Metode de înfrumusețare tradiționale vs. metode de înfrumusețare dermatologice. Cum se pot completa cele două abordări

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 29 iunie 2024, 06:55

Există mai multe abordări pentru a obține rezultatele dorite de înfrumusețare. Iulia Roșu, medic dermatolog, a fost invitata medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 11, din sezonul 6, la MediCOOL. Metode de înfrumusețare tradiționale vs. metode de înfrumusețare dermatologice: de ce se pot completa reciproc în tratament.

Reclamă

Iulia Roșu a discutat despre remediile naturale de înfrumusețare, a explicat care sunt potențialele efecte adverse ale utilizării lor și a argumentat de ce combinarea metodelor tradiționale cu cele moderne poate avea cele mai eficiente rezultate.

Metode de înfrumusețare tradiționale vs. metode de înfrumusețare dermatologice

În general, metodele de înfrumusețare sunt frecvent dezbătute deoarece multe persoane le pun la îndoială eficiența și se tem de eventuale efecte secundare. Deseori, remediile tradiționale și cele moderne trec prin numeroase comparații.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

,,Cred că lupta între vechi și nou nu ar trebuie să existe. Practic, combinația și echilibrul între ele este varianta ideală. Aceasta este perspectiva mea. Nu trebuie să excludem nici ceea ce este tradițional și să nu fim nici foarte reticenți față de nou.”

– Iulia Roșu, medic dermatolog

Aloe vera

Dacă scoți sucul din aloe vera, poți să-l aplici pe coșuri sau pe o arsură solară. Se regăsește printre cele mai bune plante pentru a trata arsurile solare. De obicei, dermatologii recomandă variante de geluri cosmetice pe bază de acid hialuronic, dacă nu poți folosi în mod natural aloe vera.

Reclamă

Metode de înfrumusețare tradiționale vs. metode de înfrumusețare dermatologice: Când oamenii folosesc aloe vera acasă nu întotdeauna găsesc concentrația potrivită sau se poate să greșească la pregătirea ingredientelor în cazul unui preparat. De regulă, produsele cu aloe vera au consevanți și nu conțin bacterii. Pe de altă parte, gelul de aloe vera extras direct din plantă are efecte antiiinflamatoare foarte bune, vindecă foarte bine pielea și hidratează într-un mod foarte eficient.

,,Medicina tradițională a venit cu acest remediu. Medicina modernă l-a standardizat și-l folosește cu succes.”

– Mihail Pautov, medic chirurg

Citrice

Multe persoane folosesc lămâi pentru a-și deschide culoarea pielii și portocale pentru a-și estompa ridurile. Citricele, în special lămâia, au proprietăți depigmentante. Totuși, dacă îți rămân urme de suc de lămâie pe față și după aceea te expui la soare, poți dezvolta o reacție care se numește fitofotodermatoză: fito –plantă, foto – soare și dermatoză – inflamația pielii, urmată imediat de pătarea țesutului.

Reclamă

Metode de înfrumusețare tradiționale vs. metode de înfrumusețare dermatologice: Sunt frecvente situațiile de hiperpigmentări postinflamatorii, după aplicarea la nivelul feței a sucului de lămâie sau a altor substanțe astringente. Sucul de lămâie are un pH destul de acid, deci poate fi iritant pentru unele persoane. O persoană cu piele seboreică poate să-l toleze bine. Însă, o persoană cu o piele subțire, cu rozacee sau cu inflamație se poate confrunta cu efecte secundare.

Albuș de ouă

Unele persoane folosesc o mască din albuș de ouă pentru a-și îmbunătăți aspectul tenului. Aceasta se pregătește ușor dacă bați albușul de ou. După aceea, îl aplici pe față, aștepți să se usuce și să se crape și-l înlături cu apă puțin caldă și un tampon.

Masca din albuș este un remediu simplu care funcționează. Proteinele din albușul de ou au calități de stimulare a colagenului, deci cresc elasticitatea și tonifierea pielii. De asemenea, aplicarea castravetelui pe față poate fi utilă pentru a trata zonele uscate.

,,Sunt remedii acasă pe care dacă le folosești consecvent, îți dau efectul că faci lucruri pentru tine, ceea ce este important la nivel psihologic. Până la urmă, toate aduc un rezultat. Această mască trebuie să o faci de 2-3 ori pe săptămână ca să ai eficiență și să vezi ceva practic. Deci dacă ai timp sau răbdare sau crezi în această metodă este ok. Dacă nu, ai alternative pe care le faci o dată la doi ani, dar în cabinet.”

– Iulia Roșu, medic dermatolog

Ai aici toate edițiile sezonului 6 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Proprietățile extractului de ceai verde. La ce se poate folosi
Proprietățile extractului de ceai verde. La ce se poate folosi
Proprietățile extractului de ceai verde. La ce se poate folosi
Remedii naturale pentru răcelile de vară. Metode de prevenție și tratament
Remedii naturale pentru răcelile de vară. Metode de prevenție și tratament
Remedii naturale pentru răcelile de vară. Metode de prevenție și tratament
Cum te pot ajuta suplimentele de colagen. Ce beneficii pot aduce pentru sănătate
Cum te pot ajuta suplimentele de colagen. Ce beneficii pot aduce pentru sănătate
Cum te pot ajuta suplimentele de colagen. Ce beneficii pot aduce pentru sănătate
Reclamă
PARTENERI
icon