă nu o protejezi corespunzător. Există câteva aspecte simple pe care este nevoie să le întreții pentru a reduce riscul de probleme dermatologice.

Dacă observi că apar simptome la nivelul mâinilor care persistă sau se agravează, se recomandă să ceri consultul unui medic dermatolog pentru a primi un diagnostic și un tratament.

Hidratează-ți pielea

Hidratarea ocupă un rol important de protecție în îngrijirea pielii deoarece păstrează umiditatea naturală. Pielea absoarbe umezeala sub forma unei emulsii de ulei și apă, potrivit The Health Site. Din acest motiv, problema se poate trata prin aplicarea zilnică a cremelor hidratante, cu scopul de a redobândi nivelul de umiditate pierdută. Pielea uscată are nevoie și de hrănire zilnică cu aplicare de creme bogate în nutrienți, astfel încât pielea să primească emolienți și să poată reține mai eficient umiditatea.

Cremele hidratante se pot aplica sub formă lichidă sau de cremă. În sezonul uscat, pentru tenul normal spre uscat, se poate aplica o cremă hidratantă, după curățarea și tonifierea pielii. Un produs hidratant lichid se poate folosi noaptea, înainte de a adormi.

Aplică produse de protecție solară

Produsele de protecție solară pot fi metode de îngrijire a pielii toamna. Chiar dacă soarele nu este atât de prezent ca vara, efectele lui rămân la fel de dăunătoare pentru sănătate.

Produse precum balsamurile de buze și cremele hidratante cu factor de protecție solară pot ajuta la implementarea protecției solare în rutina ta zilnică cu produsele pe care deja le folosești, conform Today.

Acordă atenție mai multor tipuri de deshidratare

Pielea grasă poate reține umiditatea într-un mod mai eficient decât pielea normală sau uscată. Însă, tenul gras își poate pierde umiditatea la fel ca toate celelalte tipuri de ten. Aceasta se întâmplă când există o uscare superficială a stratului exterior al pielii. Poți observa dacă pielea este uscată când se manifestă imediat după spălare o senzația de strângere.

Nu este indicat ca cremele hidratante dense să fie aplicate pe pielea grasă deoarece porii se pot înfunda cu ulei. Din acest motiv, pot apărea puncte negre, pori foarte deschiși și coșuri. Atunci când aerul se menține uscat, se poate folosi o loțiune ușoară hidratantă.

Evită folosirea săpunului pe față

Dacă ai o piele foarte uscată, evită folosirea săpunului pentru a-ți curăța fața. În schimb, poți utiliza un demachiant dimineața și seara, fiind printre aceste metode de îngrijire a pielii toamna. Pe lângă curățarea zilnică, poți încerca remedii casnice, cum ar fi aplicarea timp de 10-15 minute a unui amestec de lapte cu miere pe față.

De asemenea, poți încerca o exfoliere o dată pe săptămână, dacă pielea ta este sensibilă sau de două ori pe săptămână dacă pielea ta este mai grasă și mai seboreică.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Proprietățile colagenului lichid. La ce se folosește acest supliment
Proprietățile colagenului lichid. La ce se folosește acest supliment
Legătura dintre microbiomul intestinal și sănătatea pielii. Cum influențează bacteriile „bune” riscul de melanom
Legătura dintre microbiomul intestinal și sănătatea pielii. Cum influențează bacteriile „bune” riscul de melanom
Îngrijirea pielii la menopauză. Ce recomandă medicii dermatologi în această perioadă
Îngrijirea pielii la menopauză. Ce recomandă medicii dermatologi în această perioadă
PARTENERI