Biscuiții sunt gustări simple și ușoare, care fac parte din categoria produselor de panificație. Aceste preparate au atât beneficii pentru sănătate, cât și unele riscuri dacă alegi să le incluzi în alimentația zilnică. Citește despre efectele consumului de biscuiți.
Biscuiții oferă o serie de substanțe nutritive, precum: proteine, fibre, calciu, fier, acizi saturați grași, carbohidrați și sodiu. Totodată, profilul nutritiv poate varia în funcție de sortiment deoarece fiecare ingredient asigură propria sa valoare nutrițională.
Efectele consumului de biscuiți
Biscuiții reprezintă produse obținute prin coacere. Au în compoziție: zahăr, făină și grăsimi, potrivit HealthifyMe. Se găsește o varietate de rețete de biscuiți, precum: biscuiți cu glucoză, biscuiți digestivi, biscuiți sandwich, biscuiți acoperiți cu ciocolată sau biscuiți sub formă de prăjituri. În plus, pot include numeroase arome.
Deseori, sunt considerați produse pentru persoanele comode, însă includerea acestora în dietă poate aduce unele schimbări în organism. De asemenea, au avantajul de a putea fi preparați cu ușurință acasă.
Pot reduce senzația de greață
Biscuiții cu ghimbir pot ameliora senzația de greață și răul de mișcare. Ghimbirul este o plantă veche folosită în multe scopuri terapeutice naturale de-a lungul istoriei, în special ca antiemetic. De asemenea, ghimbirul poate fi eficient în tratarea vărsăturilor.
Pot îmbunătăți digestia
Efectele consumului de biscuiți pot include îmbunătățirea digestiei. Biscuiții conțin concentrații ridicate de fibre. Chiar dacă au multe calorii în compoziție, pot oferi o bună parte din aportul zilnic de fibre. Acești nutrienți pot îmbunătăți sănătatea digestiveă și pot preveni dezvoltarea unor afecțiuni, cum ar fi constipația.
Pot fi utili pentru persoanele cu afecțiuni digestive
Există biscuiți cu un conținut scăzut de fibre. Persoanelor care se recuperează după o intervenție chirurgicală la stomac sau experimentează o apariție a sindromului de colon iritabil, de obicei, li se recomandă o dietă cu aport scăzut de fibre, conform Very Well Fit. O dietă cu aport scăzut de fibre include alimente ușor de digerat.
Pot avea proprietăți antioxidante
Printre efectele consumului de biscuiți se regăsesc proprietățile antioxidante. Rețetele, care au în compoziție ghimbir sau fructe de pădure, pot asigura chiar mai mulți antioxidanți decât restul deoarece aceste alimentele au în sine concentrații mai ridicate. Acești nutrienți pot contribui la eliminarea radicalilor liberi, moleculele instabile care pot provoca leziuni celulare și pot crește riscul de a dezvolta afecțiuni cronice.
Pot oferi o sursă importantă de energie
Biscuiții pot oferi o sursă importantă de energie. Aceste componente conțin concentrații ridicate de carbohidrați complecși, care pot fi eliberați treptat și pot asigura senzație de sațietate pe termen lung. În plus, majoritatea au în compoziție cereale integrale, bogate în fibre și proteine, necesare pentru producerea energiei. Mai mult, unele sortimente pot asigura concentrații ridicate de complex de vitamine B.
De asemenea, există sortimente de biscuiți cu fistic. Fisticul te poate ajuta să menții o greutate optimă și-ți poate sprijini sănătatea părului.
Riscurile consumului de biscuiți
Printre efectele consumului de biscuiți se numără și riscuri pentru sănătate. Multe sortimente de biscuiți conțin ingrediente care pot fi dăunătoare, mai ales dacă le consumi în exces. Printre acestea se pot regăsi: uleiul de palmier, sarea și conservanții. Pot crește riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.
De asemenea, o parte dintre ingredientele folosite la preparare pot avea un conținut ridicat de grăsimi. Astfel, dacă obișnuiești să mănânci cantități mari de grăsimi, te pot face să acumulezi kilograme în plus nedorite.
În același timp, în funcție de sensibilitatea fiecărei persoane, biscuiții pot provoca reacții alergice. Din acest motiv, este important să verifici eticheta cu ingrediente.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.