Dacă îți dorești să urmezi un stil de viață sănătos, este important să te asiguri că faci zilnic exerciții fizice, care îți lucrează toate grupele de mușchi, inclusiv cele din partea superioară a corpului. Câteva programe executate corect îți pot sprijini sănătatea pe termen lung. Află ce exerciții pentru a-ți întări mușchii brațelor poți practica.
Brațele au în componență trei secțiuni: anterioară, posterioară și a umerilor. Mușchii anteriori ai brațelor sunt formați din: biceps brahial, muşchiul brahial și muşchiul coracobrahial. Mușchii posteriori se referă la tricepsul brahial. Mușchiul deltoid se află în partea de sus a umărului. În partea din spate a umărului se regăsește manșeta (coafa) rotatorilor, compusă din patru mușchi mici: supraspinatus, infraspinatus, teres minor și subscapular.
Exerciții pentru a-ți întări mușchii brațelor
Orice mișcare a brațelor necesită un set diferit de exerciții ale mușchilor. Antrenamentele te pot ajuta să-ți ușurezi sarcinile cotidiene și să trăiești o viață mult mai sănătoasă. Dacă îți lucrezi toate grupele musculare din partea superioară a corpului, îți poți îmbunătăți capacitatea de mișcare, ceea ce te ajută să previi apariția rănilor și a altor probleme de sănătate.
Mușchii brațului te ajută să-ți susții încheieturile și coatele, potrivit Everyday Health. Brațele mai puternice ajută la evitarea stresului crescut și a presiunii exercitate asupra articulațiilor când îndeplinești anumite sarcini. De exemplu, folosirea greutăților mai ușoare și efectuarea mai multor repetări și seturi pot contribui la creșterea rezistenței musculare, cât timp poți lucra un mușchi fără a obosi.
Flexii tip ciocan
Pentru a executa flexii tip ciocan, stai cu picioarele depărtate la lățimea umerilor, cu brațele atârnate în lateral și ține o greutate în fiecare mână. Menține palmele îndreptate spre trunchi și coatele apăsate pe corp. Ridică greutățile la nivelul umerilor, apoi adu-le în aceeași poziție.
Contracții ale bicepsului
Contracțiile bicepsului se numără printre aceste exerciții pentru a-ți întări mușchii brațelor. Stai cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și ține câte o greutate în fiecare mână. Începe cu greutățile ridicate la nivelul coapselor, palmele îndreptate înainte și coatele lipite de șolduri. După aceea ridică greutățile spre umeri și adu-le în aceeași poziție.
Cercuri pentru brațe
Cercurile pentru brațe se concentrează pe mușchii umerilor pentru a întări bicepșii și tricepșii, conform Healthline. Poți face cercuri mici sau mari, în timp ce te asiguri că menții tensiunea la nivelul brațului pe tot parcursul setului. Stai în picioare, cu brațele drepte întinse în lateral și cu mușchii contractați pe lungimea brațului. Fă încet cercuri cu brațele. Rotește-le în jurul umerilor. Menține-le drepte și ține coatele încordate.
Presă de umăr (presă militară)
Presa de umăr este unul dintre aceste exerciții pentru a-ți întări mușchii brațelor. Stai cu picioarele depărtate la lățimea șoldurilor, cu o greutate în fiecare mână și brațele pe lângă corp. Ridică greutățile deasupra umerilor, cu palmele îndreptate înainte și coatele îndoite la un unghi de aproximativ 90 de grade. Din această poziție de pornire, întinde-ți coate și adu greutățile deasupra capului.
Extensii cu greutăți deasupra capului pentru triceps
Pentru a realiza extensii cu greutăți deasupra capului pentru triceps, stai cu picioarele depărtate la lățimea șoldurilor cu o greutate în fiecare mână. Ridică greutățile deasupra capului până când brațele sunt drepte și ai grijă să nu-ți blochezi coatele. Palmele ar trebui să fie poziționate față în față. Odată ce îți ții coatele și brațele în această poziție, coboară încet antebrațele, astfel încât greutățile să atârne ușor în spatele capului. Întinde-le drept deasupra capului pentru a finaliza exercițiul.
De asemenea, amintește-ți că exercițiile fizice pot susține sănătatea oaselor. Un stil de viață care include exerciții fizice regulate poate încuraja: creșterea densității osoase, stimularea fizică și remodelarea osoasă.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.