Antena

Legume pentru primăvară. Cum îți susțin sănătatea în acest anotimp

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 10 aprilie 2024, 06:43

Legumele îndeplinesc un rol important în completarea oricărei diete echilibrate. Primăvara, când organismul poate căpăta o stare de slăbiciune din cauza schimbărilor de temperatură, acestea îți pot sprijini sănătatea cu o serie de substanțe nutritive. Citește despre legume pentru primăvară.

Reclamă

Consumul de alimente sezoniere, care include fructe și legume proaspete și disponibile la nivel local, îți poate susține sănătatea corpului cu ajutorul unui aport ridicat de nutrienți. Acestea pot asigura o modalitate simplă și accesibilă de a-ți diversifica dieta.

Legume pentru primăvară

Primăvara îți poți îmbunătăți dieta cu o varietate de legume de sezon, care te pot ajuta să-ți atingi aportul necesar zilnic de substanțe esențiale. Acestea te pot ajuta să-ți menții o alimentație echilibrată și să oferi gust și aromă rețetelor culinare în care le adaugi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De cele mai multe ori, consumul acestor legume poate aduce numeroase beneficii sănătății. Însă, unele persoane ar putea fi nevoite să limiteze sau să evite o parte dintre aceste alimente din cauza prezenței carbohidraților și a anumitor minerale. În acest caz, poate fi util să ceri sfatul unui medic sau nutriționist.

Mazăre

Mazărea conține concentrații ridicate de proteine, ceea ce o face o legumă foarte hrănitoare și sănătoasă. În plus, este bogată în: fibre, vitamina A, vitamina C și vitamina K. Poate sprijini vederea și poate întări sistemul imunitar, potrivit Dr. Axe.

Reclamă

Ridichi

Ridichile au puține calorii și asigură concentrații crescute de antioxidanți, fiind printre aceste legume pentru primăvară. Antioxidanții pot combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ, un proces cauzat de moleculele instabile denumite radicali liberi. Asigură concentrații ridicate de fibre, ceea ce îți oferă senzație de sațietate după mese și sprijină regularitatea digestivă.

Spanac

Spanacul este bogat în vitamine și minerale, ceea ce poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Oferă mai mult decât aportul zilnic recomandat de vitamina K. Totodată, include: vitamina A, vitamine B9 (acid folic), vitamina C și fier. Spanacul are proprietăți antioxidante, poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate întări sistemul imunitar.

Morcovi

Morcovii se caracterizează printr-un profil nutritiv bogat în fibre și se regăsesc printre aceste legume pentru primăvară. În același timp, asigură vitamina A, un nutrient care aduce o serie de beneficii imunității, sănătății ochilor, sănătății pielii și rezistenței oaselor.

Reclamă

Fenicul

Feniculul este un bulb cu o aromă dulce asemănătoare lemnului-dulce, conform Today. Acesta asigură o sursă bună de vitamina C, potasiu și fibre. Poate întări imunitatea, poate sprijini sănătatea sistemului digestiv și poate preveni afecțiunile digestive.

Sparanghel

Sparanghelul se numără printre aceste legume pentru primăvară, nu conține grăsimi și are foarte puține calorii. Conține concentrații ridicate de: fibre, vitamina A și vitamina K. Mai mult, sparanghelul are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și diuretice naturale care pot susține detoxifierea.

Anghinare

Anghinarea are o aromă de nucă și un gust puțin dulce. Aceasta poate fi gătită la abur, fiartă sau prăjită. Anghinarea se caracterizează printr-un conținut bogat în antioxidanți, poate stimula sănătatea inimii și oferă o sursă bună de fibre, vitamina B9 (acid folic), vitamina C și vitamina K.

De asemenea, ceaiul de anghinare poate ameliora stările de stres și anxietate, poate susține sănătatea ficatului, poate sprijini sănătatea pielii și poate diminua nivelurile de zahăr și colesterol din sânge.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
Ce poți să mănânci dacă ai deficit de magneziu. 5 alimente bogate în acest mineral
Ce poți să mănânci dacă ai deficit de magneziu. 5 alimente bogate în acest mineral
Ce poți să mănânci dacă ai deficit de magneziu. 5 alimente bogate în acest mineral
Reclamă
PARTENERI
icon