Când vine anotimpul cald, majoritatea oamenilor își doresc să intre în cea mai bună formă fizică. Dan Bujor, master trainer în masaj cu bambus, a fost invitatul lui Carmen Brumă, tehnician nutriționist și antrenor fitness, și al medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 12, din sezonul 6, la MediCOOL. Află cum poți obține silueta dorită pentru vară.
Dan Bujor a explicat și a exemplificat cum funcționează masajul cu bețe de bambus. Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi pentru a urma o dietă echilibrată și a arătat cum se efectuează exercițiile pentru antrenamente HIIT.
Cum poți obține silueta dorită pentru vară
Pentru a atinge o formă fizică bună este important să urmezi câteva reguli alimentare simple:
- Elimină zahărul, fructoza și alcoolul.
- Adaugă și mănâncă la fiecare masă proteine și fibre.
- Ține post intermitent 16 ore, urmat de 8 ore în care poți mânca. Femeile peste 35 de ani pot ține post intermitent 16 ore, urmate de 8 ore în care pot lua masa din ziua 1 până în ziua 10 de menstruație. În zilele 11-15 și în special 15-29 se țin doar 12-13 ore de post pentru a nu compromite secreția de progesteron, care îndeplinește un rol foarte important în organism. Bărbații pot ține 16 ore sau chiar mai mult din ziua 1 până în ziua 30-31. Aceștia au nevoie să consume proteine pentru a-și menține testosteronul.
- Apa are cele mai bune efecte împotriva îmbătrânirii și este cea mai eficientă soluție pentru a avea o piele frumoasă, sănătoasă și luminoasă. Se recomandă consumul a 40 de mililitri per kilogram corp, mai ales atunci când te expui la soare.
Ce efecte are masajul cu bambus
Masajul cu bambus te poate ajuta să-ți îmbunătățești silueta. În primele 3 ședințe se folosește un tip de băț gros din bambus. Rezultatele se observă după primele 5 ședințe pentru că datorită grosimii sale nu intră atât de mult în profunzime. De asemenea, dacă ai făcut o operație de varice este important să-i indici acest aspect maseurului.
,,Tipul meu de masaj are rezultate care se văd din primele ședințe.”
– Dan Bujor, master trainer în masaj cu bambus
Dacă te întrebi cum poți obține silueta dorită pentru vară, gândește-te că pentru această tehnică se utilizează bețe din bambus deoarece acest lemn se mulează foarte bine pe corpul uman și are o elasticitate destul de mare pentru a face acest tip de masaj. Mișcările aplicate vizează: picioarele, abdomenul și brațele.
Pe picioare masajul se efectuează de jos în sus. Acesta ajută limfa să funcționeze mai eficient, dinamizează corpul și tonifică musculatura. Pe abdomen se bazează pe fricțiune cu pumnul și rezultatele se văd imediat după primele ședințe.
Cum se efectuează antrenamentele HIIT
Cel mai bun tip de antrenament pentru a obține efecte vizibile într-un timp scurt este antrenamentul de tip High Intensity Interval Training (HIIT), un tip de antrenament scurt și intens. Dacă vrei să știi cum poți obține silueta dorită pentru vară, reține că ai nevoie doar de două exerciții intense pe care le poți executa în 8 minute.
Pentru primul exercițiu, te așezi în planșă, pui palmele sub umeri și îndoi un genunchi, după care îl îndoi pe celălalt. Exercițiul poartă denumirea de cățărătorul. Acesta se execută 20 de secunde, urmate de 10 secunde pauză.
Ultimul exercițiu durează 40 de secunde. Te așezi în aceeași poziție în planșă, cu palmele sub umeri. Din această poziție, se pășește pe partea dreaptă și se duce celălalt picior în diagonală. După această mișcare, încordează abdomenul și apropie cotul de genunchi. La sfârșit, repeți același traseu, cu piciorul stâng, timp de 20 de secunde.
,,8 minute în total. Musculatura ta va fi vizibilă după o săptămână sau două săptămâni de executat aceste exerciții fizice.”
– Carmen Brumă, tehnician nutriționist și antrenor fitness
,,O să-ți crească tonusul și starea de bine. O să fii mai pregătit de vacanță cu acest ritm în care arzi grăsimea în plus.”
– Mihail Pautov, medic chirurg
Ai aici toate edițiile sezonului 6 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.