Antena

Care sunt cele mai importante reguli de slăbit

Dascau Laura
Dascau Laura
Publicat: 9 mai 2025, 12:49 / Actualizat: 13 mai 2025, 15:01

Medicul Mihail Pautov a vorbit în detaliu despre reguli de slăbit și factorii care ne pot ajuta să scăpăm de kilogramele în plus. Iată ce reguli trebuie să respectăm ca să putem da jos kilogramele în plus.

Reclamă

Mihail Pautov a explicat că aproximativ 75% din întreaga populație a planetei încearcă să slăbească. Una dintre principalele probleme este stigmatizarea. Atunci când cei din jur îți spun că tu ești unicul vinovat pentru cum arăți, spunând că tu ești de vină pentru că nu faci sport și nu te ocupi de corpul tău. În cele ce urmează vei afla care sunt cele mai importante reguli de slăbit.

Studiile ne arată care sunt diferențele de percepție ale oamenilor în funcție de ce vizionează ei. Un grup se uită la un documentar, în timp ce celălalt grup se uită la un video de stigmatizare. Cele două grupuri de oameni au fost ulterior expuși la mai multe alimente. Cei care au vizionat video-ul de stigmatizare sunt mai tentați să mănânce de 2-3 ori mai mult. Se pare că stresul poate crea foame.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Multe alte cauze pot duce la acumularea de kilograme în plus, precum cauzele genetice, cele sociale, locul de muncă, cauze culturale.

Medicul Mihail Pautov a vorbit despre un nou studiu făcut de Registrul Controlului de Greutate. În acest registru sunt înscrise peste 10.000 de persoane, dintre care 80% sunt femei și 20% sunt bărbați.

Reclamă

Cele mai importante reguli de slăbit

Greutatea medie de care au scăpat toți oamenii din acest registru este de 30 kg și a fost menținută pe o perioadă de 5 ani și jumătate.

Aproximativ 45% dintre cei admiși în acest registru au făcut-o fără niciun fel de îndrumare de la specialiști sau dietă, în timp ce 55% au respectat un program strict.

Dintre cele 10.000 persoane, 98% și-au schimbat obiceiurile alimentare, în timp ce 94% dintre au început să facă mai mult sport.

Reclamă

Principalele reguli pe care ei le-au respectat și care chiar i-au ajutat au fost următoarele:

  • 78% dintre ei mănâncă micul dejun zilnic, aceasta fiind cea mai importantă masă a zilei, care oferă un boost de energie. Acest lucru te va ajuta să mănânci mult mai puțin la cină și va ajuta treptat la arderea caloriilor.
  • persoanele din acest registru au mâncat mai puțină mâncare procesată. Cei care mănâncă mai multă mâncare procesată, vor dori să mănânce mai mult la următoarele mese, iar acest lucru e dovedit de specialiști.
  • 75% dintre ei se cântăresc săptămânal pentru a avea o evidență a kilogramelor lor.
  • 62% dintre respondenți se uită mai puțin de 10 ore pe săptămână la TV
  • 90% dintre ei fac exerciții fizice în medie cam o oră pe zi

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Reclamă
PARTENERI
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Rețete Fel De Fel
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Acest minunat ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post, este un desert cald, parfumat, care amintește de toamnele blânde ale copilăriei. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas dacă vrei să o prepari și tu. Există în fructul de gutuie o noblețe aparte, o forță care nu se lasă descoperită ușor. Gutuia nu se prepară rapid precum merele sau prunele. Mai întâi trebuie să o lași să se înmoaie, să-i mângâi asperitățile și s-o trezești cu mirodenii calde. Poate tocmai de aceea, deserturile cu gutui cer un pic de răbdare. Iar răbdarea e răsplătită cu o savoare discretă, elegantă, care umple casa de o aromă greu de uitat. Descoperă și o rețetă de ruladă cu mere și gem de gutui. Combinația de mere și gutui este una gustoasă și foarte aromată. Iar aluatul este unul fraged, dar și foarte pufos. Tot din aceeași categorie mai găsiți pe blog și o rețetă de plăcintă cu mere și dulceață de gutui. Despre rețeta de ștrudel cu gutui și aluat pufos Ștrudelul cu gutui de post era unul dintre deserturile preferate ale bunicii în zilele de toamnă. Era preparatul acela simplu, dar atât de parfumat încât vecinii știau din miros ce coace în cuptor. Nimic nu era grăbit. Bunica își făcea aluatul pufos, frământat cu ulei și apă caldă. Apoi îl întindea în foi subțiri și unse generos, ca să devină elastic și ușor crocant după coacere. Umplutura o pregătea separat: gutui rase, rumenite ușor cu zahăr, un strop de lămâie și mirodenii care transformau totul într-o aromă dulce-acrișoară, perfect echilibrată. Ștrudelul era desertul care încălzea întreaga casă. Scoteai tava din cuptor și simțeai cum aerul se îngroașă de parfum: gutui caramelizate, vanilie, scorțișoară, coajă de lămâie. Când tăiai prima felie, foile trosneau ușor, dezvăluind un miez moale, lucios, aromat. Era un desert de post, dar nimeni nu-și dădea seama, era prea bun, prea rotund în arome, prea sărbătoresc. Dacă vrei, poți prepara ștrudelul în mod clasic, cu aluat foietaj sau chiar cu foi subțiri de plăcintă. Dar este interesantă și rețeta de ștrudel cu gutui și aluat pufos, pe care o poți descoperi detaliată mai jos.
icon