Odată cu instalarea anotimpului rece, apar frecvent diferite răceli, care îți pot afecta starea de bine și îți pot cauza o serie de simptome neplăcute. Dar, este important să iei în considerare că le poți preveni și poți scăpa de acestea încă de la primele manifestări. Citește despre cum te poți proteja împotriva răcelii.
Deseori, răceala apare în cele mai nepotrivite momente, cum ar fi înainte de: a pleca în vacanță, a sărbători o zi de naștere sau a-ți vizita rudele apropriate în timpul sărbătorilor. De aceea, poate fi foarte util să-ți iei măsuri de precauție.
Cum te poți proteja împotriva răcelii
Răcelile reprezintă virusuri ce se manifestă la nivelul căilor respiratorii superioare. Acestea se răspândesc în aer, prin picături care se produc atunci când o persoană tușește sau strănută. Le poți contracta prin contactul cu alții bolnavi, prin atingerea suprafețelor contaminate sau prin punerea mâinilor murdare pe față.
Răceala este cea mai răspândită boală acută. De regulă, nu devine gravă. Totuși, poate fi o problemă destul de mare care provoacă multe probleme în: gospodării, locuri de muncă și școli. Însă, întotdeauna există măsuri de prevenție prin care te poți feri de aceasta.
Împreună cu o dietă echilibrată și activitate fizică, ceaiurile din plante pot sprijini sistemul imunitar în sezonul rece pentru a evita: răceli, gripă și alte boli infecțioase frecvente iarna. Poți bea ceaiuri de: cătină, echinacea și măceșe.
Dormi suficient
Dacă te întrebi cum te poți proteja împotriva răcelii, gândește-te să-ți organizezi un somn odihnitor. Se recomandă să dormi suficient în fiecare zi, să te asiguri că urmezi o dietă adecvată și să-ți tratezi corespunzător afecțiunile medicale cronice. Când ai o stare generală de sănătate mai bună, riscul de a răci se diminuează. În plus, îngrijirea personală de bază te poate ajuta să menții un sistem imunitar la un nivel optim.
Ia în considerare suplimentele cu zinc
Zincul ar putea preveni răcelile. Poți lua în considerare suplimente cu zinc pentru a te proteja de răceală, dar, în acest caz, rezultatele nu sunt garantate. De asemenea, se recomandă să discuți cu un medic înainte de a încerca să consumi constant suplimente, pentru a evita reacțiile adverse.
Evită să-ți atingi: nasul, gura și ochii
Chiar dacă nu observi, probabil că-ți atingi fața destul de frecvent, conform Prevention. Se recomandă să renunți la acest obicei când se instalează sezonul rece. Acest lucru previne transferul germenilor de pe mâini în membrana mucoasă, mai exact în nas și gură, și îmbolnăvirea.
Evită spațiile aglomerate
Dacă vrei să știi cum te poți proteja împotriva răcelii, ia în considerare că este indicat să eviți spațiile aglomerate, mai ales când urmează să te întâlnești simultan cu mai multe persoane apropriate. Astfel, poți reduce riscul de a contracta o răceală. Expunerea la un număr mai mare de persoane care pot fi infectate poate crește riscul de a lua o infecție. Poate fi mai sigur să petreci timpul în spații exterioare sau în cele bine ventilate.
Spală-te pe mâini
Spălatul pe mâini este o modalitate foarte simplă și eficientă prin care poți evita să te infectezi cu virusurile cu care intri în contact, potrivit Huffpost. Multe virusuri se răspândesc prin atingere sau printr-un contact foarte apropiat cu o altă persoană. Virusurile pot rămâne pe piele și pe alte suprafețe timp de câteva ore. O spălare eficientă a mâinilor durează minim 30 de secunde și include folosirea săpunului și a apei.
Dezinfectează suprafețele atinse frecvent
Dacă te întrebi cum te poți proteja împotriva răcelii, amintește-ți să dezinfectezi locurile atinse. Suprafețele precum: mânerele ușilor, telefoanele mobile și întrerupătoarele pentru lumină pot fi toate contaminate cu picături de virus dacă sunt atinse de o persoană bolnavă, dacă aceasta strănută sau tușește. În general, poate fi util să decontaminezi orice suprafețe atinse frecvent de mai multe persoane.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.