Antena

Grăsimea abdominală: Exercițiile fizice care te scăpa de ea

Dascau Laura
Dascau Laura
Publicat: 10 mai 2025, 11:04 / Actualizat: 13 mai 2025, 15:01

Medicul Mihail Pautov a vorbit cu un specialist despre ce trebuie să faci pentru a reuși să dai jos grăsimea abdominală sau „colăcel”.

Reclamă

Pentru a ne motiva să slăbim, vom reuși să ne creștem motivația dacă facem lucruri care nu prea ne plac, lucruri pe care le considerăm greu de făcut.

Medicul Mihail Pautov l-a invitat pe Ion Iulian (Crazy John), antrenorul de fitness care îl va ajuta cu exerciții pentru abdomen. Instructorul ne oferă câteva indicații utile care ne-ar putea ajuta să scăpăm de grăsimea abdominală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Instructorul de fitness ne arată exerciții de slăbit pentru a scăpa de grăsimea abdominală

Ion a explicat faptul că mușchiul abdominal este constituit din 3 straturi. Cel care se află la vedere se numește rectus abdominus, cel pe care se văd așa numitele pătrățele sau six pack.

Sub acest strat de mușchi se află mușchii interni, adică oblicul intern și oblicul extern, după care vine transversus abdominus. Acesta este compus din fibre musculare dispuse precum un corset, care să ne ofere stabilitatea de care avem nevoie.

Reclamă

În primul rând avem nevoie de o dietă foarte strictă, iar la sală ar fi suficient dacă am lucra abdomenul timp de 20-30 minute.

Ion Iulian i-a arătat doctorului Mihail Pautov mai multe exerciții pentru a lucra abdomenul și pentru a slăbi. La saltea, cele mai simple exerciții, făcute într-un ritm lent sunt, de fapt, cele mai solicitante pentru mușchiii abdominali.

Unul dintre cele mai utile exerciții pentru abdomen, care lucrează intens mușchii din această zonă este plank. Faptul că stai în această poziție încordează foarte tare abdomenul și ajută la topirea grăsimii.

Reclamă

Aceste exerciții pentru abdomen sunt eficiente dacă efectuăm câte 5 seturi din fiecare exercițiu, iar fiecare set să conțină 15-20 repetări. Este important ca în aceste serii de exerciții să includem și cel puțin un exercițiu de cardio. Acesta ne ajute să scădem și din grăsimea viscerală care să ardă zona abdominală. Exercițiul “mountain climber” este unul de izometrie statico-dinamică.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Reclamă
PARTENERI
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Rețete Fel De Fel
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Acest minunat ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post, este un desert cald, parfumat, care amintește de toamnele blânde ale copilăriei. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas dacă vrei să o prepari și tu. Există în fructul de gutuie o noblețe aparte, o forță care nu se lasă descoperită ușor. Gutuia nu se prepară rapid precum merele sau prunele. Mai întâi trebuie să o lași să se înmoaie, să-i mângâi asperitățile și s-o trezești cu mirodenii calde. Poate tocmai de aceea, deserturile cu gutui cer un pic de răbdare. Iar răbdarea e răsplătită cu o savoare discretă, elegantă, care umple casa de o aromă greu de uitat. Descoperă și o rețetă de ruladă cu mere și gem de gutui. Combinația de mere și gutui este una gustoasă și foarte aromată. Iar aluatul este unul fraged, dar și foarte pufos. Tot din aceeași categorie mai găsiți pe blog și o rețetă de plăcintă cu mere și dulceață de gutui. Despre rețeta de ștrudel cu gutui și aluat pufos Ștrudelul cu gutui de post era unul dintre deserturile preferate ale bunicii în zilele de toamnă. Era preparatul acela simplu, dar atât de parfumat încât vecinii știau din miros ce coace în cuptor. Nimic nu era grăbit. Bunica își făcea aluatul pufos, frământat cu ulei și apă caldă. Apoi îl întindea în foi subțiri și unse generos, ca să devină elastic și ușor crocant după coacere. Umplutura o pregătea separat: gutui rase, rumenite ușor cu zahăr, un strop de lămâie și mirodenii care transformau totul într-o aromă dulce-acrișoară, perfect echilibrată. Ștrudelul era desertul care încălzea întreaga casă. Scoteai tava din cuptor și simțeai cum aerul se îngroașă de parfum: gutui caramelizate, vanilie, scorțișoară, coajă de lămâie. Când tăiai prima felie, foile trosneau ușor, dezvăluind un miez moale, lucios, aromat. Era un desert de post, dar nimeni nu-și dădea seama, era prea bun, prea rotund în arome, prea sărbătoresc. Dacă vrei, poți prepara ștrudelul în mod clasic, cu aluat foietaj sau chiar cu foi subțiri de plăcintă. Dar este interesantă și rețeta de ștrudel cu gutui și aluat pufos, pe care o poți descoperi detaliată mai jos.
icon