Pentru a face față schimbărilor aduse de anotimpul cald poți include în dietă o varietate de alimente vegetale pentru a-ți atinge aportul zilnic de nutrienți. Acestea pot fi foarte utile, mai ales dacă sunt în sezon. Citește despre legume pentru vară.
Temperaturile ridicate ale verii îți pot face corpul să depună mai mult efort pentru a funcționa. Din acest motiv, poate fi mai eficient să incluzi în alimentație legume bogate în nutrienți, care te pot ajuta să obții un nivel optim de hidratare.
Legume pentru vară
Legumele îți pot completa în mod eficient dieta deoarece au un conținut nutritiv bogat și pot fi ușor preparate pentru consum. În plus, sezonalitatea alimentelor vegetale îți poate îmbunătăți rețetele deoarece le oferă un gust mai puternic, potrivit VegNews.
De asemenea, dacă vrei să-ți adaptezi alimentația pentru anotimpul cald poți cere sfatul unui nutriționist. Acesta te poate ajuta să-ți organizezi mai bine mesele.
Castraveți
Castraveții se regăsesc printre aceste legume pentru vară. Aceștia asigură proprietăți antiinflamatoare. Consumul de castraveți te poate ajuta să previi deshidratarea, poate sprijini sănătatea oaselor și poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.
Vinete
Vinetele au un conținut bogat în substanțe nutritive, cum ar fi: vitamina A, folat (vitamina B9), vitamina C, vitamina K, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, proteine, grăsimi, fibre și alți carbohidrați. Acestea pot sprijini sănătatea inimii și pot reduce nivelurile de zahăr din sânge.
Roșii
Roșiile se regăsesc frecvent printre aceste legume pentru vară, chiar dacă din punctul de vedere botanic sunt considerate fructe. Acestea au profil nutritiv bogat în antioxidanți și vitamina C, care pot ajuta la combaterea formării radicalilor liberi și pot întări sistemul imunitar. Roșiile pot contribui la menținerea tensiunii arteriale și pot susține sănătatea inimii.
Dovlecel
Dovlecelul are proprietăți antioxidante. Antioxidanții din compoziție pot proteja împotriva afecțiunilor cronice, inclusiv împotriva: bolilor cardiace, bolilor oculare și problemelor dermatologice. În plus, pot încetini procesul de îmbătrânire, conform Medical News Today.
Ardei gras
Ardeiul gras oferă o sursă bună de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi: vitamina A, vitamina C și fibre. Proprietățile sale antioxidante pot avea un rol în protejarea împotriva afecțiunilor cronice, mai ales împotriva afecțiunilor cardiace. Ardeiul gras poate combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ și poate sprijini sănătatea ochilor.
Cartofi noi
Cartofii noi se numără printre aceste legume pentru vară. Aceștia prezintă un profil nutritiv bogat în: vitamina B6, fibre, vitamina C, calciu, magneziu, fosfor și potasiu. Cartofii noi pot susține sănătatea oaselor, pot contribui la menținerea tensiunii arteriale, pot combate inflamația din organism și pot sprijini sănătatea inimii. Mai mult, pot scădea în mod semnificativ riscul de a dezvolta afecțiuni digestive.
Sfeclă
Sfecla poate ajuta la reglarea digestiei, poate scădea riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace și poate reduce nivelurile de zahăr din sânge. Totodată, poate preveni apariția cancerului datorită proprietăților sale antioxidante. De asemenea, sucul de sfeclă poate ajuta la recuperarea culorii buzelor în cazul în care acestea sunt decolorate. Poate avea aceste efecte datorită pigmenților naturali din compoziție.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.