Antena

Fructe pentru primăvară. Cum îți sprijină sănătatea organismului

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 7 aprilie 2024, 08:13

Alimentele vegetale sezoniere pot fi o modalitate eficientă de a-ți sprijini sănătatea organismului. Gustul dulce și conținutul hrănitor al fructelor te pot ajuta să-ți completezi dieta cu nutrienți. Citește despre fructe pentru primăvară.

Reclamă

Fructele pot oferi cantități importante de vitamine, minerale și antioxidanți, care pot contribui la susținerea sănătății generale a corpului. Acestea pot fi rapid incluse în dietă, sub formă de gustări sau ca ingrediente în diferite preparate culinare.

Fructe pentru primăvară

Consumul fructelor de sezon se regăsește printre cele mai bune metode pentru a-ți menține sănătatea generală a organismului, deoarece asigură beneficii nutriționale importante. Stimularea nivelurilor de energie și proprietățile antioxidante se numără printre efectele cele mai populare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, includerea fructelor sezoniere în dietă poate fi o alegere bună dacă vrei să-ți susții funcțiile corpului, mai ales imunitatea. Acestea îți pot întări sistemul imunitar pentru a face față diferențelor de temperatură și virusurilor, care pot începe să circule în această perioadă.

Cireșe

Cireșele sunt fructe pentru primăvară bogate în substanțe nutritive esențiale, inclusiv: fibre, vitamina C și potasiu. Mai mult, prezintă în compoziție antioxidanți numiți antocianine, care le dau culoarea intensă. Aceștia se asociază cu diminuarea inflamației și reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi: bolile de inimă, diabetul și cancerul.

Reclamă

Grepfrut

Grepfrutul face parte din familia fructelor citrice și asigură concentrații ridicate de: vitamina A, vitamina C, antioxidanți și fibre alimentare. Conține puține calorii și are un indice glicemic scăzut, ceea ce te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus și să reduci nivelul de zahăr din sânge, conform Dr. Axe.

Caise

Caisele sunt fructe pentru primăvară, bogate în substanțe nutritive esențiale, precum: vitamina A, vitamina C, potasiu și fibre. În plus, au un conținut ridicat de antioxidanți, care oferă carotenoide cum ar fi beta-carotenul și beta-criptoxantina. Consumul de caise ajută la reglarea tensiunii arteriale și la diminuarea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace datorită profilului lor nutritiv.

Portocale

Portocalele fac parte din categoria fructelor citrice, care asigură un profil nutritiv ridicat de: vitamina C, fibre, vitamina B9 (acid folic) și vitamina B1 (tiamină), alături de alți nutrienți esențiali. Oferă un conținut scăzut de calorii și pot ajuta la întărirea imunității, îmbunătățirea sănătății inimii și diminuarea riscului de a dezvolta unele tipuri de cancer.

Reclamă

De asemenea, flavonoidele prezente în portocale au proprietăți antiinflamatoare și sprijină organismul împotriva efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ. Acestea pot reduce șansele de apariție a cancerului și pot diminua grăsimea de pe abdomen.

Mure

Murele sunt fructe pentru primăvară și se caracterizează prin cantități mari de vitamine și fibre. În același timp, au puține calorii. Acestea pot îmbunătăți sănătatea creierului, pot ajuta la gestionarea diabetului și pot accelera metabolismul.

Căpșuni

Căpșunile au gust dulce, puține calorii și asigură cantități ridicate de: vitamina C, mangan, fibre și antioxidanți, cum ar fi antocianinele. Consumul de căpșuni crește apărarea organismului împotriva stresului oxidativ care determină afecțiuni cronice. Conținutul lor nutritiv asigură beneficii pentru sănătatea creierului datorită concentrațiilor crescute de flavonoide și poate sprijini procesul de detoxifiere, potrivit Hindustan Times.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
articol cu video
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Reclamă
PARTENERI
icon